A tökéletes dolgozószoba tervezése – 5+1 szempont, amit muszáj figyelembe venned

A tökéletes dolgozószoba tervezése – 5+1 szempont, amit muszáj figyelembe venned

Nem lehet tovább húzni, muszáj otthoni irodát kialakítanod? Segítünk megtervezésében.

Ötletládához ad!

Akár a melléképületben, a hálószobában vagy egy különálló helyiségben szeretnénk kialakítani home office-t, a tervezés kulcsfontosságú. Néhány aspektust muszáj mérlegelnünk ahhoz, hogy beleférjen a büdzsébe, kényelmes és hosszútávon is fenntartható legyen, valamint hatékony maradjon a munkavégzésed otthonod melegében is. Mutatjuk, mit érdemes átgondolnod a tervezéskor.

1. Mire használom a home officet?

A munkavégzés minősége nagy mértékben befolyásolja a helyválasztást, a bútorokat, a környezetet stb. Például rendszeres videokonferenciáknál elengedhetetlen kulcsra zárható, viszonylag csendes helyet kialakítani, míg egy csak papírokkal járó munkát már több helyen is lehet kényelmesen végezni.

2. Mekkora a büdzsé?

Minden tervezésnél létszükség meghatározni a büdzsét, amiből dolgozhatunk. Ez azért is fontos, mert a bútorok kiválasztásakor vagy a helyszín kialakításakor tudunk mérlegelni, mire érdemesebb többet költeni, ha elértük a költségplafont.

3. Mi vonja el a figyelmem?

Bizony, muszáj egy kicsit magunkba nézni ahhoz, hogy effektív munkakörnyezetet tudjunk kialakítani otthonunkban. Ha az ablakon nézelődni izgalmasabb, mint dolgozni, akkor semmiképp se ablak elé rendezzük be az íróasztalt. Előfordulhat, hogy az otthonunkban lévő rendetlenséget számolnánk fel szívesebben (tipikus pótcselekvés, igaz?), ebben az esetben érdemes melléképületben vagy elszeparált térben kialakítani a dolgozószobát.

4. Mennyi papírral és kellékkel jár a munkám?

Ez a kérdés a tárolók és rendszerezők számának meghatározásához fontos. A legnagyobb hiba, amit a dolgozószoba kialakításakor elkövethetünk, hogy nem számolunk elegendő tárolóval, vagy a lakás más részein próbáljuk megoldani a munkakellékek tárolását. Utóbbi „megoldással” lehetetlen elhatárolni a munkát és a magánéletet.

5. Milyen eszközökre van szükségem?

A cégek egy része elfogad home office támogatást igénylő kérvényeket, amelyek által monitorhoz, laptophoz vagy más kiegészítőkhöz juthatunk. Mielőtt minden szükséges eszközt megvásárolnánk, mindenképp érdeklődjünk a munkahelyen a támogatásokról. Ha nincs ilyen lehetőség, írjunk listát, és olvassunk véleményeket, tanácsokat különféle fórumokon.

+1. Online tervező

A legnagyobb bútorboltoknak már van online tervezője, így vizualizálhatjuk a dolgozószoba tervét, mielőtt mindent megvásárlunk és berendezünk. Ne aggódj, ha nem értesz ezekhez, ugyanis általában van hozzá oktató videó is arról, hogyan kell használni a programot. Hidd el, megéri a ráfordított energia, mert így biztosan működőképes lesz a terved.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin