A tökéletes dolgozószoba tervezése – 5+1 szempont, amit muszáj figyelembe venned

A tökéletes dolgozószoba tervezése – 5+1 szempont, amit muszáj figyelembe venned

Nem lehet tovább húzni, muszáj otthoni irodát kialakítanod? Segítünk megtervezésében.

Ötletládához ad!

Akár a melléképületben, a hálószobában vagy egy különálló helyiségben szeretnénk kialakítani home office-t, a tervezés kulcsfontosságú. Néhány aspektust muszáj mérlegelnünk ahhoz, hogy beleférjen a büdzsébe, kényelmes és hosszútávon is fenntartható legyen, valamint hatékony maradjon a munkavégzésed otthonod melegében is. Mutatjuk, mit érdemes átgondolnod a tervezéskor.

1. Mire használom a home officet?

A munkavégzés minősége nagy mértékben befolyásolja a helyválasztást, a bútorokat, a környezetet stb. Például rendszeres videokonferenciáknál elengedhetetlen kulcsra zárható, viszonylag csendes helyet kialakítani, míg egy csak papírokkal járó munkát már több helyen is lehet kényelmesen végezni.

2. Mekkora a büdzsé?

Minden tervezésnél létszükség meghatározni a büdzsét, amiből dolgozhatunk. Ez azért is fontos, mert a bútorok kiválasztásakor vagy a helyszín kialakításakor tudunk mérlegelni, mire érdemesebb többet költeni, ha elértük a költségplafont.

3. Mi vonja el a figyelmem?

Bizony, muszáj egy kicsit magunkba nézni ahhoz, hogy effektív munkakörnyezetet tudjunk kialakítani otthonunkban. Ha az ablakon nézelődni izgalmasabb, mint dolgozni, akkor semmiképp se ablak elé rendezzük be az íróasztalt. Előfordulhat, hogy az otthonunkban lévő rendetlenséget számolnánk fel szívesebben (tipikus pótcselekvés, igaz?), ebben az esetben érdemes melléképületben vagy elszeparált térben kialakítani a dolgozószobát.

4. Mennyi papírral és kellékkel jár a munkám?

Ez a kérdés a tárolók és rendszerezők számának meghatározásához fontos. A legnagyobb hiba, amit a dolgozószoba kialakításakor elkövethetünk, hogy nem számolunk elegendő tárolóval, vagy a lakás más részein próbáljuk megoldani a munkakellékek tárolását. Utóbbi „megoldással” lehetetlen elhatárolni a munkát és a magánéletet.

5. Milyen eszközökre van szükségem?

A cégek egy része elfogad home office támogatást igénylő kérvényeket, amelyek által monitorhoz, laptophoz vagy más kiegészítőkhöz juthatunk. Mielőtt minden szükséges eszközt megvásárolnánk, mindenképp érdeklődjünk a munkahelyen a támogatásokról. Ha nincs ilyen lehetőség, írjunk listát, és olvassunk véleményeket, tanácsokat különféle fórumokon.

+1. Online tervező

A legnagyobb bútorboltoknak már van online tervezője, így vizualizálhatjuk a dolgozószoba tervét, mielőtt mindent megvásárlunk és berendezünk. Ne aggódj, ha nem értesz ezekhez, ugyanis általában van hozzá oktató videó is arról, hogyan kell használni a programot. Hidd el, megéri a ráfordított energia, mert így biztosan működőképes lesz a terved.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin