Forrás: Getty

6 szokatlan, de mutatós csempe megoldás a lakásban

1. Lépcső

Unalmas a lépcső? Akkor ezt próbáld ki: a lépcsőfokok közötti részeket burkold le csempével. A csempe színétől és mintájától függően visszafogott, de maximalista végeredményt is kaphatunk. Ha a lépcső a ház feltűnő pontján van, akár a belső dekoráció fókuszpontjává is tehetjük csempével.

2. Mosókonyha

A mosókonyha mellett pont azért döntenek sokan, hogy legyen egy hely a házban, ahol szabad „kupizni”. Elvégre itt csak mosunk, teregetünk és tisztítószereket tárolunk. Ez való igaz, ám nem jelenti azt, hogy ne csinosíthatnánk ki ezt a helyiséget is. Egy vidám mintájú csempe segítségével egyszerűen kipofozhatjuk a mosókonyhát. Nem is lesz szükség több dekorációra.

3. Kandalló

A kandalló önmagában is hangulatos dekorelem a lakásban, ám egy jól megválasztott csempével a ház éke lesz. Egy dologra viszont ügyeljünk: a kandalló csempézéséhez azonban speciális darabokat kell alkalmaznunk, hogy jól bírja a magas hőt.

4. Dolgozószoba

A dolgozószoba az a hely, ahová kifejezetten passzol a hidegburkolat, hiszen a túl otthonos légkör rontja a produktivitást. A jópofa csempék által kellemes atmoszférát teremthetünk a dolgozószobában, ezzel kiváltva az összes egyéb dekorelemet.

5. Hálószoba

Csempe a hálószobába? Miért ne! Szuper jól mutathat egy csempesáv a falon még akár ebben a helyiségben is. Némi kreativitással egészen egyedi megoldások születhetnek – például fejtámlát készíthetünk csempéből.

6. Erkély

Egy sáv csempe mindenhol elfér, még a legkisebb erkélyen is. Akár a falon, akár a padlón szuper színfolt lehet. Egészen kreatív megoldásokat hozhatunk létre, ha játszadozunk a mintákkal és a színekkel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.