6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne

A legnagyobb jószándék ellenére is könnyű belecsúszni kisebb-nagyobb lakberendezési hibákba. Egy üres szoba ajtajában állva szinte lehetetlen azonnal jó döntést hozni egyes bútordarabok elrendezéséről. Ám ha tudod, mit ne csinálj, sokkal könnyebbnek tűnik a feladat.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Nincs beszélgetőrész

Sokszor annyira görcsösen próbálkozunk minél esztétikusabb képet kialakítani a nappaliban, hogy az a funkcionalitás rovására megy. A nappali bútorainak elrendezésénél elsődleges szempontnak kell lennie a beszélgetőrész kialakításának. Próbáljuk úgy megvalósítani a formációt, hogy minden ülőhelyről kényelmesen lehessen látni a többi ülőhelyen lévő embert.

2. Minden bútort falhoz tolsz

Szeretnél minél tágasabb szobát, ezért az összes bútort nekitolod a falnak? Ne tedd! Sokkal szellősebb és tágasabb lesz a végeredmény, ha inkább zónákat alakítasz ki (mondjuk beszélgetősarkot), és ezeket tagolod anélkül, hogy minden bútor érintkezne a fallal.

3. Háttérbe szorítod a praktikumot

Érthető, ha minél ízlésesebben szeretnénk berendezni a szobát, ám nem szabad hagyni, hogy ez a praktikum rovására menjen. Végső soron úgyis mi töltjük a legtöbb időt a lakásban, annak elrendezése pedig hatással van az életminőségünkre. Válaszd a kényelmet, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok.

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne
Forrás: Getty

4. Több fókuszpontod is van

Minden helyiségben elég egy dekorációs fókuszpontot kiválasztani – kivéve persze, ha bálteremről van szó. Az átlagos méretű szobákban mindig egy fókuszpontot válasszunk – ez lehet a kandalló, vagy fényes ablak. A dekorációt és az elrendezést úgy alakítsuk ki, hogy ezt a pontot emeljék ki.

5. Aránytalan az elrendezés

Ha minden bútort a szoba egyik oldalára teszünk, vagy az egyik oldalon csak nagyméretű, a másik oldalán pedig csak alacsony bútorok vannak, teljesen felborítjuk a helyiség egyensúlyát, és aránytalan eredményt kapunk. Ez nem jelenti azt, hogy a helyiségeknek tökéletesen szimmetrikusnak kell lenniük, fontos azonban, hogy törekedjünk az egyensúlyra.

6. Az ablakok elé pakolsz

A természetes fény minden helyiségben fontos, ezért a legnagyobb hibák közé tartozik, ha az ablak elé helyezünk bútort. A sötét szoba zsúfoltnak és barátságtalannak tűnhet, ezért az ablak környékére csak világos és/vagy alacsony elemeket tegyünk.

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin