6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne

A legnagyobb jószándék ellenére is könnyű belecsúszni kisebb-nagyobb lakberendezési hibákba. Egy üres szoba ajtajában állva szinte lehetetlen azonnal jó döntést hozni egyes bútordarabok elrendezéséről. Ám ha tudod, mit ne csinálj, sokkal könnyebbnek tűnik a feladat.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Nincs beszélgetőrész

Sokszor annyira görcsösen próbálkozunk minél esztétikusabb képet kialakítani a nappaliban, hogy az a funkcionalitás rovására megy. A nappali bútorainak elrendezésénél elsődleges szempontnak kell lennie a beszélgetőrész kialakításának. Próbáljuk úgy megvalósítani a formációt, hogy minden ülőhelyről kényelmesen lehessen látni a többi ülőhelyen lévő embert.

2. Minden bútort falhoz tolsz

Szeretnél minél tágasabb szobát, ezért az összes bútort nekitolod a falnak? Ne tedd! Sokkal szellősebb és tágasabb lesz a végeredmény, ha inkább zónákat alakítasz ki (mondjuk beszélgetősarkot), és ezeket tagolod anélkül, hogy minden bútor érintkezne a fallal.

3. Háttérbe szorítod a praktikumot

Érthető, ha minél ízlésesebben szeretnénk berendezni a szobát, ám nem szabad hagyni, hogy ez a praktikum rovására menjen. Végső soron úgyis mi töltjük a legtöbb időt a lakásban, annak elrendezése pedig hatással van az életminőségünkre. Válaszd a kényelmet, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok.

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne
Forrás: Getty

4. Több fókuszpontod is van

Minden helyiségben elég egy dekorációs fókuszpontot kiválasztani – kivéve persze, ha bálteremről van szó. Az átlagos méretű szobákban mindig egy fókuszpontot válasszunk – ez lehet a kandalló, vagy fényes ablak. A dekorációt és az elrendezést úgy alakítsuk ki, hogy ezt a pontot emeljék ki.

5. Aránytalan az elrendezés

Ha minden bútort a szoba egyik oldalára teszünk, vagy az egyik oldalon csak nagyméretű, a másik oldalán pedig csak alacsony bútorok vannak, teljesen felborítjuk a helyiség egyensúlyát, és aránytalan eredményt kapunk. Ez nem jelenti azt, hogy a helyiségeknek tökéletesen szimmetrikusnak kell lenniük, fontos azonban, hogy törekedjünk az egyensúlyra.

6. Az ablakok elé pakolsz

A természetes fény minden helyiségben fontos, ezért a legnagyobb hibák közé tartozik, ha az ablak elé helyezünk bútort. A sötét szoba zsúfoltnak és barátságtalannak tűnhet, ezért az ablak környékére csak világos és/vagy alacsony elemeket tegyünk.

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin