6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne

A legnagyobb jószándék ellenére is könnyű belecsúszni kisebb-nagyobb lakberendezési hibákba. Egy üres szoba ajtajában állva szinte lehetetlen azonnal jó döntést hozni egyes bútordarabok elrendezéséről. Ám ha tudod, mit ne csinálj, sokkal könnyebbnek tűnik a feladat.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Nincs beszélgetőrész

Sokszor annyira görcsösen próbálkozunk minél esztétikusabb képet kialakítani a nappaliban, hogy az a funkcionalitás rovására megy. A nappali bútorainak elrendezésénél elsődleges szempontnak kell lennie a beszélgetőrész kialakításának. Próbáljuk úgy megvalósítani a formációt, hogy minden ülőhelyről kényelmesen lehessen látni a többi ülőhelyen lévő embert.

2. Minden bútort falhoz tolsz

Szeretnél minél tágasabb szobát, ezért az összes bútort nekitolod a falnak? Ne tedd! Sokkal szellősebb és tágasabb lesz a végeredmény, ha inkább zónákat alakítasz ki (mondjuk beszélgetősarkot), és ezeket tagolod anélkül, hogy minden bútor érintkezne a fallal.

3. Háttérbe szorítod a praktikumot

Érthető, ha minél ízlésesebben szeretnénk berendezni a szobát, ám nem szabad hagyni, hogy ez a praktikum rovására menjen. Végső soron úgyis mi töltjük a legtöbb időt a lakásban, annak elrendezése pedig hatással van az életminőségünkre. Válaszd a kényelmet, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok.

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne
Forrás: Getty

4. Több fókuszpontod is van

Minden helyiségben elég egy dekorációs fókuszpontot kiválasztani – kivéve persze, ha bálteremről van szó. Az átlagos méretű szobákban mindig egy fókuszpontot válasszunk – ez lehet a kandalló, vagy fényes ablak. A dekorációt és az elrendezést úgy alakítsuk ki, hogy ezt a pontot emeljék ki.

5. Aránytalan az elrendezés

Ha minden bútort a szoba egyik oldalára teszünk, vagy az egyik oldalon csak nagyméretű, a másik oldalán pedig csak alacsony bútorok vannak, teljesen felborítjuk a helyiség egyensúlyát, és aránytalan eredményt kapunk. Ez nem jelenti azt, hogy a helyiségeknek tökéletesen szimmetrikusnak kell lenniük, fontos azonban, hogy törekedjünk az egyensúlyra.

6. Az ablakok elé pakolsz

A természetes fény minden helyiségben fontos, ezért a legnagyobb hibák közé tartozik, ha az ablak elé helyezünk bútort. A sötét szoba zsúfoltnak és barátságtalannak tűnhet, ezért az ablak környékére csak világos és/vagy alacsony elemeket tegyünk.

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin