Forrás: Getty

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne

1. Nincs beszélgetőrész

Sokszor annyira görcsösen próbálkozunk minél esztétikusabb képet kialakítani a nappaliban, hogy az a funkcionalitás rovására megy. A nappali bútorainak elrendezésénél elsődleges szempontnak kell lennie a beszélgetőrész kialakításának. Próbáljuk úgy megvalósítani a formációt, hogy minden ülőhelyről kényelmesen lehessen látni a többi ülőhelyen lévő embert.

2. Minden bútort falhoz tolsz

Szeretnél minél tágasabb szobát, ezért az összes bútort nekitolod a falnak? Ne tedd! Sokkal szellősebb és tágasabb lesz a végeredmény, ha inkább zónákat alakítasz ki (mondjuk beszélgetősarkot), és ezeket tagolod anélkül, hogy minden bútor érintkezne a fallal.

3. Háttérbe szorítod a praktikumot

Érthető, ha minél ízlésesebben szeretnénk berendezni a szobát, ám nem szabad hagyni, hogy ez a praktikum rovására menjen. Végső soron úgyis mi töltjük a legtöbb időt a lakásban, annak elrendezése pedig hatással van az életminőségünkre. Válaszd a kényelmet, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok.

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne
Forrás: Getty

4. Több fókuszpontod is van

Minden helyiségben elég egy dekorációs fókuszpontot kiválasztani – kivéve persze, ha bálteremről van szó. Az átlagos méretű szobákban mindig egy fókuszpontot válasszunk – ez lehet a kandalló, vagy fényes ablak. A dekorációt és az elrendezést úgy alakítsuk ki, hogy ezt a pontot emeljék ki.

5. Aránytalan az elrendezés

Ha minden bútort a szoba egyik oldalára teszünk, vagy az egyik oldalon csak nagyméretű, a másik oldalán pedig csak alacsony bútorok vannak, teljesen felborítjuk a helyiség egyensúlyát, és aránytalan eredményt kapunk. Ez nem jelenti azt, hogy a helyiségeknek tökéletesen szimmetrikusnak kell lenniük, fontos azonban, hogy törekedjünk az egyensúlyra.

6. Az ablakok elé pakolsz

A természetes fény minden helyiségben fontos, ezért a legnagyobb hibák közé tartozik, ha az ablak elé helyezünk bútort. A sötét szoba zsúfoltnak és barátságtalannak tűnhet, ezért az ablak környékére csak világos és/vagy alacsony elemeket tegyünk.

6 berendezési hiba, ami nagyon könnyen elkerülhető lenne
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.