Forrás: Getty

4 lakberendezési tipp, amivel kiemelhetsz egy barna kanapét

1. Natúr színek rétegezve

A barnát gyakran méltatják azért, mert kellemes földszínként hozzájárul, hogy otthonosan és a természet közelében érezzük magunkat. Rendkívül változatos szín, aminek a szépségét kétféleképpen lehet kiemelni: ha semleges színekkel vesszük körül, vagy éppen ellenkezőleg: egy vagy több élénk és hangsúlyos árnyalattal.

Egy sötétebb barna kanapénak például remekül áll a meleg krémszín, a halványrózsaszín és a zsályazöld. Ha drámaibb, kontrasztosabb hatást szeretnél, akkor pedig a sárgás, esetleg arany árnyalatok lesznek a barátaid abban a szobában, ahol a középpontba állítani kívánt barna kanapé van.

4 lakberendezési tipp, amivel kiemelhetsz egy barna kanapét
Forrás: Getty

2. Lágyító vakondszín

Egy agyag- vagy tölgyfaszínű kanapé esztétikumát leginkább a szürkésbarna vakondszínnel lehet kiemelni. Az összhatás egyfajta visszafogott luxus lesz, a skandináv és a múlt század közepi hangulat elegye. A meleg vakondszín segít kiemelni a barna kanapé árnyalatát és anyagát – legyen az puha és bársonyos, vagy pedig keményebb és strapabíró.

3. Fehér vagy krémszín

A minimalista stílus imádja a fehéret és a krémszínt. Képzeld csak el, milyen fantasztikusan kiegyensúlyozott összhatást lehet elérni egy letisztult fehér bútorokkal és dekorelemekkel teli helyiségben egy kényelmes, melegbarna kanapéval! Ez a párosítás valósággal reflektorfénybe állítja a kanapét, ráadásul a fehér még a teret is tágítja, ami különösen praktikus akkor, ha a kanapé egyébként méretes darab.

4 lakberendezési tipp, amivel kiemelhetsz egy barna kanapét
Forrás: Getty

4. Hideg és meleg egyszerre

Ha hideg és meleg színeket is csempészel az enteriőrbe, ahol a barna kanapé van, ugyancsak létrejön egy olyan optikai egyensúly, ami jólesik a szemnek, ugyanakkor kellően változatos. A napsárga, a szürke, a fekete például egyszerre is remekül elfér a barna kanapéval közös térben. A textúrákkal is érdemes kísérletezned: a puha és kemény tapintású felületek összhangja szintén aranyat érhet. Egy pihe-puha barna kanapé előtt például pompásan mutat egy keményfa vagy üveg dohányzóasztal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.