Forrás: Europress

2018 legnagyobb trendjei – Ezt kaptuk az óévtől

Vegyük sorra, melyik az 5 legnagyobb trend, amit 2018-nak köszönhetünk (és talán még 2019-ben is velünk marad).

2018 legnagyobb trendjei

1. Sötét árnyalatok a konyhában

Amit 2017 végén még csak sejtettünk, az beigazolódott: a sötét színvilág lett a az egyik meghatározó irányvonal a konyhában. Legyen szó akár az ébenfeketéről, akár a legsötétebb árnyalat egy szolidabb, szürkével kevert változatáról, a fekete garantáltan magasabb szintre emeli a főzőteret drámai nyomatékot adva neki.

2. A tökéletlen szépség

Ez a különleges esztétikai irányzat, mely a Távol-Keletről, azon belül is Japánból származik, igazán nagyot szólt 2018-ban. A japánok szépségről alkotott szemléletének alapjait adja, melynek lényege a tökéletlenségben és a mulandóságban ragadható meg. Ha megszeretnénk találni a magyar megfelelőjét, a tökéletlen és nyers szépség áll hozzá a legközelebb.

3. Retro gyerekszoba

2018-as év az 1950-es évek hangulatát hozta vissza a gyerekek birodalmába.

4. Plüss kárpitok

Puha tapintású, elegáns és változatos – ezek a plüss kárpitok legfőbb jellemzői. Amellett pedig, hogy nagyon jól néznek ki, most nagyon divatosak is. Ráadásul jól kombinálhatóak a trendi sárga- és vörösrézzel, a fával és a kovácsolt- vagy öntöttvas bútorokkal.  Köszönjük, 2018!

5. Terrazzo, a régi kedves ismerős

A terrazzo eredetileg mész, újabban cement kötőanyagú padlóburkolat, amelybe a mozaikhoz hasonlóan apró, többnyire szabálytalan alakú köveket döngölnek. Rézzel kombinálva a 2018-as esztendő nagy slágere lett. Mozgalmas és egyedi megjelenésű tereket eredményez, nem csoda hát, ha minden szem megakad majd rajta.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.