Forrás: Getty

1. Nem túl fényes
A túl sok közvetlen fény felgyorsítja az érési folyamatot, ezáltal a bor eredeti íze elveszik, illetve gyorsabban is megy tönkre az ital. Azonban a túl kevés fény se jó. Ezért egy olyan szoba az ideális bor tárolására, ahová kevés napfény jut be, illetve a lámpák sem túl fényesek. Okos beruházás ilyen helyiségbe néhány csökkentett fényű, alacsony fogyasztású égő, hogy az árammal is takarékoskodjunk.
2. Kellően hűvös
Mivel eredetileg a borok pincékben tárolandók, nem meglepő, hogy máshol is pince jellegű körülményeket ideális kialakítani. Legyen kicsit párás a szoba, de ne annyira, hogy megjelenjen a falakon a penész. Az ideális páratartalom nagyjából 60%. Ez biztosítja, hogy a palack dugója ne száradjon ki túlságosan. A hőmérséklet 15 Celsius-fok körül a legjobb, de minden, ami 20 Celsius-fok alatt van, már teljesen jó érték. Ehhez nyilván szükség van egy jobb minőségű légkondira, illetve egy párásítóra.
3. Van elég hely arra, hogy a palackokat fektetve tárold
Elengedhetetlen az olyan polcok beszerzése, ahol a kedvenc borainkat fektetve tudjuk tárolni. Ez a tárolási mód azért nagyon fontos, mert ha állítva van az üveg, a dugón keresztül bejut a levegő, ami miatt sokkal hamarabb megy tönkre a tétel, illetve az ízét is elveszíti.
4. Mit tegyünk, ha nem tudunk egy teljes helyiséget ennek szentelni?
Sajnos sok esetben nem vagyunk képesek egy pincét vagy egy szobát ennek a szenvedélyünknek szentelni, de erre is van megoldás. A legtöbb beépíthető borhűtő pont jó szögben, hőmérsékleten és páratartalmon tartja a borunkat, hogy felbontáskor a lehető legjobb élményben legyen részünk.