Somogyi kis fészek – Egy családi örökség, ami teljesen önerőből szépült meg

Somogyi kis fészek – Egy családi örökség, ami teljesen önerőből szépült meg

Az a ház, amelyben az ember a gyermekéveit tölti, a szívéhez nő. Nehéz tőle megválni. Sándornak sem sikerült, ezért inkább úgy döntött, új köntösbe öltözteti, és újra élettel tölti meg.

Ötletládához ad!

“Ez a kis házikó még a születésemkor került a szüleim látóterébe, és vásárolták meg 1981-ben Heten. Heten éltünk itt, öten voltunk testvérek, és a szüleink. A nyolcvanas évek elején kisebb átalakításokat hajtott végre apukánk baráti és rokoni segítség által. Az idő múltával aztán lassan-lassan mindenki kirepült a családi fészekből, és csak szüleink maradtak ketten. Ahogy az idő eljárt felettük, megöregedtek és elhunytak. Én, mint a legkisebb, egyben egyedüli fiú, szentimentálisan ragaszkodtam a szülői házhoz, így – a testvéreimet kifizetve az örökségből – megtartottam a kis fészket. Aztán ahogy rátaláltam szerelmemre, már közösen gyűjtöttünk a felújításra.

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Először a nyílászárókat cseréltük ki 2017-ben. Majd 2018 őszén kezdődött a teljes tetőcsere (új koszorút is kapott a ház) A 10 cm graffitis szigetelés 2020 augusztusában került fel. A színt 2021 júliusában kapták meg a falak. Mire a kerítés is elkészült, elérkeztünk 2022 nyaráig.

Galéria / 19 kép

Megnézem a galériát

Nagyon sok külföldön eltöltött munkaóra, erőfeszítés és idegeskedés árán, de eljutottunk az álmaink otthonához, úgy, hogy egy fillér hitelt sem vettünk fel. Szakemberek dolgoztak a nyílászáróknál, a tetőn, a szigetelésnél, színezésnél és a kerítésnél is. A kétkezi munkánk gyümölcse lett, amiket a képeken lehet látni. Kitartást és erőt kívánunk mindenkinek, aki most vág bele, esetleg már benne van, hogy elérje az álmait és céljait.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Stílus Lámpatrendek 2023 – Így varázsolj fényt a sötétbe

A lámpák elengedhetetlen részét képezik az otthonodnak. Ha szereted követni a trendeket – vagy legalább ismerni azokat –, akkor mutatjuk, hogy 2023-ban milyen színek és formák kerülnek az érdeklődés középpontjába a fényforrásoknál.

Tipp 4 jel, hogy itt az ideje lecserélni a porszívódat

A porszívó a háztartás egyik legfontosabb eszköze, az igazi tisztaság megkerülhetetlen szereplője. Porszívózni jóval kényelmesebb, egyszerűbb, gyorsabb és alaposabb, mint a söpörni, ezért a porszívónak jó gondját kell viselni, és időben cserélni, ha eljön ez az idő. Összegyűjtöttünk 4 jelet, ami egyértelműen a készülék élettartamának végét jelzi.

Tipp 4 szuper upcycling ötlet csináld magad polcokra

Szeretsz barkácsolni, és szükséged lenne néhány polcra? A legjobb helyen jársz! Az alábbi 4 upcycling ötlet biztosan inspirálóan hat rád.

Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin