Somogyi kis fészek – Egy családi örökség, ami teljesen önerőből szépült meg

Somogyi kis fészek – Egy családi örökség, ami teljesen önerőből szépült meg

Az a ház, amelyben az ember a gyermekéveit tölti, a szívéhez nő. Nehéz tőle megválni. Sándornak sem sikerült, ezért inkább úgy döntött, új köntösbe öltözteti, és újra élettel tölti meg.

Ötletládához ad!

“Ez a kis házikó még a születésemkor került a szüleim látóterébe, és vásárolták meg 1981-ben Heten. Heten éltünk itt, öten voltunk testvérek, és a szüleink. A nyolcvanas évek elején kisebb átalakításokat hajtott végre apukánk baráti és rokoni segítség által. Az idő múltával aztán lassan-lassan mindenki kirepült a családi fészekből, és csak szüleink maradtak ketten. Ahogy az idő eljárt felettük, megöregedtek és elhunytak. Én, mint a legkisebb, egyben egyedüli fiú, szentimentálisan ragaszkodtam a szülői házhoz, így – a testvéreimet kifizetve az örökségből – megtartottam a kis fészket. Aztán ahogy rátaláltam szerelmemre, már közösen gyűjtöttünk a felújításra.

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Először a nyílászárókat cseréltük ki 2017-ben. Majd 2018 őszén kezdődött a teljes tetőcsere (új koszorút is kapott a ház) A 10 cm graffitis szigetelés 2020 augusztusában került fel. A színt 2021 júliusában kapták meg a falak. Mire a kerítés is elkészült, elérkeztünk 2022 nyaráig.

Galéria / 19 kép

Megnézem a galériát

Nagyon sok külföldön eltöltött munkaóra, erőfeszítés és idegeskedés árán, de eljutottunk az álmaink otthonához, úgy, hogy egy fillér hitelt sem vettünk fel. Szakemberek dolgoztak a nyílászáróknál, a tetőn, a szigetelésnél, színezésnél és a kerítésnél is. A kétkezi munkánk gyümölcse lett, amiket a képeken lehet látni. Kitartást és erőt kívánunk mindenkinek, aki most vág bele, esetleg már benne van, hogy elérje az álmait és céljait.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin