Forrás: Getty

Őszi DIY tipp – Így készíts jópofa halloween tök díszeket papírból

1. Alapanyagok beszerzése

A DIY őszi tökök elkészítéséhez szükségünk lesz ollóra, körzőre, vonalzóra, ragasztóra, illetve színes kartonokra. Kell zöld karton, amiből a tök szára fog készülni, illetve sárga vagy narancssárga színű, amiből maga a tök lesz.

2. Kör kivágása

A körző segítségével rajzoljunk minél precízebb köröket a kartonokra. A méret megtervezésénél vegyük figyelembe, hogy a megrajzolt körnél jóval kisebb lesz a kész tök alapterülete.

3. Belső kör megrajzolása

A kivágott kör közepébe rajzoljunk egy újabb karikát a körző segítségével. Ez lesz a tök alapja, eddig fogjuk a következő lépésben bevágni a csíkokat. A méretét körülbelül úgy lőjük be, hogy az eredeti körnek a harmada legyen az új karika.

4. Csíkok berajzolása

Miután megrajzoltuk a belső kört is, ragadjunk vonalzót és egymással megegyező méretű csíkokat húzzunk a kör szélétől a kicsi karika határáig. Lehetőleg úgy rajzoljuk meg az így keletkező háromszögeket, hogy az aljuk jóval szélesebbek legyenek a tetejüknél.

Őszi DIY tipp – Így készíts jópofa halloween tök díszeket papírból
Forrás: Getty

5. Csíkok kivágása

A csíkokat olló segítségével vágjuk be a középső körig. Legyünk minél precízebbek, hogy minél szebb legyen a végeredmény.

6. Hajtogatás és ragasztás

Miután megvagyunk a csíkok kivágásával, elkezdhetjük egyesével behajtani, majd egymásra ragasztani a csíkokat úgy, hogy a képen látható tök formát kapjuk. Mivel sok papírt kell egymásra ragasztanunk, csak nagyon kevés ragasztót használjunk, hogy ne ázzanak át a rétegek.

Őszi DIY tipp – Így készíts jópofa halloween tök díszeket papírból
Forrás: Getty

7. Szár és fürtök elkészítése

Végül már csak a tök szárát kell megcsinálnunk, amihez vékony csíkokat kell kivágnunk a zöld kartonból. Egy egyszerű trükkel egy másodperc alatt „göndör” fürtöket varázsolhatunk: Az olló élét szorítsuk a kartoncsíkhoz, és húzzuk végig rajta. A kész fürtöket a már megszáradt tökre ragasszuk fel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.