Őszi DIY tipp – Így készíts jópofa halloween tök díszeket papírból

Őszi DIY tipp – Így készíts jópofa halloween tök díszeket papírból

Az esős őszi délutánokon nincs is jobb, mint elmerülni egy hangulatos DIY projektben. Halloween-re készülve természetesen ilyenkor a csináld magad tökök kerülnek előtérbe, ám ezek nem csak október utolsó éjszakáján, hanem akár egész ősszel jópofa díszei lehetnek a lakásnak. Erre hoztunk most egy ötletet.

Ötletládához ad!

1. Alapanyagok beszerzése

A DIY őszi tökök elkészítéséhez szükségünk lesz ollóra, körzőre, vonalzóra, ragasztóra, illetve színes kartonokra. Kell zöld karton, amiből a tök szára fog készülni, illetve sárga vagy narancssárga színű, amiből maga a tök lesz.

2. Kör kivágása

A körző segítségével rajzoljunk minél precízebb köröket a kartonokra. A méret megtervezésénél vegyük figyelembe, hogy a megrajzolt körnél jóval kisebb lesz a kész tök alapterülete.

3. Belső kör megrajzolása

A kivágott kör közepébe rajzoljunk egy újabb karikát a körző segítségével. Ez lesz a tök alapja, eddig fogjuk a következő lépésben bevágni a csíkokat. A méretét körülbelül úgy lőjük be, hogy az eredeti körnek a harmada legyen az új karika.

4. Csíkok berajzolása

Miután megrajzoltuk a belső kört is, ragadjunk vonalzót és egymással megegyező méretű csíkokat húzzunk a kör szélétől a kicsi karika határáig. Lehetőleg úgy rajzoljuk meg az így keletkező háromszögeket, hogy az aljuk jóval szélesebbek legyenek a tetejüknél.

Őszi DIY tipp – Így készíts jópofa halloween tök díszeket papírból
Forrás: Getty

5. Csíkok kivágása

A csíkokat olló segítségével vágjuk be a középső körig. Legyünk minél precízebbek, hogy minél szebb legyen a végeredmény.

6. Hajtogatás és ragasztás

Miután megvagyunk a csíkok kivágásával, elkezdhetjük egyesével behajtani, majd egymásra ragasztani a csíkokat úgy, hogy a képen látható tök formát kapjuk. Mivel sok papírt kell egymásra ragasztanunk, csak nagyon kevés ragasztót használjunk, hogy ne ázzanak át a rétegek.

Őszi DIY tipp – Így készíts jópofa halloween tök díszeket papírból
Forrás: Getty

7. Szár és fürtök elkészítése

Végül már csak a tök szárát kell megcsinálnunk, amihez vékony csíkokat kell kivágnunk a zöld kartonból. Egy egyszerű trükkel egy másodperc alatt „göndör” fürtöket varázsolhatunk: Az olló élét szorítsuk a kartoncsíkhoz, és húzzuk végig rajta. A kész fürtöket a már megszáradt tökre ragasszuk fel.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin