Mosógép és szárítógép egymáson – Helytakarékos, de biztonságos is?

Mosógép és szárítógép egymáson – Helytakarékos, de biztonságos is?

Egy szárítógép beszerzése nagyban megkönnyítheti az életünket, hiszen mosás után szinte rögtön használhatóak lesznek a ruhák, mindezt úgy, hogy a teregetést is meg lehet spórolni. Persze van egy komoly feladatunk ezzel: a szárítógépnek helyet kell találni a lakásban. Van erre egy bevett válasz: a mosógép tetején pont elfér. Kétségtelen, hogy helytakarékos megoldás a mosógép és szárítógép egymáson – de biztonságos?

Ötletládához ad!

Külön szárítógép vagy kombinált berendezés?

Fontos előre tisztázni, hogy legyen-e egyáltalán két külön készülékünk a mosásra és a szárításra, vagy meg lehet oldani egyetlen gép segítségével is. Sok háztartásban azért van külön szárítógép, mert a meglévő mosógép mellé vásárolták kvázi kiegészítésként. Új mosógép vásárlásakor azonban biztosan szembe jönnek velünk kombinált megoldások – azaz olyan készülékek, amelyek mindkét funkciót képesek ellátni. Noha pénzt biztosan tudunk így spórolni, érdemes látni az érem másik oldalát is. Például, hogy tudásban és teljesítményben mind a mosás, mind a szárítás tekintetében kényszerűen elmaradnak a klasszikus társaiktól, ráadásul időt sem tudunk spórolni velük, hiszen egyszerre csak mosni vagy szárítani tudunk, a kettőt párhuzamosan nem.

Ezért is szavaznak inkább sokan bizalmat két külön berendezésnek, amiket aztán – hely hiányában – egymásra építenek. Nézzük, mit érdemes ilyenkor szem előtt tartani!

Mosógép és szárítógép egymáson – Helytakarékos, de biztonságos is?
Forrás: Getty

Mosógép és szárítógép egymáson – milyen nehézségek adódhatnak?

Ha egy márka két készülékét vásároljuk meg, akkor nagyon könnyű dolgunk van, hiszen minden bizonnyal kompatibilisek egymással. Viszont ha nem ilyen egyszerű a helyzet, akkor nem is garantált, hogy az egymásra építés megoldható. A mosógép és a szárítógép méretei között lehet például olyan szintű eltérés, hogy nem biztonságos egymásra tenni azokat.

Ezen felül nem minden berendezés támogatja ezt az elrendezést, így ha az egymáson való elhelyezés a cél, akkor érdemes megnézni, hogy a meglévő és a vásárolni kívánt berendezés passzol-e egymásra. Ha ugyanis nem megfelelő módon építjük egymásra, akkor annak mindkét gép gyorsan kárát látja – az alsó a túl nagy súly miatt, a felső pedig az erős rázkódás következtében.

Mosógép és szárítógép egymáson – Helytakarékos, de biztonságos is?
Forrás: Getty

A gépek összeszerelése

Alapszabály: mindenképp a szárítógépnek kell felül lennie. A mosógép vízzel megtöltve nagyon nehéz lehet, ezért ennek kell alul lennie. Ráadásul nagy centrifugálási sebességgel is rendelkeznek, így ha felül lenne, az komoly kockázatokat hordozna magában.

A mosógép és szárítógép egymásra építéséhez szerezd be a szükséges összeszerelő készletet. Ez olyan tartókból áll, amik rögzítik a két berendezést egymáshoz. A tartókon kívül szükséges lesz még szivacsra, amit a két gép közé kell raknod – ez fogja megóvni a külső borításokat. A szárítógépet mindig pontosan illeszd rá a mosógépre, ügyelj arra, hogy ne billegjen rajta. A beépítés során hagyj mellettük és a gépek felett is helyet, így rázkódás során nem tesznek majd kárt magukban és a környezetükben.

Mosógép és szárítógép egymáson – Helytakarékos, de biztonságos is?
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával.
Megnézem
Bezárom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin