Látványos dekoráció: függő makramé virágtartó készítése saját kezűleg

Látványos dekoráció: függő makramé virágtartó készítése saját kezűleg

A makramé az utóbbi években egyre kedveltebb, így a legtöbb otthonban megtalálható legalább egy ilyen dekoráció. Ha neked is tetszik, akkor készíts magadnak például egy függő virágtartót ezzel a technikával.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A makramé egy keleti csomózási technika, amivel különféle lakásdekorációkat vagy akár ékszert is készíthetsz. Nagyon sok különböző csomózási mód és nehézségi fok létezik. Az alábbiakban egy olyat mutatunk be, ami a kezdők számára is kivitelezhető, a végeredmény pedig nagyon jól fog mutatni a lakásodban.

Függő virágtartó készítése

Amire szükséged lesz:

  • makramé fonal
  • virágcserép
  • olló

Elkészítés lépésről lépésre

  1. A makramé fonalból vágj 8 azonos hosszúságú darabot. A fonaldaraboknak háromszor hosszabbnak kell lenniük a cserép magasságánál.
  2. Mind a 8 darabot csomózd össze, és tedd a virágcserép alja köré.
  3. Ezután egy dupla csomóval lazán csomózz össze mindig 2 egymás mellett található fonalat. Ekkor figyelj arra, hogy hurkok/lyukak keletkezzenek. Ezután fogd meg a következő 2 fonalat, és ismételd meg a csomózást. Rendkívül fontos, hogy mindegyik csomó egy magasságban legyen.
  4. Ha mindegyik fonalra tettél egy csomót, akkor következhet a következő sor. Ehhez meg kell fognod az első csomó egyik fonalát és a második csomó egyik fonalát, majd ezeket kösd össze egy duplacsomóval, így egy újabb lyuk keletkezik az alsó két csomó felénél. Ezt a folyamatot addig ismételd meg, amíg a végéhez nem érsz.
  5. A harmadik sornál ismételd meg az előző lépést. Annyi sorra van szükséged, hogy elérj a virágcserép felső széléig.
  6. Ha megvagy, egyszerűen helyezd bele a cserepet a tartóba, és keress neki méltó helyet. Akaszd fel például a karnisra vagy egy plafonba tekert kampóra.

Íme egy kis videós segítség egy függő virágtartó elkészítéséhez:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stílus #vegyélhazait – És tedd varázslatossá azzal a karácsonyt II.

És akkor a célegyenesben még egy csokorra való dekorációs és ajándék ötlet – természetesen ezúttal is csak és kizárólag hazai alkotók munkáiból válogatva.

Tipp A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

Az ajándékvásárlási időszak kellős közepén járunk, ilyenkor sosem árt feleleveníteni egy kicsit az ajándékozási etikettet. Ezeknek az iránymutatásoknak az a célja, hogy az ajándékozott és az ajándékozó se érezze magát kényelmetlenül, hanem valós öröm legyen a meglepetés.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin