Látványos dekoráció: függő makramé virágtartó készítése saját kezűleg

Látványos dekoráció: függő makramé virágtartó készítése saját kezűleg

A makramé az utóbbi években egyre kedveltebb, így a legtöbb otthonban megtalálható legalább egy ilyen dekoráció. Ha neked is tetszik, akkor készíts magadnak például egy függő virágtartót ezzel a technikával.

Ötletládához ad!

A makramé egy keleti csomózási technika, amivel különféle lakásdekorációkat vagy akár ékszert is készíthetsz. Nagyon sok különböző csomózási mód és nehézségi fok létezik. Az alábbiakban egy olyat mutatunk be, ami a kezdők számára is kivitelezhető, a végeredmény pedig nagyon jól fog mutatni a lakásodban.

Függő virágtartó készítése

Amire szükséged lesz:

  • makramé fonal
  • virágcserép
  • olló

Elkészítés lépésről lépésre

  1. A makramé fonalból vágj 8 azonos hosszúságú darabot. A fonaldaraboknak háromszor hosszabbnak kell lenniük a cserép magasságánál.
  2. Mind a 8 darabot csomózd össze, és tedd a virágcserép alja köré.
  3. Ezután egy dupla csomóval lazán csomózz össze mindig 2 egymás mellett található fonalat. Ekkor figyelj arra, hogy hurkok/lyukak keletkezzenek. Ezután fogd meg a következő 2 fonalat, és ismételd meg a csomózást. Rendkívül fontos, hogy mindegyik csomó egy magasságban legyen.
  4. Ha mindegyik fonalra tettél egy csomót, akkor következhet a következő sor. Ehhez meg kell fognod az első csomó egyik fonalát és a második csomó egyik fonalát, majd ezeket kösd össze egy duplacsomóval, így egy újabb lyuk keletkezik az alsó két csomó felénél. Ezt a folyamatot addig ismételd meg, amíg a végéhez nem érsz.
  5. A harmadik sornál ismételd meg az előző lépést. Annyi sorra van szükséged, hogy elérj a virágcserép felső széléig.
  6. Ha megvagy, egyszerűen helyezd bele a cserepet a tartóba, és keress neki méltó helyet. Akaszd fel például a karnisra vagy egy plafonba tekert kampóra.

Íme egy kis videós segítség egy függő virágtartó elkészítéséhez:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Nézzük, mit kell 60 Celsius-fokon mosni – és mit TILOS

Fehérnemű, törlőrongy, ágynemű – ezeket a textíliákat a legtöbben 60 Celsus-fokon mossák. Erre vajon tényleg szükség van?

Tipp A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívók már nem számítanak kuriózumnak, szerencsére egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Sőt, egyre többet tudnak, pontosabbak és megbízhatóbbak. Ám még így is szól ellenük jó pár érv, hiszen gondolkozni (még) nem tudnak. Elhoztuk a legnyomósabb érveket, melyek garantáltan segítenek meghozni az okos döntést.

Felújítás 12 év kitartó munkájának gyümölcse: egy roppant ízléses kádár-kocka, ami még szaunát is kapott

Egy tucat esztendő - soknak tűnik, igaz? De sokkal kevesebbnek érződik, ha az ember közben a saját otthonát építgeti, szépítgeti. Zoltánék története még 2009-ben kezdődött, ennyi esztendő alatt jutottak el oda, hogy azt mondják: elégedettek az otthonukkal.

Tipp Felvettek az egyetemre? Így rendezd be praktikusan az albérletet

Amikor egyetemre vagy főiskolára készülsz, a legtöbb esetben költözésre is sor kerül. Annak érdekében, hogy otthonosan érezd magad az albérletben, leendő szobádat be kell rendezned a saját stílusodban. Mindezt úgy, hogy a végeredmény praktikus és költséghatékony is legyen. Erre hoztunk pár szuper tippet!

Gyerek Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

A gyerekszobának a gyerekkel együtt kell felnőnie, így amikor tinédzser korba lép a gyermek, a tanulósaroknak is meg kell újulni. Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek? Nézzük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin