Forrás: Getty

Látványos dekoráció: függő makramé virágtartó készítése saját kezűleg

A makramé egy keleti csomózási technika, amivel különféle lakásdekorációkat vagy akár ékszert is készíthetsz. Nagyon sok különböző csomózási mód és nehézségi fok létezik. Az alábbiakban egy olyat mutatunk be, ami a kezdők számára is kivitelezhető, a végeredmény pedig nagyon jól fog mutatni a lakásodban.

Függő virágtartó készítése

Amire szükséged lesz:

  • makramé fonal
  • virágcserép
  • olló

Elkészítés lépésről lépésre

  1. A makramé fonalból vágj 8 azonos hosszúságú darabot. A fonaldaraboknak háromszor hosszabbnak kell lenniük a cserép magasságánál.
  2. Mind a 8 darabot csomózd össze, és tedd a virágcserép alja köré.
  3. Ezután egy dupla csomóval lazán csomózz össze mindig 2 egymás mellett található fonalat. Ekkor figyelj arra, hogy hurkok/lyukak keletkezzenek. Ezután fogd meg a következő 2 fonalat, és ismételd meg a csomózást. Rendkívül fontos, hogy mindegyik csomó egy magasságban legyen.
  4. Ha mindegyik fonalra tettél egy csomót, akkor következhet a következő sor. Ehhez meg kell fognod az első csomó egyik fonalát és a második csomó egyik fonalát, majd ezeket kösd össze egy duplacsomóval, így egy újabb lyuk keletkezik az alsó két csomó felénél. Ezt a folyamatot addig ismételd meg, amíg a végéhez nem érsz.
  5. A harmadik sornál ismételd meg az előző lépést. Annyi sorra van szükséged, hogy elérj a virágcserép felső széléig.
  6. Ha megvagy, egyszerűen helyezd bele a cserepet a tartóba, és keress neki méltó helyet. Akaszd fel például a karnisra vagy egy plafonba tekert kampóra.

Íme egy kis videós segítség egy függő virágtartó elkészítéséhez:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.