Forrás: Getty

Kültéri teraszburkolatok: 3 anyag, ami alkalmas a terasz burkolására

Természetes kültéri teraszburkolatok

A teraszok alapvető rendeltetése, hogy több időt tudj kint tölteni a természetben, de közel az otthonodhoz, így minden napba belefér egy kis szabadtéri program. Ahhoz, hogy a kint töltött idő minél inkább természetközeli legyen, jöhetnek a természetes anyagból készült kültéri teraszburkolatok.

Fából készült burkolat

Ha a természetre gondolsz, az első dolog ami beugrik, biztosan a fák. Szerencsére a fából készült kültéri burkolatok viszonylag elterjedtek, így biztosan találsz olyat, ami számodra megfelelő színű és mintázatú. Ez a burkolat nagyon jól illik a modern stílusú házakhoz, ahol a természetközeli szemlélet már egy fontos szempont az építkezéskor. A fából készült kültéri burkolatot azonban viszonylag nehéz tisztán tartani. Ahhoz, hogy a fa ne sérüljön, a felület kezelésére használj lakkot vagy lazúrt.

Kültéri teraszburkolatok: 3 anyag, ami alkalmas a terasz burkolására
Forrás: Getty

Terméskő burkolat

Ha a fa nem neked való, akkor sincs minden veszve, neked is lehet természetes hatású teraszod. Ehhez használj terméskövet, ami a maga szabálytalanságával nagyon jól közvetíti a szabadtéri hangulatot a teraszodra. Ahhoz, hogy minél inkább harmóniában legyen a terasz a kert többi részével, helyezz el máshol is terméskőből készült dolgokat. Lehet ilyen egy kis ösvény, esetleg egy tűzrakó. Könnyebben lehet tisztítani, mint a fát, így annyi gond sem lesz vele, mintha fából készült burkolatot választottál volna.

Kültéri teraszburkolatok: 3 anyag, ami alkalmas a terasz burkolására
Forrás: Getty

Klasszikus hidegburkolat

Most érkeztünk el a legnépszerűbb kültéri burkolathoz. Jól állja az időjárást, ráadásul nagyon sok méretben, formában és stílusban kapható, így könnyen lehet, hogy a te kedvenced is a hidegburkolatok között lesz. Pontosan hozzá lehet igazítani a ház stílusához, így a benti és kinti élettér koherens lesz. Takarítás szempontjából ez a legjobb megoldás, hiszen egy alapos seprés után már csak fel kell mosnod ahhoz, hogy tiszta legyen. Egy probléma lehet a hidegburkolattal, mégpedig az, hogy télen nagyon le tud hűlni, így ha akkor is szeretnéd használni a teraszt, nem lesz olyan komfortos.

Kültéri teraszburkolatok: 3 anyag, ami alkalmas a terasz burkolására
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.