Kiábrándító volt, csodaszép lett – Poraiból éledt újjá ez a 68 nm-es társasházi lakás

Mit kell tudni általánosságban a lakásról?

Ez egy társasházi, tégla építésű, első emeleti, távfűtéses lakás. 68 m2, plusz kb. 3 m2 erkély. Az elrendezését tekintve egy folyosóból, 3 szobából, egy konyhából, egy kis spájzból, egy WC-ből és egy fürdőszobából áll.

Milyen állapotban volt a lakás a felújítás előtt?

Őszintén: szörnyűben, ahogy az képeken is látszik… Szinte mindent cserélnünk kellett. Egyedül a fürdőhöz nem kellett hozzányúlni, mert az nagyjából rendben volt, bár nem a mi izésünk, és nem is illik a mostani modernebb stílushoz. Éppen ezért azt is tervezzük felújítani, de egy következő ütemben, a tervek szerint jövőre. A szobák elrendezése rendben volt, falakat szerencsére nem kellett bontanunk. Az ablakok egy szoba kivételével újak voltak, illetve a bejárati ajtó is viszonylag jó állapotban van. A beltéri ajtókból 4 db-ot cseréltünk tokkal együtt. A konyhára nem került ajtó, illetve a nappali/étkezőre sem, az az eredeti ajtók kibontása után ide csak profilváltó került.

A felújítás előtti állapotok

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Mit és hogyan újítottatok fel benne?

Az első a régi radiátorok cseréje volt, volt olyan pont, ahol meg is szüntettük a fali fűtést. A villanyhálózat is teljesen újra lett fűzve. A konyhában és folyosón a csempe járólapra lett lecserélve, a szobákban a laminált padló a régire került rá. A konyha teljes egészében gipszkartonozva lett az oldalfalakkal együtt. Onnan nyílik egy kis spájz, ott csak a járólap cseréje történt meg, egyébként teljesen bepolcoztuk, a harmonikaajtó mögött nem is látszik. A szobákban a tapétát leszedtük, mindent tégláig vertünk, újravakoltunk, hálóztunk, gletteltünk, festettünk. Az álmennyezet lentebb került a folyosón, ide kerültek a süllyesztett lámpák is. A hálóban, illetve az étkező/nappaliban kialakításra került aluprofil és gipszkarton segítségével a szürke sziget rész. Mivel egyben van a nappali és az étkező, egy kicsit próbáltuk a nagy fehérséget ezzel is megtörni.

A szobákban futó fűtéscsöveket, ahol csak tudtuk, gipszkarton segítségével eltakartuk. A WC-ben a régi csempére került rá a vinyl, így teljesen új hatást kelt, pedig először annak sem terveztük a cseréjét. A nappali/étkező és a háló mennyezete nikecellel lett burkolva. Mindenhol LED világítás lett kialakítva, a szürke szigetek mögé pedig a lámpa mellé LED szalag is került beépítésre. A hálóban az ágy felett spot lámpák vannak. A harmadik szoba még kialakításra vár, az lesz majd a gyerekszoba.

Ki álmodta meg a lakásbelsőt?

Közösen terveztünk meg mindent a férjemmel. A vezetékelésen és a konyha, valamint a folyosó járólapozásán kívül ráadásul – némi családi és baráti segítséggel kiegészülve – a férjem keze munkáját dicséri minden.

Milyen praktikus megoldások találhatók a lakásban?

A LED lámpák távirányíthatóval működtethetők, illetve wi-fi híd is kiépítésre került, így a világítástechnika “okos” lett. Praktikus még a szürke gipszkarton szigetbe épített LED szalag, valamint a fűtéscsövek eltakarása, illetve a WC vinyl burkolása, ugyanis az volt a leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy új hatása legyen.  A spájz a konyhától harmonikaajtóval lett elválasztva. Pici ugyan a konyha, így mégis praktikus, mert minden kéznél van, ha kell. 

Mennyi ideig tartott a felújítás?

Bő fél év eredménye mindaz, ami a képeken látható. A legnehezebb talán a falazat rendberakása volt, de valahol mindennek megvolt a maga nehézsége. Talán még az ajtók cseréje volt kicsit nehézkes, mert a falak nem voltak se vízszintben, se függőben, de sikerült jól megoldani, a végeredmény pedig kárpótol minket.

Mit szerettek a végeredményben a legjobban? 

Mindent szeretünk, de legjobban a világítás és a vinyl burkolat tetszik. Nekem a konyha teljes szerelem, valamint az antracit színű beltéri ajtóink is.

A gyönyörű végeredmény

Galéria / 23 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.