Kiábrándító volt, csodaszép lett – Poraiból éledt újjá ez a 68 nm-es társasházi lakás

Kiábrándító volt, csodaszép lett – Poraiból éledt újjá ez a 68 nm-es társasházi lakás

A most következő társasházi lakás nem is olyan régen még nem festett ilyen jól. Nagyon nem! De szerencséjére Mercédesz és férje egy nagy adag elszántsággal és jó ízléssel megáldva alapjaiban gondolta újra, és álmodott neki egy szebb jövőt. Egy sokkal szebb jövőt. Nézzétek csak, mit hoztak ki egy ilyen lelakott és elhanyagolt élettérből!

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Mit kell tudni általánosságban a lakásról?

Ez egy társasházi, tégla építésű, első emeleti, távfűtéses lakás. 68 m2, plusz kb. 3 m2 erkély. Az elrendezését tekintve egy folyosóból, 3 szobából, egy konyhából, egy kis spájzból, egy WC-ből és egy fürdőszobából áll.

Milyen állapotban volt a lakás a felújítás előtt?

Őszintén: szörnyűben, ahogy az képeken is látszik… Szinte mindent cserélnünk kellett. Egyedül a fürdőhöz nem kellett hozzányúlni, mert az nagyjából rendben volt, bár nem a mi izésünk, és nem is illik a mostani modernebb stílushoz. Éppen ezért azt is tervezzük felújítani, de egy következő ütemben, a tervek szerint jövőre. A szobák elrendezése rendben volt, falakat szerencsére nem kellett bontanunk. Az ablakok egy szoba kivételével újak voltak, illetve a bejárati ajtó is viszonylag jó állapotban van. A beltéri ajtókból 4 db-ot cseréltünk tokkal együtt. A konyhára nem került ajtó, illetve a nappali/étkezőre sem, az az eredeti ajtók kibontása után ide csak profilváltó került.

A felújítás előtti állapotok

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Mit és hogyan újítottatok fel benne?

Az első a régi radiátorok cseréje volt, volt olyan pont, ahol meg is szüntettük a fali fűtést. A villanyhálózat is teljesen újra lett fűzve. A konyhában és folyosón a csempe járólapra lett lecserélve, a szobákban a laminált padló a régire került rá. A konyha teljes egészében gipszkartonozva lett az oldalfalakkal együtt. Onnan nyílik egy kis spájz, ott csak a járólap cseréje történt meg, egyébként teljesen bepolcoztuk, a harmonikaajtó mögött nem is látszik. A szobákban a tapétát leszedtük, mindent tégláig vertünk, újravakoltunk, hálóztunk, gletteltünk, festettünk. Az álmennyezet lentebb került a folyosón, ide kerültek a süllyesztett lámpák is. A hálóban, illetve az étkező/nappaliban kialakításra került aluprofil és gipszkarton segítségével a szürke sziget rész. Mivel egyben van a nappali és az étkező, egy kicsit próbáltuk a nagy fehérséget ezzel is megtörni.

A szobákban futó fűtéscsöveket, ahol csak tudtuk, gipszkarton segítségével eltakartuk. A WC-ben a régi csempére került rá a vinyl, így teljesen új hatást kelt, pedig először annak sem terveztük a cseréjét. A nappali/étkező és a háló mennyezete nikecellel lett burkolva. Mindenhol LED világítás lett kialakítva, a szürke szigetek mögé pedig a lámpa mellé LED szalag is került beépítésre. A hálóban az ágy felett spot lámpák vannak. A harmadik szoba még kialakításra vár, az lesz majd a gyerekszoba.

Ki álmodta meg a lakásbelsőt?

Közösen terveztünk meg mindent a férjemmel. A vezetékelésen és a konyha, valamint a folyosó járólapozásán kívül ráadásul – némi családi és baráti segítséggel kiegészülve – a férjem keze munkáját dicséri minden.

Milyen praktikus megoldások találhatók a lakásban?

A LED lámpák távirányíthatóval működtethetők, illetve wi-fi híd is kiépítésre került, így a világítástechnika “okos” lett. Praktikus még a szürke gipszkarton szigetbe épített LED szalag, valamint a fűtéscsövek eltakarása, illetve a WC vinyl burkolása, ugyanis az volt a leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy új hatása legyen.  A spájz a konyhától harmonikaajtóval lett elválasztva. Pici ugyan a konyha, így mégis praktikus, mert minden kéznél van, ha kell. 

Mennyi ideig tartott a felújítás?

Bő fél év eredménye mindaz, ami a képeken látható. A legnehezebb talán a falazat rendberakása volt, de valahol mindennek megvolt a maga nehézsége. Talán még az ajtók cseréje volt kicsit nehézkes, mert a falak nem voltak se vízszintben, se függőben, de sikerült jól megoldani, a végeredmény pedig kárpótol minket.

Mit szerettek a végeredményben a legjobban? 

Mindent szeretünk, de legjobban a világítás és a vinyl burkolat tetszik. Nekem a konyha teljes szerelem, valamint az antracit színű beltéri ajtóink is.

A gyönyörű végeredmény

Galéria / 23 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin