Forrás: Getty

KertészKEDDj! I. – Kis cserepes hagymások gondozása

Szakértőnk, Vukmirovits Nóra virágkötő, a SZEZØN Fenntartható Virág tulajdonosa osztja meg velünk szezonális tanácsait, és segít virágba borítani a kerteket – a legkisebbektől a legnagyobbakig.

KertészKEDDj! I. – Kis cserepes hagymások gondozása
Vukmirovits Nóra,
virágkötő SZEZØN Fenntartható Virág
(Fotó: Vasali Katalin)

Kezdjük a tavasz jelképeivel, a kis cserepes hagymásokkal!

Nőnap után, tavaszi hangulatban úszva, friss illatokra vágyva, rendre bekerülnek az asztalainkra a szebbnél szebb kis hagymás „tavaszhírnökök”. Érdemes azonban kicsit odafigyelni rájuk, így a következő években is megörvendeztetnek majd bennünket szépséges virágaikkal. Íme néhány tanács ehhez:

1. Amíg a lakásban dédelgetjük hagymás virágainkat, igyekezzünk minél hűvösebb pontra helyezni őket, mert ezzel érdemben megnövelhetjük a virágzásuk időtartamát.

2. Gondoskodjunk a megfelelő vízellátásról a “kevesebb több” jeligére. Valamennyi nedvességre szükségük lehet a növényeknek a melegben, de semmiképp se essünk túlzásba! Ha nem megy a mértékletesség, inkább ne is öntözzünk, mert a túl sok vízben könnyen kirohadhatnak a hagymák.

3. Ha elnyíltak a virágok, a csúnya, elszáradt részeket távolítsuk el, az ép leveleket viszont hagyjuk még zöldellni, mert ilyenkor töltődik vissza a hagyma, ezzel biztosítva a következő virágzást.

4. Ha teljesen elszáradt a növény minden levele, szedjük ki a kis cserepéből és pucoljuk le róla a földet, a hagymákat pedig tegyük száraz, sötét, hűvös helyre. Nyár végén, ősz elején pedig keressünk számukra megfelelő helyet valahol a kertben.

KertészKEDDj! I. – Kis cserepes hagymások gondozása
Forrás: Getty

Virágba borult kertek sorozatunkban sorra vesszük a legkedveltebb kerti fajták gondozását. Erről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.