Falfestés: ezeket a színeket mindenáron kerüld el idén

Falfestés: ezeket a színeket mindenáron kerüld el idén

A falak lefestésével teljesen meg tudod változtatni az otthonod megjelenését, de tény: ez is egy fárasztó feladat. Ezért is érdemes olyan színt választanod, amitől nem akarsz majd pár hét múlva megszabadulni. Ha ezt te sem szeretnéd magadnak, mutatjuk, hogy milyen árnyalatokat kerülj el.

Ötletládához ad!

Csak ezeket NE!

1. Navy kék

A navy kék egy rendkívül erőteljes szín, amitől nemcsak sötétebb lesz az adott szoba, hanem nyomasztó is. A szakemberek javaslata szerint idén kerüld az olyan árnyalatokat, amiket eddig egy-egy fal kihangsúlyozására használtál csak. Ezek közé soroljuk a navy kéket is.

Falfestés: ezeket a színeket mindenáron kerüld el idén
Forrás: Getty

2. Sötétzöld

A navy kékhez hasonlóan a sötétzöldnek is búcsút inthetsz. Ez szintén egy olyan szín, amit ideális esetben csak egy fal kiemelésére használtunk, így ez is idejétmúlttá vált. Egyébként már az sem trendi, amikor egy fal van kiemelve.

Falfestés: ezeket a színeket mindenáron kerüld el idén
Forrás: Getty

3. Rózsaszín

Az utóbbi években a rózsaszín számos árnyalata trendi volt, de ennek vége. Ha az elkövetkezendő hetekben le szeretnéd festeni a falakat, akkor kerüld ennek árnyalatait a világos rózsaszíntől kezdve az erőteljes magentáig. Ez a változás azért nagyon meglepő, mert alapvetően rendkívül trendik az erőteljes és vidám színek. De a szakemberek úgy vélik, hogy különbséget kell tennünk a vidám és az élhető színek között, és szerintük a rózsaszín hosszútávon nem optimális választás.

Falfestés: ezeket a színeket mindenáron kerüld el idén
Forrás: Getty

Akkor milyen színeket válassz?

Ha a klasszikus stílust részesíted előnyben, akkor az alábbi színeket javasoljuk:

  • Szürke
  • Fehér
  • Bézs
  • Krém
  • Karamell

Ha a vagányabb és merészebb színeket preferálod, akkor az alábbiak közül válogass:

  • Okkersárga
  • Zsálya
  • Sötét bogyós gyümölcs színek
  • Antracit
  • Világoskék

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin