Forrás: Getty

Ezzel a módszerrel könnyedén tisztává varázsolhatod a zsíros szekrényeket

A csodaszer…

Szükséged lesz egy fél bögre szódabikarbónára és vízre. Ezeket öntsd össze, majd adj hozzá némi citromlevet. Várd meg, míg a szódabikarbóna teljesen feloldódik a folyadékban. Ha elkészültél a házi tisztítószereddel, akkor márts bele egy előre benedvesített szivacsot, és töröld át vele a zsíros felületeket. A szódabikarbónának köszönhetően könnyedén el fogod tudni tüntetni a koszt. Ha nagyon makacsok a zsírfoltok, akkor a keveréket hagyd egy ideig hatni, és csak azután töröld le. Végezetül tisztítsd át a szódabikarbónával kezelt szekrényeket egy tiszta, enyhén nedves ronggyal.

Vigyázat!

Ha magasfényű a bútorod, akkor semmiféleképpen se alkalmazd ezt a trükköt, ugyanis a szódabikarbóna összekarcolhatja annak felületét. Az ilyen típusú felületeknél inkább egy üvegtisztítót vagy egy lágy sampont válassz a zsírfoltok eltüntetésére.

Az üvegtisztítót közvetlenül ráfújhatod a koszos felületre, hagyd pár percig hatni, majd töröld le. Ha inkább a sampont választod, akkor tegyél pár cseppet belőle egy nedves rongyra, és azzal tisztítsd le a bútort.

Tipp

Ahhoz, hogy a jövőben még könnyebben és ritkábban kelljen letakarítanod a konyhabútorodat, tegyél újságpapírt a szekrény tetejére. A papír magába szívja a felesleges zsírt a levegőből. Mindössze arra figyelj, hogy néhány havonta cseréld le az újságokat.

A szekrények belseje

Természetesen nem csak a külső felületeket kell letakarítani, hanem a szekrények belsejét is. Ehhez használj egy ecetes keveréket, amit könnyedén el tudsz készíteni: keverj össze egy teáskanál ecetet egy fél liter langyos vízzel. Ezzel nem csak a szennyeződéseket tüntetheted el, de még fertőtlenítesz is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.