Forrás: Getty

Ez a szín már NEM trendi – Minél előbb cseréld le te is

Az utóbbi években sok rajongója volt az időtálló, visszafogott stílusnak, melynek központi színe a szürke volt. De egyszer minden véget ér, így van ez a szürke szín sikerútjával is. De vajon miért nem trendi már a szürke?

Az okok

A brit festékgyártó, a Farrow & Bell színekért felelős szakembere úgy véli, hogy a szürke szín a pandémiának köszönhetően van leáldozóban. A világjárvány idején rengeteg időt töltöttünk a négy fal között, így mindenki szebbé, barátságosabbá és otthonosabbá szerette volna varázsolni a lakását. Aki még nem lépett, az most ősszel végképp változtatni fog, hiszen a szürke idő eljövetelével nem akarjuk még a négy fal közt is ezt látni.

Mivel a szürke egy nagyon minimalista és rideg szín, nem igazán teremt olyan kellemes hangulatot, mint amire sokan vágyunk. Márpedig 2021 őszétől az a cél, hogy minél hangulatosabb legyen az otthonunk, így inkább meleg földszínek kerülnek előtérbe.

Milyen színek váltják le a szürkét?

Ahogy már előbb írtuk, a föld túnusok, illetve a semleges színek, továbbá a nyugtató hatású kék- és kékeszöldes árnyalatok váltják le a szürkét. Ezeknek a színeknek köszönhetően olyan hellyé alakul át az otthonunk, ahova szívesen elbújunk a világ elől, amikor úgy érezzük, hogy egyszerűen kikapcsolódásra és nyugalomra van szükségünk.

Amennyiben azonban nem szeretnénk megválni például a szürke kanapénktól vagy ágyneműtől, ezeket nyugodtan dobjuk fel az említett színek egyikével, így ellensúlyozva a szürke ridegségét.

Íme pár inspiráló belső tér:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.