Ez a szín már NEM trendi – Minél előbb cseréld le te is

Ez a szín már NEM trendi – Minél előbb cseréld le te is

A szakemberek és a lakberendezés rajongói ugyanazon a véleményen vannak: az utóbbi évek egyik legkedveltebb színe többé már a múlté.

Ötletládához ad!

Az utóbbi években sok rajongója volt az időtálló, visszafogott stílusnak, melynek központi színe a szürke volt. De egyszer minden véget ér, így van ez a szürke szín sikerútjával is. De vajon miért nem trendi már a szürke?

Az okok

A brit festékgyártó, a Farrow & Bell színekért felelős szakembere úgy véli, hogy a szürke szín a pandémiának köszönhetően van leáldozóban. A világjárvány idején rengeteg időt töltöttünk a négy fal között, így mindenki szebbé, barátságosabbá és otthonosabbá szerette volna varázsolni a lakását. Aki még nem lépett, az most ősszel végképp változtatni fog, hiszen a szürke idő eljövetelével nem akarjuk még a négy fal közt is ezt látni.

Mivel a szürke egy nagyon minimalista és rideg szín, nem igazán teremt olyan kellemes hangulatot, mint amire sokan vágyunk. Márpedig 2021 őszétől az a cél, hogy minél hangulatosabb legyen az otthonunk, így inkább meleg földszínek kerülnek előtérbe.

Milyen színek váltják le a szürkét?

Ahogy már előbb írtuk, a föld túnusok, illetve a semleges színek, továbbá a nyugtató hatású kék- és kékeszöldes árnyalatok váltják le a szürkét. Ezeknek a színeknek köszönhetően olyan hellyé alakul át az otthonunk, ahova szívesen elbújunk a világ elől, amikor úgy érezzük, hogy egyszerűen kikapcsolódásra és nyugalomra van szükségünk.

Amennyiben azonban nem szeretnénk megválni például a szürke kanapénktól vagy ágyneműtől, ezeket nyugodtan dobjuk fel az említett színek egyikével, így ellensúlyozva a szürke ridegségét.

Íme pár inspiráló belső tér:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin