Ez a szín már NEM trendi – Minél előbb cseréld le te is

Ez a szín már NEM trendi – Minél előbb cseréld le te is

A szakemberek és a lakberendezés rajongói ugyanazon a véleményen vannak: az utóbbi évek egyik legkedveltebb színe többé már a múlté.

Ötletládához ad!

Az utóbbi években sok rajongója volt az időtálló, visszafogott stílusnak, melynek központi színe a szürke volt. De egyszer minden véget ér, így van ez a szürke szín sikerútjával is. De vajon miért nem trendi már a szürke?

Az okok

A brit festékgyártó, a Farrow & Bell színekért felelős szakembere úgy véli, hogy a szürke szín a pandémiának köszönhetően van leáldozóban. A világjárvány idején rengeteg időt töltöttünk a négy fal között, így mindenki szebbé, barátságosabbá és otthonosabbá szerette volna varázsolni a lakását. Aki még nem lépett, az most ősszel végképp változtatni fog, hiszen a szürke idő eljövetelével nem akarjuk még a négy fal közt is ezt látni.

Mivel a szürke egy nagyon minimalista és rideg szín, nem igazán teremt olyan kellemes hangulatot, mint amire sokan vágyunk. Márpedig 2021 őszétől az a cél, hogy minél hangulatosabb legyen az otthonunk, így inkább meleg földszínek kerülnek előtérbe.

Milyen színek váltják le a szürkét?

Ahogy már előbb írtuk, a föld túnusok, illetve a semleges színek, továbbá a nyugtató hatású kék- és kékeszöldes árnyalatok váltják le a szürkét. Ezeknek a színeknek köszönhetően olyan hellyé alakul át az otthonunk, ahova szívesen elbújunk a világ elől, amikor úgy érezzük, hogy egyszerűen kikapcsolódásra és nyugalomra van szükségünk.

Amennyiben azonban nem szeretnénk megválni például a szürke kanapénktól vagy ágyneműtől, ezeket nyugodtan dobjuk fel az említett színek egyikével, így ellensúlyozva a szürke ridegségét.

Íme pár inspiráló belső tér:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin