Forrás: Getty

Ennek az egyszerű trükknek hála szép lesz az orchideád

Az orchidea a legösszetettebb ápolást igénylő szobanövények egyike. Annak ellenére, hogy nincs szükségük túl sok tápanyagra, rendszeresen kell kapnia, ugyanis így tudod optimálisan támogatni a növekedésüket.

Az orchideák annyira kényes fajták, hogy nem minden típusú tápoldat jó számukra, továbbá a mennyiség sem mindegy, ugyanis ha a kelleténél többet kapnak, akkor az megégetheti a gyökereiket.

Mutatunk most egy olyan zseniális házi praktikát, aminek hála a jövőben nem fog nehézséget okozni az orchideád tápoldatozása. A titok nyitja pedig az instant élesztő!

Az élesztő remek választásnak bizonyul, ha a tápanyagokkal szeretnéd kényeztetni a növényt, ugyanis olyan értékes ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kálium és a foszfor, és 60 százalékban nitrogén is található benne. A tápoldatot így keverheted ki:

Tápoldat elkészítése

Hozzávalók

  • 1 csomag (7 g) instant élesztő
  • 100 ml meleg víz
  • 2 l hideg víz

Elkészítés

  1. Keverd össze a 7 gramm instant élesztőt 100 ml meleg vízzel.
  2. Az elkészült keverékhez önts hozzá 2 liter hideg vizet, és alaposan keverd össze.
  3. Várd meg, hogy teljesen kihűljön az élesztős víz, mielőtt az orchideád tápoldatozására használnád.

Ez az élesztőből készült tápoldat tökéletes választás a földbe ültetett orchideafajták esetében. A virágzás előtt és közben is bátran használd, azaz két- vagy háromhetente ezzel a vízzel locsold meg a virágot. Ennek menete:

  1. Öntsd az élesztős vizet egy tiszta vödörbe vagy tálba.
  2. Ebbe állítsd bele az orchideát, így az teljesen magába tudja szívni a saját készítésű tápoldatot.
  3. Ezután helyezd vissza az orchideát a cserépbe.

Tipp: A lejárt élesztő a legjobb választás ehhez.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.