Forrás: Getty

5 költséghatékony tipp a tökéletes folyosóért

Sokan azt gondolják, hogy a folyosó csak egy átmeneti hely, ahol kevés időt töltünk, ezért nem is fontos, hogy dekoráljuk és barátságossá varázsoljuk. Ez azonban nagy tévedés, hiszen a folyosó is szerves részét képezi a lakásnak. Arról se feledkezz meg, hogy a folyosó az első, amit meglátnak a vendégeid. Az alábbi tippeknek hála biztos lehetsz abban, hogy tökéletes lesz a végeredmény.

Rend a folyosón

Egy kicsi folyosón rendkívül fontos, hogy rend legyen, ne pedig úgy kelljen átesned át mindenféle kacaton, cipőn vagy újsághalmon. Ennek elkerülésére olyan bútorokot érdemes beszerezned, amik nem csak jól néznek ki, de tárolásra is alkalmasak. Ezeknek hála mindig rendezett lesz, így szívesen fogsz belépni a bejárati ajtón.

Szőnyeg helyett tapéta

Mivel a legtöbb folyosó elég kicsi és keskeny, nem ajánlott szőnyeget használni, ugyanis az optikailag tovább kicsinyíti a teret. Ha mégis vágysz valamilyen különlegességre, ami feldobja ezt a helyiséget, akkor inkább próbálkozz egy szép tapétával.

5 költséghatékony tipp a tökéletes folyosóért
Forrás: Getty

Élettel teli tér

Egy hosszú és szűk folyosó berendezése igencsak nagy kihívás elé állíthat bárkit. De van megoldás! Képekkel, fali lámpákkal és egy keskeny falipolccal életet lehelhetsz a folyosóba, ami így sokkal barátságosabbá válik. Arra azonban figyelj, hogy ne legyen nyomasztó a tér a túl sok dekoráció miatt. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben elkerülni, ha csak az egyik falat díszíted, a másikat pedig üresen hagyod.

Ha nincs folyosó…

Olyan lakások is vannak, amelyek bejárati ajtaja nem egy folyosóra nyílik, hanem például azonnal a nappaliba. Ilyen esetben az jelentheti a megoldást, ha a kabátoknak abban a szobában (mondjuk a nappaliban) nevezel ki egy szekrényt. Ha pedig még a biciklidet is tárolnod kell valahol, akkor használd dekorációként, és akaszd a falra.

Elengedhetetlen bútorok

Csak pár olyan dolog van, amire mindenáron szükség van a folyosón, ilyen például egy kis szekrény vagy polc, amire le tudod tenni a leveleket és a kulcsot, illetve egy olyan ülőalkalmatosság, amire lecsücsülve kényelmesen fel és le tudod venni a cipőt. Erre a célra tökéletes megoldás lehet egy olyan puff, amibe még pakolni is tudsz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.