Okos otthonnal a kényelmesebb hétköznapokért – 4+1 tipp, amivel sokat könnyíthetsz az életeteken

Okos otthonnal a kényelmesebb hétköznapokért – 4+1 tipp, amivel sokat könnyíthetsz az életeteken

Okos tippekből nem lehet elég! A technológia fejlődésének és a folyamatosan megújuló lehetőségeknek hála életünk újabb és újabb színterei lesznek jobban tervezhetők, egyúttal egyszerűbben kontrollálhatók. Ráadásul a lakáshitel törlesztésére is született már “okos” megoldás. Ezekre hoztunk most nektek 4+1 szuper ötletet, ami garantáltan megéri a befektetést.

Ötletládához ad!

1. Okos virágcserép

Egy otthon akkor lesz igazán otthonos, ha megtöltjük élettel. Ebben pedig a növényeknek nagyon komoly szerep jut. Amellett, hogy szebbé teszik életterünket, számos pozitív hatásuk is van a testi-lelki egészségünkre. Persze csak akkor, ha megfelelően gondozzuk őket. Jó hír azonban, hogy már ebben is van segítség, méghozzá okos virágcserepek formájában. Ezek a látszatra hagyományos virágtartók képesek automatikusan meglocsolni, illetve tápanyaggal ellátni a bennük élő növényeket. Szenzoraik állandóan vizsgálják a talajt, és ha szükségét érzik, akkor pótolják a hiányt a tartályukban található folyadékkal vagy tápszerekkel – még akkor is, ha mi elfeledkeztünk róla.

2. Automata zár

És ha már feledékenység: hányszor fordultál vissza a sarokról, mert nem emlékeztél, hogy bezártad-e az ajtót, vagy sem? Szerencsére ennek is véget vethetsz, ha automata zárakkal szereled fel a bejáratot, a garázskaput vagy az utcai kaput. Az okos zárak különböző hozzáférési rendszerrel – például arc-és hangfelismeréssel, jelkód vagy ujjlenyomat segítségével – döntik el, hogy kinyílnak-e vagy sem. Felejtsd el kulcsokat, és bízd otthonodat okosabb és – nem mellesleg – biztonságosabb rendszerekre!

3. Okos égők

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos, hogy csínján bánjunk az energiával. Márpedig ennek Achilles-sarka a villany lekapcsolása és a megfelelő izzók alkalmazása. Ma már léteznek olyan égők, lámpatestek és fénycsíkok, melyek erre (is) megoldást kínálnak. A mozgásérzékelőnek és környezethez igazodó fényerősségnek hála pont annyi energiát használnak fel, amennyire éppen szükség van. De intelligens funkcióik ennél sokkal többet is tudnak! Például fényjelzést adnak, ha szól a csengő, vagy villogással jelzik, ha lejárt a mosás.

Okos otthonnal a kényelmesebb hétköznapokért – 4+1 tipp, amivel sokat könnyíthetsz az életeteken

4. Egészségügyi diagnosztika

A hagyományos személymérleg már a múlté. Ma komplett orvosi mérőeszközöket tudunk vásárolni a boltokban, melyek nem csak a testsúlyunkat tudják ellenőrizni, de mérik a vérnyomásunkat, a véroxigénszintet, a vércukorszintet, sőt, akár még a vese- és a májműködést is. Ezzel számos orvosi vizsgálatot megspórolhatunk, mi magunk is nyomon követhetjük az egészségi állapotunkat, így időben tudunk segítséget kérni, ha arra utaló jeleket észlelünk.

+1. Okos befektetés

És ha már az egészségnél és a tudatosságnál tartunk: nem csak otthonunk működése, annak finanszírozása is lehet „okos”. A kényelmes, személyre szabott otthon ugyanis csak akkor ér valamit, ha azt teljes mértékben ki tudjuk élvezni, miközben családtagjainkat teljes biztonságban tudjuk. Erre jó például az egészségpénztári megtakarítás, amely elérhetővé teszi a magánegészségügyi ellátásokat – azaz a rövid várakozási időt és az igényes környezetet. Ráadásul az egészségpénztári egyenleg nem csupán egészségügyi kiadásokra használható fel, hanem családi támogatásokra is – például a lakáshitelünk törlesztésre. Érdemes egészségszámláról fizetni a lakáshitel törlesztés egy részét, hiszen így növelhető a törlesztésre fordítható forrás, akár évi 52 ezer Ft-tal. Az egészségszámlára feltöltött összeg 20%-a ugyanis visszakapható adó-visszatérítésként!

Lépj be egy egészségpénztárba – például az egyik legnagyobb pénztárba, az OTP Egészségpénztárba, amit akár online is intézhetsz. Egészségügyi és anyagi biztonság egy csapásra! Mi ez, ha nem okos megoldás?!


Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin