Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak

Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak

Már tűkön ülsz, mikor el újra elkezdeni kertészkedni, virágot ültetni? Jó helyen jársz! Hoztunk 4 olyan fajtát, amiket már az enyhe februári időben is ki lehet ültetni, hogy a tavaszt már virágba borulva köszönthesse kertünk.

Ötletládához ad!

1. Harangláb

Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak
Forrás: Getty

A harangláb – vagy másik nevén sasfű – egy népes nemzetség, ahová nagyon sok faj tartozik. Azért lehet már februárban is kiültetni, mert nagyon jól tűri a hideget, sőt még a faggyal sem gyűlik meg a baja. Sok színben pompázhatnak, így könnyű kiválasztani a számunkra megfelelőt. A virágzása májusban várható. Elsősorban a fényes helyeket kedveli, de egy félig árnyékos, lombok alatti területen is kiválóan érzi magát. A haranglábnak egy hátránya van, mégpedig az, hogy erősen mérgező, ezért kisgyerekek és kisállatok mellé nem ajánlott ültetni.

2. Háromszínű szulák

Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak
Forrás: Getty

A háromszínű szulákot ismerhetjük még törpe hajnalkaként is, azonban van egy fontos eltérése a hajnalkák többségéhez képest: ez nem kúszik, hanem bokrosodik. Egynyári növény, júniustól nagyjából szeptemberig hozza kékes-sárgás virágait. Érdemes csak akkor kiültetni, ha már elmúltak a fagyok, mivel azt nem tolerálja túl jól. Szereti a napos helyeket, illetve a viszonylag sok locsolást.

3. Törpe százszorszép

Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak
Forrás: Getty

A törpe százszorszépet nagyon sokan kedvelik, nem is ok nélkül, hiszen hamisítatlan tavaszi hangulatot képes varázsolni szinte akárhova. Április-május magasságában bújnak elő a virágai, amiket egészen júliusig csodálhatunk. A napos helyet illetve a nyirkos, de nem állóvizes talajt kedveli.

4. Martilapu

Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak
Forrás: Getty

A martilapu egy rikítóan sárga, nagyon korán virágzó gyógynövény, amit márciustól egészen májusig csodálhatunk. Kedveli a laza, nedves talajt, viszonylag igénytelen, így akár még az utak mentén is találkozhatunk vele. A gyógyászatban egyébként a köhögési inger csillapítására használják.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin