Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak

Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak

Már tűkön ülsz, mikor el újra elkezdeni kertészkedni, virágot ültetni? Jó helyen jársz! Hoztunk 4 olyan fajtát, amiket már az enyhe februári időben is ki lehet ültetni, hogy a tavaszt már virágba borulva köszönthesse kertünk.

Ötletládához ad!

1. Harangláb

Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak
Forrás: Getty

A harangláb – vagy másik nevén sasfű – egy népes nemzetség, ahová nagyon sok faj tartozik. Azért lehet már februárban is kiültetni, mert nagyon jól tűri a hideget, sőt még a faggyal sem gyűlik meg a baja. Sok színben pompázhatnak, így könnyű kiválasztani a számunkra megfelelőt. A virágzása májusban várható. Elsősorban a fényes helyeket kedveli, de egy félig árnyékos, lombok alatti területen is kiválóan érzi magát. A haranglábnak egy hátránya van, mégpedig az, hogy erősen mérgező, ezért kisgyerekek és kisállatok mellé nem ajánlott ültetni.

2. Háromszínű szulák

Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak
Forrás: Getty

A háromszínű szulákot ismerhetjük még törpe hajnalkaként is, azonban van egy fontos eltérése a hajnalkák többségéhez képest: ez nem kúszik, hanem bokrosodik. Egynyári növény, júniustól nagyjából szeptemberig hozza kékes-sárgás virágait. Érdemes csak akkor kiültetni, ha már elmúltak a fagyok, mivel azt nem tolerálja túl jól. Szereti a napos helyeket, illetve a viszonylag sok locsolást.

3. Törpe százszorszép

Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak
Forrás: Getty

A törpe százszorszépet nagyon sokan kedvelik, nem is ok nélkül, hiszen hamisítatlan tavaszi hangulatot képes varázsolni szinte akárhova. Április-május magasságában bújnak elő a virágai, amiket egészen júliusig csodálhatunk. A napos helyet illetve a nyirkos, de nem állóvizes talajt kedveli.

4. Martilapu

Virágok, amiket már februárban ki lehet ültetni, és tavaszra virágba borulnak
Forrás: Getty

A martilapu egy rikítóan sárga, nagyon korán virágzó gyógynövény, amit márciustól egészen májusig csodálhatunk. Kedveli a laza, nedves talajt, viszonylag igénytelen, így akár még az utak mentén is találkozhatunk vele. A gyógyászatban egyébként a köhögési inger csillapítására használják.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin