Virágágyás tervezés lépésről lépére – Lerántjuk a leplet a profik titkairól

Virágágyás tervezés lépésről lépére – Lerántjuk a leplet a profik titkairól

Mindig ámuldozva nézted a szebbnél szebb virágágyásokat? Régi álmod, hogy a Te kerted is legjobb formájában pompázzon? Mutatjuk, hogyan láss neki.

Ötletládához ad!

Bár elsőre úgy tűnhet, csupán a véletlen műve egy csodálatos virágágyás, valójában alapos tervezés eredménye, a tudatosan kiválasztott növények látványos elrendezése ugyanis nem kicsi feladat. Ha eddig csak álmodozni mertél a TÖKÉLETES virágágyásról, most van lehetőséged megvalósítani, ugyanis leleplezzük a profik titkait.

Virágágyás tervezésének praktikái:

  • Vizualizálj: Sokat segít álmaid virágágyásának megtervezésében, ha vizualizálod a végeredményt. Ez lehet a saját elképzelésed, de gyűjthetsz inspirációt az internetről is.
  • Rétegezz: A tökéletes virágágyás rétegezett. Ez azt jelenti, hogy például a virágágyás hátsó soraiban magasabbra növő, egyszerűbb növények vannak, amelyek üres „vászonként” funkcionálnak az első sorban lévő alacsony, színes virágok mögött. Ezzel a szuper praktikával tudjuk kiemelni a különleges virágokat.
  • Kutass: A tökéletes virágágyás növényei harmóniában élnek egymással, és közel azonos körülményeket szeretnek. Ez kulcsfontosságú, hiszen egy napsütéses helyre csak napfényt kedvelőket tehetünk, különben hamar kiég a kiskert. Nézz utána az összes kiszemelt növénynek, hogy jól megférnek-e egymás mellett.
  • Keverj: Ne félj keverni a színeket. A természetben csodásan tud mutatni a szivárvány összes színében pompázó virágos mező, és ez igaz a kertre is. Keverd az évelőket és az egynyáriakat, hogy egész szezonban pompázzon a kerted.

Virágágyás lépésről lépésre:

  1. Alapozás: Virágágyást csak megfelelő alapon lehet megvalósítani. Jelöljük ki a helyét, szedjük ki onnan a füvet, a gazt és más növényeket. Ezután egy ásó segítségével lazítsuk fel a talajt.
  2. Komposztálás: A virágzó növényeknek sok tápanyagra van szükségük, ezért keverjünk komposztot a talajba.
  3. Mulcs elterítése: A mulcs opcionális, bár erősen ajánlott. Egyrészt megakadályozza a gazok szárba szökkenését, másrészt mutatós, harmadrészt pedig vízmegkötő képességű.
  4. Helykijelölés: Hozzávetőleg mérjük ki a palánták közötti távolságot, ezek alapján jelöljük be, hogy hova melyik virág kerüljön.
  5. Palántázás: Utolsó lépésben vessük, illetve ültessük el a virágokat, és a bőséges öntözésről se feledkezzünk meg.

Inspirációhoz lapozd végig galériánkat:

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin