Forrás: Getty

Neked is sikerülhet! Ezeket ültesd a veteményeskertbe, ha nem vagy profi kertész

A veteményeskert nem olyan nagy ördöngösség, ráadásul viszonylag hamar kiélvezhetjük a fáradságos munka gyümölcsét… Pontosabban zöldségét. Szerencsére tudunk válogatni könnyen gondozható veteményeskerti fajták közül, melyeket kertben és balkonládában is nevelhetünk. 

1. Koktélparadicsom

Ízletes, könnyen nevelgethető, és nyáron szinte bármelyik ételhez jól jön. Napos helyre kell ültetni, és rendszeres locsolást igényel. A legtöbb esetben karók támogatását igényli ahhoz, hogy egészségesen nőjön. Kezdő kertészként inkább palántáról érdemes indulni, mert magról növesztve kissé bonyolultabb a gondozása.

2. Sóska

Főzelékként és nyersen is fogyasztható, ízletes, friss nyári zöldség. Magról is növeszthető, hiszen rendszeres locsoláson kívül mást nem igényel. Egy nyár alatt többször is elvethető – még balkonládában vagy cserépben is. 

3. Menta

A menta egész makacs növény, ha egyszer elveted és kinő, nehezen szabadulsz meg tőle. Az egyetlen kihívás ezzel együtt a kordában tartása, hiszen rendszeres metszés nélkül igencsak elszaporodik. Ám ez sem jelent problémát, ha rendszeresen szüreteljük. 

Neked is sikerülhet! Ezeket ültesd a veteményeskertbe, ha nem vagy profi kertész
Forrás: Getty

4. Bazsalikom

A nyári ételek és saláták kötelező alapanyaga a bazsalikom. A szezon közben frissen használhatjuk fel, a szezon végén pedig a megmaradt leveleket kiszáríthatjuk és használhatjuk fűszerként. 

5. Hónapos retek

Ahogy a neve is árulkodik róla, egyetlen hónap is elegendő ahhoz, hogy elvetés után már fogyaszthassuk is. Vessük el szellősen a magokat, majd locsoljuk őket minden nap. Pár hét alatt már kellően megvastagszik a gyökér ahhoz, hogy ízletes retket gyűjthessünk be a kertből. 

6. Chili paprika

A chili paprika akár magról is növeszthető. Sok-sok napfényre és melegre van szüksége, és a földjét nem szabad hagyni kiszáradni. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.