Forrás: Getty

Különös trükk: ez történik, ha papírtörlőt teszel a virágföldbe

Ez történik, ha papírtörlőt teszel a virágföldbe

Nyáron másfajta gondozást igényelnek a szobanövények, mint télen. Ennek oka, hogy a hőmérséklet emelkedésével és a napsütés erősödésével egyre gyorsabban párolog el belőlük a víz. Épp ezért rendszeresen – akár naponta – öntöznöd kell őket, nehogy elszáradjanak. A nyár azonban egyenlő a nyaralással is, amikor hosszabb időre elutazol és egyedül hagyod a virágokat. Ha nincs egy kedves szomszédod vagy barátod, aki ekkor szívesen átvállalja a cserepesek gondozását, akkor mást kell kitalálnod. Ilyen például ez a zseniális papírtörlős trükk, amivel több napig nedvesen tudod tartani a virágföldet. Ennek menetét az alábbiakban találod.

Mire van szükséged?

  • 1 nagy edény teli vízzel
  • 1 tekercs papírtörlő

A legjobb, ha az összes növényt, amit ezzel a módszerrel szeretnél vízhez juttatni, egy helyre csoportosítod. Ez a hely legyen árnyékos, nehogy gyorsan párologjon a víz az edényből, illetve a virágoknak se legyen szükségük még több folyadékra.

Következzen maga a trükk:

  1. Tedd a növényeket egy árnyékos asztalra.
  2. A vízzel teli edényt helyezd az asztal közepére.
  3. Tekerd le a tekercs papírtörlőt, és csavarj a lapokból egy hosszú kötélszerűséget.
  4. Utóbbinak egyik végét tedd bele a vízbe. A papírkötél szépen lassan magába fogja szívni a vizet.
  5. A másik végét tedd az egyik növény cserepébe, majd párszor tekerd végig a virág tövén. A vízzel teli papírtörlő folyamatosan adja majd le a folyadékot, nedvesen tartva ezzel a szobanövény földjét.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.