Késő nyári tennivalók a kertben – Készüljünk a hidegebb hónapokra és a következő szezonra

Késő nyári tennivalók a kertben – Készüljünk a hidegebb hónapokra és a következő szezonra

Szeretnéd rendbe tenni a kerted a szezon végével, de nem szeretnél semmiről sem megfeledkezni? Készítettünk egy listát a legfontosabb feladatokról.

Ötletládához ad!

A nyár végével sem fogynak el a teendők a kertben. Sőt, kicsivel több energiát és időt igényel az udvar, amikor felkészítjük a hidegebb hónapokra. Fontos, hogy időben nekilássunk a feladatoknak, különben túl sok minden szakad a nyakunkba tél elején. Íme 5 teendő, amit még nyár végén érdemes letudni.

1. Metszés

A nyár végi metszés és az őszi metszés nem ugyanaz. Előbbi során csupán az elszáradt virágokat és ágakat vágjuk le, esetleg azokat a részeket, melyek megbetegedtek. Ezek nem csak a növényeknek tesznek jót, de a kert is szebb lesz így.

2. Gazolás

A kertészek „mumusa” az augusztus, hiszen nyár végén indulnak be igazán a gyomok. Sajnos muszáj ezeket minél hamarabb felszámolni, különben ősszel elszaporodnak, és a következő tavasszal csupa gyom lesz az udvar.

3. Szüret

Nyár végén elkezdhetjük betakarítani a késő nyári terméseket a kertből, és szépen lassan felszámolni a veteményest. Sokkal könnyebb kisebb területeket „kitakarítani”, mint ősz végén egyben az egészet. A frissen kiszedett növények pedig mehetnek is a komposztba.

Késő nyári tennivalók a kertben – Készüljünk a hidegebb hónapokra és a következő szezonra
Forrás: Getty

4. Tervezés

Ha már nyár végén elkezdjük az őszi teendőket előkészíteni, akkor könnyebb dolgunk lesz a tervezéssel. Írjuk fel, melyik fűszernövényeket kell majd kiszárítani, kell-e valamelyik szerszámot javítani, és szépen lassan elkezdhetjük bepakolni a nyári bútorokat is a kamrába.

5. Vetés és ültetés

Nyár végén már előkészíthetjük az ősszel ültetendő növények, gyümölcsfák vagy gyorsan termő konyhakerti növények helyét. A talajnak idő kell, hogy felkészüljön az új növények befogadására, ezért nem lehet elég korán nekilátni a műveletnek.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin