Késő nyári tennivalók a kertben – Készüljünk a hidegebb hónapokra és a következő szezonra

Késő nyári tennivalók a kertben – Készüljünk a hidegebb hónapokra és a következő szezonra

Szeretnéd rendbe tenni a kerted a szezon végével, de nem szeretnél semmiről sem megfeledkezni? Készítettünk egy listát a legfontosabb feladatokról.

Ötletládához ad!

A nyár végével sem fogynak el a teendők a kertben. Sőt, kicsivel több energiát és időt igényel az udvar, amikor felkészítjük a hidegebb hónapokra. Fontos, hogy időben nekilássunk a feladatoknak, különben túl sok minden szakad a nyakunkba tél elején. Íme 5 teendő, amit még nyár végén érdemes letudni.

1. Metszés

A nyár végi metszés és az őszi metszés nem ugyanaz. Előbbi során csupán az elszáradt virágokat és ágakat vágjuk le, esetleg azokat a részeket, melyek megbetegedtek. Ezek nem csak a növényeknek tesznek jót, de a kert is szebb lesz így.

2. Gazolás

A kertészek „mumusa” az augusztus, hiszen nyár végén indulnak be igazán a gyomok. Sajnos muszáj ezeket minél hamarabb felszámolni, különben ősszel elszaporodnak, és a következő tavasszal csupa gyom lesz az udvar.

3. Szüret

Nyár végén elkezdhetjük betakarítani a késő nyári terméseket a kertből, és szépen lassan felszámolni a veteményest. Sokkal könnyebb kisebb területeket „kitakarítani”, mint ősz végén egyben az egészet. A frissen kiszedett növények pedig mehetnek is a komposztba.

Késő nyári tennivalók a kertben – Készüljünk a hidegebb hónapokra és a következő szezonra
Forrás: Getty

4. Tervezés

Ha már nyár végén elkezdjük az őszi teendőket előkészíteni, akkor könnyebb dolgunk lesz a tervezéssel. Írjuk fel, melyik fűszernövényeket kell majd kiszárítani, kell-e valamelyik szerszámot javítani, és szépen lassan elkezdhetjük bepakolni a nyári bútorokat is a kamrába.

5. Vetés és ültetés

Nyár végén már előkészíthetjük az ősszel ültetendő növények, gyümölcsfák vagy gyorsan termő konyhakerti növények helyét. A talajnak idő kell, hogy felkészüljön az új növények befogadására, ezért nem lehet elég korán nekilátni a műveletnek.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin