Forrás: Getty

Gasztro-percek: ha ezt kínálod a kerti partin, tuti nagy sikered lesz

A rekkenő hőségben sem maradhatnak el a grill partik a teraszon, hiszen a nap végén, a lemenő nap árnyékában jólesik a barátokkal egy finom ételt és néhány pohár hűsítő italt elfogyasztani. A házigazdáknak fejtörést okozhat, hogy mivel várja a vendégeket. Segítünk egy kicsit felturbózni a kínálódat, hogy te legyél a nyár legszuperebb házigazdája.

Rágcsa és kínálós

Míg elkészül a fő fogás, kínálhatsz klasszikus sörkorcsolyát, pogácsát is, de ebben a melegben biztosan jólesik a vendégeknek, ha felkockázott görögdinnye falatokat helyezel egy nagy tálba, mellé fogpiszkálókat teszel egy kis tálba, így mindenki magának szemezgethet a hűsítő gyümölcsből. Az édesszájúaknak karikázz fel banánt, amit leöntesz egy kis csokiöntettel, így abból is a villájukra szúrhatnak a grillezett húst várva.

Főfogás (vegetáriánusoknak is)

Fő fogásként általában barbeque szószban pácolt hússzeleteket szoktak kínálni, de te bátran variáld meg a pácot. Egy mustáros vagy pesztós masszába áztasd be a húsokat, mielőtt a grillrácsra dobod őket. A saslik pálcáira pedig készíts vega és húsos verziót is. A vega saslikra kerülhetnek cukkini karikák, egy kocka paprika, egy kis hagyma, egy karika édesburgonya, végül tofu szelet. A húsos saslikra tegyél csirkemell darabkát, amit előtte alaposan befűszereztél, hagymát, szalonnát, görög estéket idéző bazsalikomos paradicsomszeletet, és akár a gomba is zárhatja a sort.

Köretek

Köretnek válaszd a káposztasalátát, melynek elkészítése egyszerű. A feldarabolt lila és fehér káposztát vékonyra szelt répával egy tálba helyezzük, joghurttal összekeverjük, egy kis kanál mézzel meglocsoljuk, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Néhány órára tedd hűtőbe, és meglátod, mikor összeérnek az ízek, a vendégek képtelenek lesznek ellenállni a kísértésnek, hogy szedjenek belőle még egy adagot. A grillezett édesburgonya se maradjon ki a buliból. Alufóliára tedd a megmosott, de nem meghámozott, félbevágott burgonyát, locsold meg egy kis olívaolajjal, sózd és borsozd, szeletelj rá fokhagymát, majd alufóliába bugyolálva süsd 40-50 percen keresztül a grillrácson.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.