DIY tűzrakóhely – Az igazán meghitt összejövetelek titka

DIY tűzrakóhely – Az igazán meghitt összejövetelek titka

Ősszel a kinti összejövetelek elmaradhatatlan kiegészítője a tábortűz, ami köré összegyűlhetünk meghitt beszélgetésekre. Egy-egy tömb szalonna vagy pár pillecukor is részese lehet a csemegéknek, ha a pattogó tűz melege mellé szervezzük a társaságot. Jó hír, hogy a hangulatos összejövetel alapkiegészítője, egy a tűzrakóhely akár párezer forintból is kialakítható. Lássuk, mi kell hozzá, és hogyan tudjuk mi magunk elkészíteni.

Ötletládához ad!

Mire lesz szükségünk?

A DIY tűzrakót legolcsóbban és legegyszerűbben téglából tudjuk megépíteni. Ez lehet új tégla is, ám bontottan sokkal olcsóbban hozzájuthatunk pár darabhoz. Kb. 100 darab téglából már viszonylag nagy alapterületű és magas tűzrakót lehet kialakítani, ám ha kisebbel is megelégszünk, akkor bőven elegendő a fele is. Ha tartós megoldásnak szánod a tűzrakó, akkor rögzítsd is egymáshoz a téglákat. Az alját éghetetlen anyaggal, például kaviccsal érdemes teleszórni, hiszen sosem lehetünk elég óvatosak a kialakítással. 

Hogyan készítsd el a tűzrakóhelyt?

  1. lépés: Mindig, még ideiglenes tűzrakó esetén is, a legelső dolgunk az alapozás. Egy lapát segítségével 2-3 centi mélyen ássuk ki a tűzrakó helyét, majd egyengessük el a talajt.
  2. lépés: Az alapot szórjuk tele kaviccsal, és bizonyosodjunk meg arról, hogy semmi éghető dolog ne legyen a tűzrakó alján.
  3. lépés: A kiásott forma szélét kezdjük el téglával kirakni. Szorosan tegyük a téglákat egymás mellé, hogy a tűz sehol ne tudjon „kiszökni”.
  4. lépés: Kezdjük el a téglákat egymásra erősíteni. A téglákat elcsúsztatva tegyük egymásra, azaz az alsó sor két téglája közötti lyuk a felső sor téglájának közepén legyen.
  5. lépés: Folytassuk a sorok építését egészen addig, amíg el nem érjük a kívánt magasságot.
  6. lépés: Az első tábortűz meggyújtása előtt mindenképp készítsünk ki vizet egy nagy locsolókannába vagy vödörbe, hiszen fő a biztonság.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin