DIY tűzrakóhely – Az igazán meghitt összejövetelek titka

DIY tűzrakóhely – Az igazán meghitt összejövetelek titka

Ősszel a kinti összejövetelek elmaradhatatlan kiegészítője a tábortűz, ami köré összegyűlhetünk meghitt beszélgetésekre. Egy-egy tömb szalonna vagy pár pillecukor is részese lehet a csemegéknek, ha a pattogó tűz melege mellé szervezzük a társaságot. Jó hír, hogy a hangulatos összejövetel alapkiegészítője, egy a tűzrakóhely akár párezer forintból is kialakítható. Lássuk, mi kell hozzá, és hogyan tudjuk mi magunk elkészíteni.

Ötletládához ad!

Mire lesz szükségünk?

A DIY tűzrakót legolcsóbban és legegyszerűbben téglából tudjuk megépíteni. Ez lehet új tégla is, ám bontottan sokkal olcsóbban hozzájuthatunk pár darabhoz. Kb. 100 darab téglából már viszonylag nagy alapterületű és magas tűzrakót lehet kialakítani, ám ha kisebbel is megelégszünk, akkor bőven elegendő a fele is. Ha tartós megoldásnak szánod a tűzrakó, akkor rögzítsd is egymáshoz a téglákat. Az alját éghetetlen anyaggal, például kaviccsal érdemes teleszórni, hiszen sosem lehetünk elég óvatosak a kialakítással. 

Hogyan készítsd el a tűzrakóhelyt?

  1. lépés: Mindig, még ideiglenes tűzrakó esetén is, a legelső dolgunk az alapozás. Egy lapát segítségével 2-3 centi mélyen ássuk ki a tűzrakó helyét, majd egyengessük el a talajt.
  2. lépés: Az alapot szórjuk tele kaviccsal, és bizonyosodjunk meg arról, hogy semmi éghető dolog ne legyen a tűzrakó alján.
  3. lépés: A kiásott forma szélét kezdjük el téglával kirakni. Szorosan tegyük a téglákat egymás mellé, hogy a tűz sehol ne tudjon „kiszökni”.
  4. lépés: Kezdjük el a téglákat egymásra erősíteni. A téglákat elcsúsztatva tegyük egymásra, azaz az alsó sor két téglája közötti lyuk a felső sor téglájának közepén legyen.
  5. lépés: Folytassuk a sorok építését egészen addig, amíg el nem érjük a kívánt magasságot.
  6. lépés: Az első tábortűz meggyújtása előtt mindenképp készítsünk ki vizet egy nagy locsolókannába vagy vödörbe, hiszen fő a biztonság.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin