Forrás: Getty

DIY tűzrakóhely – Az igazán meghitt összejövetelek titka

Mire lesz szükségünk?

A DIY tűzrakót legolcsóbban és legegyszerűbben téglából tudjuk megépíteni. Ez lehet új tégla is, ám bontottan sokkal olcsóbban hozzájuthatunk pár darabhoz. Kb. 100 darab téglából már viszonylag nagy alapterületű és magas tűzrakót lehet kialakítani, ám ha kisebbel is megelégszünk, akkor bőven elegendő a fele is. Ha tartós megoldásnak szánod a tűzrakó, akkor rögzítsd is egymáshoz a téglákat. Az alját éghetetlen anyaggal, például kaviccsal érdemes teleszórni, hiszen sosem lehetünk elég óvatosak a kialakítással. 

Hogyan készítsd el a tűzrakóhelyt?

  1. lépés: Mindig, még ideiglenes tűzrakó esetén is, a legelső dolgunk az alapozás. Egy lapát segítségével 2-3 centi mélyen ássuk ki a tűzrakó helyét, majd egyengessük el a talajt.
  2. lépés: Az alapot szórjuk tele kaviccsal, és bizonyosodjunk meg arról, hogy semmi éghető dolog ne legyen a tűzrakó alján.
  3. lépés: A kiásott forma szélét kezdjük el téglával kirakni. Szorosan tegyük a téglákat egymás mellé, hogy a tűz sehol ne tudjon „kiszökni”.
  4. lépés: Kezdjük el a téglákat egymásra erősíteni. A téglákat elcsúsztatva tegyük egymásra, azaz az alsó sor két téglája közötti lyuk a felső sor téglájának közepén legyen.
  5. lépés: Folytassuk a sorok építését egészen addig, amíg el nem érjük a kívánt magasságot.
  6. lépés: Az első tábortűz meggyújtása előtt mindenképp készítsünk ki vizet egy nagy locsolókannába vagy vödörbe, hiszen fő a biztonság.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.