Cserepes krizantém ápolása: a 4 legfontosabb praktika

Cserepes krizantém ápolása: a 4 legfontosabb praktika

A krizantém az egyik legkedveltebb őszi növény, amit ki lehet ültetni a kertbe, de egy cserépben is jól érzi magát. Utóbbiak gondozását szeretnénk közelebbről bemutatni.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A krizantém az őszirózsafélék családjába tartozik, és kb. 40 fajtája ismert. Annak érdekében, hogy minél tovább gyönyörködhess a virágodban, elárulunk 4 fontos tippet az ápolásával kapcsolatban.

#1 – Rendszeres öntözés

Ahhoz, hogy sokáig szép maradjon a cserepes krizantém, rendszeresen meg kell locsolnod. Ez az egyik legfontosabb teendőd. A növény földje mindig legyen nedves. Ha pedig napos helyre teszed, akkor még figyelmesebbnek kell lenned, hiszen ilyen esetben még előbb párolog el a víz a földjéből. Alapvetően kijelenthető, hogy a locsolás gyakorisága függ a növény elhelyezésétől. Arra mindig figyelj, hogy a föld legfelső rétege már enyhén száraz legyen, mielőtt ismét megöntözöd, így megakadályozod a krizantém túllocsolását, illetve az öntözés során ne érje a víz a leveleit és a virágait.

#2 – Az elhervadt virágok eltávolítása

Az elhervadt virágok nem csak csúnyák és elrondítják az egész növényt, de még meg is akadályozzák a krizantém növekedését. Ezért annyira lényeges, hogy mindig eltávolítsd ezeket.

#3 – Vízelvezető réteg

Annak érdekében, hogy ne álljon a vízben a krizantém, szüksége van egy vízelvezető rétegre. Ültetéskor egyszerűen tegyél a cserép aljába egy réteg követ vagy agyagcserép darabokat, ezáltal alul ki tud folyni a felesleges víz.

#4 – Trágyázás

A cserepes krizantém a legtöbb esetben már kapott elegendő trágyát, így a vásárlás után nem kell neki tápoldatot adni. Ahhoz azonban, hogy a következő évben is szép virágokat hozzon, tavasszal kapnia kell egy újabb adagot.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin