Forrás: Getty

6 gyönyörű, antiallergén tulajdonságú virág

A szeretteid között többen allergiások, vagy Te magad küzdesz ezzel a problémával, így nem tudsz úgy kiülni az erkélyedre, hogy ne folyna az orrod vagy tüsszögnél egyfolytában? Ha mégsem akarsz lemondani a virágokról, akkor van egy jó hírünk: az alábbi 6 virág nem okoz semmilyen allergiás tünetet.

Hortenzia

Ez a gyönyörű növény kifejezetten jó választásnak bizonyul, ugyanis egyáltalán nem irritálja a szemeket és az orrot. Épp ezért azok számára ajánlott, akik annyira szenvednek a szénanáthától, hogy inkább messze elkerülték a virágokat.

Rózsa

A rózsák alapvetően ritkán váltanak ki allergiás reakciókat, ugyanis a többi virághoz képest nagyon kevés pollenjük van. Aki nagyon érzékenyen reagál a pollenekre, akkor a sűrűbb szirmokkal rendelkezők fajtákat válassza, a vadrózsát azonban kerülje.

Petúnia

A petúniától szintén nem kell tartaniuk az allergiásoknak, bátran díszítsék ezzel a növénnyel az erkélyt vagy a teraszt. Ezek a színes virágok jókedvre derítenek, továbbá dekorációként sem utolsók, és mindez anélkül, hogy viszketne tőle a szemünk.

Dália

Ez a növény szintén jól mutat a teraszon valamint az erkélyen is, és mivel szintén antiallergén tulajdonságokkal bír, az allergiások is gyönyörködhetnek benne. Márciustól júniusig lehet ültetni a dáliát, és egészen őszig virágzik.

Muskátli

Alig van olyan erkély, ahol ne lenne legalább egy tő muskátli. Népes rajongótáborát nemcsak annak köszönheti, hogy strapabíró és nem igényel komplikált gondozást, hanem annak is, hogy nem okoz kellemetlen panaszokat az allergiásoknak. Ennek oka, hogy kevés pollent bocsát ki. Sőt! A szakemberek már „megalkották” a pollenmentes muskátlikat is.

Nebáncsvirág (Pistike)

Ennek a virágnak az egyik különlegessége, hogy a pollenjei annyira nagyok és nehezek, hogy a szél nem igazán tudja elfújni őket. Ennek köszönhetően az allergiásoknak sem kell tartaniuk tőle. A rovarok egyébként könnyedén el tudják vinni a polleneket, ugyanis számukra ideális méretűek, továbbá ragacsosságuk miatt még egyszerűbb is a szállításuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.