Forrás: Getty

2022 legszebb és legjobb terasz trendjei

Ha eddig még nem csinosítottad ki a teraszt vagy az erkélyt, akkor épp itt az ideje! Legyen szó kerti bútorokról, növényekről vagy padlózatról: mi pontosan tudjuk, mi lesz trendi 2022-ben!

#1 trend – Gyógynövények

Legyen szó gyümölcsről, zöldségről, virágokról vagy szobanövényekről – 2022-ben zöld oázissá kell varázsolnod a teraszt! Mindössze egyetlen apró különbséggel a korábbi évekhez képest: idén a gyógynövények kerülnek az érdeklődés középpontjába, így ezek semmiféleképpen sem hiányozhatnak a teraszról, illetve az erkélyről.

#2 trend – Fenntartható anyagok

A fenntarthatóság és környezetvédelem évről évre egyre fontosabb, így nem meglepő, hogy a terasz trendeknél is szerepel. Olyan dekorációkat vagy bútorokat válassz, amelyek természetes, fenntartható anyagokból készültek, és természetesen strapabírók is. Utóbbinak köszönhetően nem kell évente cserélned őket, így nem termelsz feleslegesen szemetet.

#3 trend – Kinti szőnyegek

Már 2022-ben is nagy rajongótábora volt a kinti szőnyegeknek, és ez 2022-ben sem változik. Ezek a speciális anyagokból készült darabok barátságosabbá varázsolják a teraszt, továbbá ezeknek hála mezítláb is nyugodtan kimehetsz, anélkül, hogy piszkos lenne a lábad. Az idei szezonban egyébként a földszínek lesznek a legtrendibbek.

#4 trend – Very peri

Már biztosan hallottál az év színéről, a very periről, ami természetesen a teraszokon is megjelenik. Ez nem azt jelenti, hogy át kell festened a falakat lilára, azonban a dekorációk, textilek és még a növényeknél is a very peri lesz az elsőszámú szín. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen növények tündökölnek very periben, akkor kattints alábbi cikkünkre:

Íme pár inspiráló kép hozzá:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.