Forrás: Getty

Unatkoznak a kicsik a rossz időben? Ezekkel az őszi kreatív, kézműves ötletekkel lekötheted őket

·        Halloween tök nyomda

A halloween a kicsik körében rendkívül népszerű, hiszen kedvenc mesehősük bőrébe bújhatnak. A sok csoki és cukor helyett azonban inkább a kézműveskedésre és a kreativitásra helyeződjön a hangsúly ezen a napon. Erre szuper ötlet a halloweeni tök nyomda, amihez csak almára, ételfestékre és temperára van szükségünk. Vágjunk félbe egy almát, kenjük be a lapos oldalát narancssárga ételfestékkel, ami papírra nyomva halloween tök formát ad. Ezután temperával csak arcot kell festeni a tökre, és készen is vagyunk.

·        Levélből készült figurák

A napsütéses őszi délutánokon használjuk ki az utolsó szép időt, és sétáljunk egyet a természetben. A séta során gyűjtsünk színes faleveleket mindenféle méretben és árnyalatban. Pár nap préselés után már elő is vehetjük őket, és adjuk a gyerekek kezébe. Egy kartonra ragasszanak a kicsik a préselt levelekből figurát, fát, mandalát vagy bármit, ami csak eszükbe jut.

Unatkoznak a kicsik a rossz időben? Ezekkel az őszi kreatív, kézműves ötletekkel lekötheted őket
Forrás: Getty

·        Termés emberkék

Az őszi séták alkalmával ne csak leveleket gyűjtsünk, hanem diót, gesztenyét, makkot és más természet adta termést is. Ragasztópisztollyal emberkéket vagy akár állatokat is készíthetünk belőlük, miután alaposan lemostuk őket. Mivel azonban forró a ragasztópisztoly, csak mi használjuk, a gyerekek csak a figurák összeállítását találják ki, esetleg az arcukat rajzolják fel.

Unatkoznak a kicsik a rossz időben? Ezekkel az őszi kreatív, kézműves ötletekkel lekötheted őket
Forrás: Getty

·        Díszes dísztökök

Ősszel rengeteg dísztököt lehet kapni, díszíteni pedig nem csak a hagyományos módszerekkel lehet ezeket. Új trend, hogy a dísztököket színes vagy mintás anyaggal bevonják, esetleg fehér anyagot használnak, amit festékkel dekorálnak. Ez nem csak sikkes, de a kicsikkel is egyszerűen meg lehet valósítani. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.