Forrás: Getty

Magasságmérő ötletek gyerekeknek – Ezekkel a kreatív megoldásokkal könnyen nyomon követhetitek a centimétereket

Mobil magasságmérő ötletek:

Szeretnéd egyszerűen nyomon követni gyermeked növekedését, de nem szeretnél a falra mérőt készíteni? Aggodalomra semmi ok, hiszen pár olcsó, egyszerűen beszerezhető alapanyagból is készíthettek mobil magasságmérőt.

  •  Magasságmérő festése fadeszkára

A legegyszerűbben elkészíthető magasságmérőhöz csupán fadeszkára van szükségünk. Csiszoljuk le laposan a felületét, hogy biztosan ne legyen szálka vagy más szúrós rész a deszkán. Ezután érdemes az egészet lekenni lazúrral annak érdekében, hogy később se szálkásodjon ki. Végül egy vonalzó segítségével fesüsk fel az értékeket a deszka egyik oldalára, a másik oldalra pedig mehetnek a dekorációs elemek: figurák, matricák, sablonokkal elkészített minták vagy a gyerekek nevei.

  •  Falkímélő hagyományos megoldás

Ha nincs kapacitásunk vagy kedvünk DIY megoldásokkal babrálni, fogjunk egy fadeszkát, ceruzával jelöljük be a főbb egységeket, így könnyebb lesz vezetni a kicsi magasságát. A nem túl szép, ellenben praktikus magasságmérőt pedig egyszerűen becsúsztathatjuk a szekrény vagy ajtó mögé, így a tárolás miatt sem kell aggódni.

Falra elkészíthető magasságmérő ötletek:

A következőt magasságmérő ötletek szuper dekorációként is szolgálnak, ezért felkerülhetnek a falra anélkül, hogy az összkép miatt kellene aggódnunk.

  • Magasságmérős falmatrica

Nem áldott meg minket művészvénával a sors, és szabad kézzel nem tudunk felfesteni egy jópofa magasságmérőt a gyerek falára? Szerencsére rengeteg falmatricát lehet már kapni, ami magasságmérő és faldekor is egyben. Többségük nem csak skálával rendelkezik, de aranyos figura is jár hozzá. Felragasztásához csak ki kell mérni a magasságmérő alsó értékét, és kész is.

  • Falra fúrt léc

A mobil, deszkára elkészült megoldást rögzíthetjük a falra is. Ez esetben a gyerkőc is bármikor mérheti magát, a számok tanulmányozása pedig előnyére válik.

https://www.instagram.com/p/COckM6tHO1w/
  • Magasságmérő tükör

Ha a gyerekszobába amúgy is van tükör, egyszerűen megoldhatjuk a magasságmérést azáltal, hogy felfestjük a centiket a tükör szélére. A festéshez használjunk fehér színt, így akár észrevétlenül is tudunk állandósítani egy fali magasságmérőt a gyerekszobába.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.