Forrás: Getty

Gyerekszoba falmatrica ötletek – Dekoráld vidám és egyedi módon a falakat

Kicsi méretű gyerekszoba falmatrica ötletek:

  • Kis virágok

A tapétázásnál jóval egyszerűbb mulatság a falmatricázás, ezért,ha olcsó és egyszerű, könnyen korrigálható dekorációt szeretnénk, szerezzünk be apró méretű falmatricákat. Némi méricskéléssel és egy ceruzával szabályos mintában is feltehetjük őket, de a gyerekszobába a játékosan spontán elhelyezés is belefér.

  • Sötét alapon világos matrica

Ha az egyik falra sötét árnyalatot választottunk, a kicsi méretű gyerekszoba falmatrica szuperül feldobhatja az említett részt. A képen látható hőlégballon és felhő tökéletesen passzol a fekete-fehér kompozícióhoz.

  • Sok kicsi dínó

Ha a te gyerkőcöd is a dínó rajongók táborát erősíti, a sok apró, különböző fajú dínó matrica garantáltan nagy sikert fog aratni. Az internetről szinte bármelyik dínótípust beszerezhetjük, tanító jelleggel pedig felírhatjuk alájuk az adott fajta nevét.

Nagy méretű gyerekszoba falmatrica ötletek:

  • Erdei jelenetek

Hihetetlen cuki szobát lehet kialakítani pár nagyobb figurás falmatricával. Az utóbbi években az erdei jeleneteket ábrázoló matricák a legtrendibb, kisfiúk és kislányok szobájába is kitűnően passzolnak. Ráadásul egészen tizenéves korig maradhatnak is, hiszen nagyobb gyerekek számára is kedves minta lehet.

  • Világtérkép

Ha egyszerre szeretnénk látványos és hasznos szobadekorációt, a világtérkép falmatrica lesz a befutó számunkra. Akár már az újszülött baba szobájába is kitehetjük, így kiskorától kezdve szokja a szeme a világ országainak elhelyezkedését. Tovább segíthetjük a játszva tanulást, ha az egyes országok jellegzetes állatait, szimbólumait vagy zászlóit is felragasztjuk.

  • Mesefigura

Már picit nagyobb a gyerekünk, és van kedvenc Disney figurája? Csaljunk mosolyt a gyerkőc arcára, és szerezzünk be olyan falmatricát, ami a kedvenc mesehősét ábrázolja! Sőt, akár egyesével össze is lehet gyűjteni több kedvencet, és szép fokozatosan feltölteni az üres falrészeket.

  • Fa

Az üres falfelületek feltöltésére a fa matrica a legjobb választás, hiszen mutatós, terebélyes, és kreatívan lehet hozzáilleszteni a szoba dekorációját. Szerezhetünk be állatokat a fa alá, vagy tehetünk az „égre” repülő madarakat, egy nyugalmat sugárzó, természetet idéző képet létrehozva ezzel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.