A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt

A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt

Egy gyermek megszületése – amennyire csodálatos pillanat ez egy család életében, legalább annyira stresszes is. Ahhoz, hogy ehhez ne tegyenek hozzá a gyerekszobában a picire leselkedő veszélyek, érdemes a lehető legjobban bababiztossá tenni a helyiséget. Íme néhány elmaradhatatlan dolog, ami szükséges egy biztonságos, modern babaszobába.

Ötletládához ad!

1. Konnektorvédő

Nincs ennél fontosabb dolog, ha a kisgyermekünk védelméről van szó. Mindenképpen ruházzunk be megfelelő konnektorvédőkbe! Vannak olyanok, amiket be kell dugni, használat előtt pedig eltávolítani. Ám ezekről a konnektor használata után könnyű elfeledkezni, ezért érdemes állandó megoldást keresni. Vannak olyan önműködő rendszerek, melyeknél csak elfordítani kell a védőt, így a konnektor használható, a dugó eltávolítása után pedig maguktól visszazáródnak.

2. Biztonsági zárak

Ahhoz, hogy a kicsi ne tudjon semmit se magára nyitni, be kell szereznünk biztonsági zárakat. Ezeket rakhatjuk ajtóra, szekrényre, ablakra és fiókokra. A lényeg az, hogy a gyermekünk semmit se tudjon kinyitni saját akaratából.

A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt
Forrás: Getty

3. Leesésgátló

Mivel a gyermekek éjszaka sokszor felébrednek, forgolódnak és aktívak, nagyon fontos, hogy az ágyukban is biztonságban legyenek. Sokféle leesésgátlót be lehet szerezni, így biztosan megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelőt.

4. Sarokvédők és élvédők

Ha azt akarjuk, hogy a bútorok se forduljanak ellenünk, és okozzanak sérüléseket a gyermekünknek, bizony azokat is bababiztossá kell tenni. A lapok sarkaira puha anyagból készült sarokvédőt kell helyezni, az éleire hasonló elv szerint működő élvédőt. Ezek megakadályozzák a sérüléseket és vágásokat, ha a kicsi nekimegy a bútornak, vagy nekiesik.


+1. Babamonitorok

Ha minden veszélyes dolgot lefedtünk, ami egy szobában megtalálható, akkor már csak egy jó minőségű babamonitorra lesz szükségünk. Ennek az egyik egysége a gyermeknél, a másik a szülőknél van, így mindig „szemmel” tarthatjuk a gyermeket, akár egy másik szobából is.

A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin