A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt

A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt

Egy gyermek megszületése – amennyire csodálatos pillanat ez egy család életében, legalább annyira stresszes is. Ahhoz, hogy ehhez ne tegyenek hozzá a gyerekszobában a picire leselkedő veszélyek, érdemes a lehető legjobban bababiztossá tenni a helyiséget. Íme néhány elmaradhatatlan dolog, ami szükséges egy biztonságos, modern babaszobába.

Ötletládához ad!

1. Konnektorvédő

Nincs ennél fontosabb dolog, ha a kisgyermekünk védelméről van szó. Mindenképpen ruházzunk be megfelelő konnektorvédőkbe! Vannak olyanok, amiket be kell dugni, használat előtt pedig eltávolítani. Ám ezekről a konnektor használata után könnyű elfeledkezni, ezért érdemes állandó megoldást keresni. Vannak olyan önműködő rendszerek, melyeknél csak elfordítani kell a védőt, így a konnektor használható, a dugó eltávolítása után pedig maguktól visszazáródnak.

2. Biztonsági zárak

Ahhoz, hogy a kicsi ne tudjon semmit se magára nyitni, be kell szereznünk biztonsági zárakat. Ezeket rakhatjuk ajtóra, szekrényre, ablakra és fiókokra. A lényeg az, hogy a gyermekünk semmit se tudjon kinyitni saját akaratából.

A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt
Forrás: Getty

3. Leesésgátló

Mivel a gyermekek éjszaka sokszor felébrednek, forgolódnak és aktívak, nagyon fontos, hogy az ágyukban is biztonságban legyenek. Sokféle leesésgátlót be lehet szerezni, így biztosan megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelőt.

4. Sarokvédők és élvédők

Ha azt akarjuk, hogy a bútorok se forduljanak ellenünk, és okozzanak sérüléseket a gyermekünknek, bizony azokat is bababiztossá kell tenni. A lapok sarkaira puha anyagból készült sarokvédőt kell helyezni, az éleire hasonló elv szerint működő élvédőt. Ezek megakadályozzák a sérüléseket és vágásokat, ha a kicsi nekimegy a bútornak, vagy nekiesik.


+1. Babamonitorok

Ha minden veszélyes dolgot lefedtünk, ami egy szobában megtalálható, akkor már csak egy jó minőségű babamonitorra lesz szükségünk. Ennek az egyik egysége a gyermeknél, a másik a szülőknél van, így mindig „szemmel” tarthatjuk a gyermeket, akár egy másik szobából is.

A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin