A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt

A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt

Egy gyermek megszületése – amennyire csodálatos pillanat ez egy család életében, legalább annyira stresszes is. Ahhoz, hogy ehhez ne tegyenek hozzá a gyerekszobában a picire leselkedő veszélyek, érdemes a lehető legjobban bababiztossá tenni a helyiséget. Íme néhány elmaradhatatlan dolog, ami szükséges egy biztonságos, modern babaszobába.

Ötletládához ad!

1. Konnektorvédő

Nincs ennél fontosabb dolog, ha a kisgyermekünk védelméről van szó. Mindenképpen ruházzunk be megfelelő konnektorvédőkbe! Vannak olyanok, amiket be kell dugni, használat előtt pedig eltávolítani. Ám ezekről a konnektor használata után könnyű elfeledkezni, ezért érdemes állandó megoldást keresni. Vannak olyan önműködő rendszerek, melyeknél csak elfordítani kell a védőt, így a konnektor használható, a dugó eltávolítása után pedig maguktól visszazáródnak.

2. Biztonsági zárak

Ahhoz, hogy a kicsi ne tudjon semmit se magára nyitni, be kell szereznünk biztonsági zárakat. Ezeket rakhatjuk ajtóra, szekrényre, ablakra és fiókokra. A lényeg az, hogy a gyermekünk semmit se tudjon kinyitni saját akaratából.

A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt
Forrás: Getty

3. Leesésgátló

Mivel a gyermekek éjszaka sokszor felébrednek, forgolódnak és aktívak, nagyon fontos, hogy az ágyukban is biztonságban legyenek. Sokféle leesésgátlót be lehet szerezni, így biztosan megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelőt.

4. Sarokvédők és élvédők

Ha azt akarjuk, hogy a bútorok se forduljanak ellenünk, és okozzanak sérüléseket a gyermekünknek, bizony azokat is bababiztossá kell tenni. A lapok sarkaira puha anyagból készült sarokvédőt kell helyezni, az éleire hasonló elv szerint működő élvédőt. Ezek megakadályozzák a sérüléseket és vágásokat, ha a kicsi nekimegy a bútornak, vagy nekiesik.


+1. Babamonitorok

Ha minden veszélyes dolgot lefedtünk, ami egy szobában megtalálható, akkor már csak egy jó minőségű babamonitorra lesz szükségünk. Ennek az egyik egysége a gyermeknél, a másik a szülőknél van, így mindig „szemmel” tarthatjuk a gyermeket, akár egy másik szobából is.

A biztonságos babaszoba legfőbb kellékei – Ezeket mindenképp szerezd be a pici születése előtt
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin