A szín a nevét egy borpárlat után kapta

2015 színe a Marsala

A Pantone szerint a Marsala egy merészen hívogató árnyalat, magabiztosságot és stabilitást nyújt, miközben táplálja, a testet, a lelket és a szellemet. Ez a markáns színárnyalat, ahhoz a borpárlathoz hasonlóan, amelyről a nevét kapta, egy ízletes és tápláló étkezés gazdagságát és melegségét hordozza magában, míg a vörösesbarna alap kifinomult, természetes földérzetet kelt. A Marsala valahol a burgundivörös és a barna között helyezkedik el, gazdag, földes színvilága van, olyan semleges tónus, amelyet jól lehet használni belső terek tervezésénél. A választás az előző évek élettel teli, markáns színeihez képest meglehetősen szolidnak tűnik.

Ki szerint az év színe?

A korábbi évek nyerő színei

2014: Radiant Orchid

2013: Emerald green

2012: Mandarin

2011: Lonc

2010: Turquoise

A Pantone szerint, amely cég az általa kidolgozott színrendszer kapcsán vált híressé. A vállalkozás eredetileg nyomdának indult, de színes tinták gyártásával is foglalkozott. Munkájuk megkönnyítésének szándékával 1963-ban létrehoztak egy a nyomdai színek azonosítására használatos színskálát, amellyel onnantól kezdve a színeket egyértelműen be lehetett azonosítani. A Pantone Matching System ma közel ezer Pantone-számmal kódolt színt különböztet meg. A színskála létrehozása forradalmi tettnek bizonyult, hiszen létrejött egy minden eddiginél könnyebben használható mértékegységrendszer a színek világában.

A döntés

A döntést komoly előtanulmányok kísérik. A szakértőkből álló csoport a legmeghatározóbb divattervezők kollekcióit mustrálja. A divat világa jó barométer, ott, illetve az előremutató kollekciók közt keresgélve általában meg is jön az ihlet. A Pantone más területeken is figyeli világot, illetve az ott végbemenő változásokat. Ez jelenti a filmek, a szórakoztatóipar világát, a kereskedelmet, a reklámokat, a kortárs művészeti galériákat, a népszerű üdülőhelyeket, valamint a globális világban végbemenő társadalmi és gazdasági változásokat.

Így használd

A lakásban átszínezhetsz vele egy egész szobát, vagy akár csak egy falrészletet. Képviseltetheti magát egy tárgyon, de akkor is divatosnak mondhatod magad, ha valamilyen ruha, kiegészítő vagy smink formájában viseled. n

Őszi esküvők divatszíne lehet

Őszi esküvők divatszíne lehet

Forrás: www.pantone.com, www.wantthatwedding.co.uk

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.