Mire elég 3 millió forint? Néhány ötlet, mire használhatjuk fel a lakásfelújítási támogatást

Mire elég 3 millió forint? Néhány ötlet, mire használhatjuk fel a lakásfelújítási támogatást

A lakásfelújítási támogatás keretében a családok modernizálhatják, korszerűsíthetik, szépíthetik otthonukat, és legfeljebb 6 millió forintos összegig a költségek felét visszaigényelhetik. De mire elég 3 millió forint, azaz a maximális támogatási összeg? Erre hoztunk néhány ötletet.

Ötletládához ad!

Miről is szól az állami lakásfelújítási támogatás?

A lakásfelújítási támogatás igénylésére 2022. december 31-ig van lehetősége családoknak, akik legalább egy gyereket nevelnek, ingatlanuk tulajdonviszonya megfelel a támogatás felvételére, valamint a meghatározott kritériumoknak megfelelnek – így például van legalább egyéves társadalombiztosítási jogviszonyuk.

A lakásfelújítási támogatás keretében a felújítási számlák összegének felét az állam visszatéríti maximum 3 millió forintig, azaz legfeljebb 6 millió forint értékben végezhetünk felújítást, ha szeretnénk maximálisan kihasználni a támogatás mértékét.

A támogatást csak meghatározott felújítási munkálatok esetén használhatjuk fel, a felhasználási terület azonban igen széles szerencsére. A teljes listát megtalálhatjuk a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendeletben.

Mire elég 3 millió forint?

Az, hogy mire elég 3 millió forint természetesen sok mindentől függ, például a ház méretétől, az alapanyagok árától, illetve a felújításra váró terület állapotától. De nézzük általánosságban, mi férhet bele ebbe a keretbe.

  • Klíma beépítése, cseréje

Ha még nincs klíma az otthonodban, vagy már nagyon időszerű lenne a cseréje, akkor az egyszeri lakásfelújítási támogatást erre is felhasználhatjátok. Egy jó minőségű klímaberendezés megvásárlása, kialakítása és felszerelése munkadíjjal együtt is kijön egymillió forintból, aminek nekünk csak a felét kell állni.

  • Nyílászáró csere, redőnyök beszerzése

A rossz nyílászárók hosszútávon igencsak megterhelik a rezsit, kicserélésük azonban nem olcsó mulatság. Az ablakok cseréje vagy redőnyök beszerelése belefér a támogatás összegébe.

  • Kerítés építése

A kerítés építését nem véletlenül halogatják sokan, hiszen már az alapanyagok is igen borsos áron kaphatók. Az otthonfelújítási támogatás segítségével jelentős összeget spórolunk meg mind az alapanyagokon, mind a munkadíjon.

  • Nyitott gépjármű beálló

Ints búcsút a lefagyott szélvédő kaparásával kezdődő napoknak! A támogatás összegéből akár vásárolhatsz is kész nyitott kocsibeállót, de egy külön szerkezet építése is belefér.

  • Lakás kifestése, burkolása

Az egész lakás kifestése, burkolása vagy tapétázása sem olcsó mulatság, de ezekre a felújítási munkálatokra is lehet igényelni a támogatást. A festés és burkolás nem csak a falakra igaz, a padlót vagy az álmennyezetet is helyre lehet hozni ebből az összegből.

  • Konyhai gépek beszerzése vagy cseréje

A lakásfelújítási támogatást konyhai gépek beszerzésére és cseréjére is felhasználhatjuk, így például egyszerre vehetünk hűtőt, sütőt és mosogatógépet a konyhába, hogy megkönnyítsük a mindennapokat. Jogosan merül fel a kérdés: mire elég 3 millió forint, hiszen a konyha nagygépek áránál a határ a csillagos ég. Azt azonban bátran kijelenthetjük: ekkora azonban az alapvető készülékek egyszerre lecserélhetők.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin