Mire elég 3 millió forint? Néhány ötlet, mire használhatjuk fel a lakásfelújítási támogatást

Mire elég 3 millió forint? Néhány ötlet, mire használhatjuk fel a lakásfelújítási támogatást

A lakásfelújítási támogatás keretében a családok modernizálhatják, korszerűsíthetik, szépíthetik otthonukat, és legfeljebb 6 millió forintos összegig a költségek felét visszaigényelhetik. De mire elég 3 millió forint, azaz a maximális támogatási összeg? Erre hoztunk néhány ötletet.

Ötletládához ad!

Miről is szól az állami lakásfelújítási támogatás?

A lakásfelújítási támogatás igénylésére 2022. december 31-ig van lehetősége családoknak, akik legalább egy gyereket nevelnek, ingatlanuk tulajdonviszonya megfelel a támogatás felvételére, valamint a meghatározott kritériumoknak megfelelnek – így például van legalább egyéves társadalombiztosítási jogviszonyuk.

A lakásfelújítási támogatás keretében a felújítási számlák összegének felét az állam visszatéríti maximum 3 millió forintig, azaz legfeljebb 6 millió forint értékben végezhetünk felújítást, ha szeretnénk maximálisan kihasználni a támogatás mértékét.

A támogatást csak meghatározott felújítási munkálatok esetén használhatjuk fel, a felhasználási terület azonban igen széles szerencsére. A teljes listát megtalálhatjuk a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendeletben.

Mire elég 3 millió forint?

Az, hogy mire elég 3 millió forint természetesen sok mindentől függ, például a ház méretétől, az alapanyagok árától, illetve a felújításra váró terület állapotától. De nézzük általánosságban, mi férhet bele ebbe a keretbe.

  • Klíma beépítése, cseréje

Ha még nincs klíma az otthonodban, vagy már nagyon időszerű lenne a cseréje, akkor az egyszeri lakásfelújítási támogatást erre is felhasználhatjátok. Egy jó minőségű klímaberendezés megvásárlása, kialakítása és felszerelése munkadíjjal együtt is kijön egymillió forintból, aminek nekünk csak a felét kell állni.

  • Nyílászáró csere, redőnyök beszerzése

A rossz nyílászárók hosszútávon igencsak megterhelik a rezsit, kicserélésük azonban nem olcsó mulatság. Az ablakok cseréje vagy redőnyök beszerelése belefér a támogatás összegébe.

  • Kerítés építése

A kerítés építését nem véletlenül halogatják sokan, hiszen már az alapanyagok is igen borsos áron kaphatók. Az otthonfelújítási támogatás segítségével jelentős összeget spórolunk meg mind az alapanyagokon, mind a munkadíjon.

  • Nyitott gépjármű beálló

Ints búcsút a lefagyott szélvédő kaparásával kezdődő napoknak! A támogatás összegéből akár vásárolhatsz is kész nyitott kocsibeállót, de egy külön szerkezet építése is belefér.

  • Lakás kifestése, burkolása

Az egész lakás kifestése, burkolása vagy tapétázása sem olcsó mulatság, de ezekre a felújítási munkálatokra is lehet igényelni a támogatást. A festés és burkolás nem csak a falakra igaz, a padlót vagy az álmennyezetet is helyre lehet hozni ebből az összegből.

  • Konyhai gépek beszerzése vagy cseréje

A lakásfelújítási támogatást konyhai gépek beszerzésére és cseréjére is felhasználhatjuk, így például egyszerre vehetünk hűtőt, sütőt és mosogatógépet a konyhába, hogy megkönnyítsük a mindennapokat. Jogosan merül fel a kérdés: mire elég 3 millió forint, hiszen a konyha nagygépek áránál a határ a csillagos ég. Azt azonban bátran kijelenthetjük: ekkora azonban az alapvető készülékek egyszerre lecserélhetők.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Stílus Húsvéti asztal dekorációs ötletek: inspirálódj gyönyörű megoldásokból

Hamarosan itt a húsvét, itt az ideje készülni az ünnepi ebédre. A menü sokkal ízletesebb lesz, ha megadjuk a módját a terítéknek is. Hoztunk néhány lélegzetelállítóan szép húsvéti asztal terítéket.

Tipp Római roló kisokos – Árnyékolás divatosan „csináld magad” módra

Ha felújítás előtt állsz, és egy kicsit fel szeretnéd dobni az ablakok környékét, de még nem tudod mivel, akkor vess egy pillantást a római rolóra. A római roló egy olyan árnyékoló megoldás, ami sokféle kinézetben elérhető, így dekorációnak is kiváló.

Otthon Antik tárgyak bűvöletében – Gödöllői csodaház

A mi munkánkban talán az az irigylésre méltó, hogy különleges emberekkel az otthonukban beszélgethetünk. Már az első találkozás hatalmas bizalmat feltételez a vendéglátóink részéről, hiszen ismeretlenként kopogtatunk, és ahogy nyílik az ajtó, máris beleláthatunk a világukba.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: 5 zseniális trükk, ami megkönnyíti a takarítást

A tavaszi nagytakarítás sokaknak mumus, hiszen rengeteg munkával jár. Az alábbi tippeknek hála azonban sokkal gyorsabban fogsz végezni, sőt, nem is fogsz annyira elfáradni.

Tipp Íme, egy zseniális trükk, hogyan varázsold ragyogóan tisztává a sütőt

A sütő tisztításának többféle módja van. Használhatod az öntisztító funkciót, de a hagyományos sikálás is mindig megoldás. Vagy bevethetsz egy olyan technikát, amelyet már régóta használnak mikrohullámú sütő tisztítására, azaz gőzzel is tisztíthatod a készülék belseját.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin