Mire elég 2 hét? Egy ilyen gyönyörűen újraálmodott konyhára

Mire elég 2 hét? Egy ilyen gyönyörűen újraálmodott konyhára

Sokszor az tántorít el minket még a felújítás gondolatától is, hogy azt hisszük, hosszú hetekre felforgatná az életünket. Pedig kellő elszántsággal sok időt megspórolhatunk magunknak. No, meg sok felesleges kiadást is. Erre álljon itt szuper példaként Magdiék konyhája, melyet szinte teljes egészében sajátkezűleg varázsoltak széppé, ráadásul mindössze két hét alatt.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A konyha alapterülete eredetileg 4,5×3 nm volt, de a terasz egy része beépítésre került a főzőtér részeként (2,7×2 nm-rel lett így nagyobb). Ez a rész Magdolna és férje számára a mindennapokban ebédlőként funkcionál. A konyha felújítását nem is annyira annak állapota tette szükségessé, sokkal inkább a frissre, a szebbre való igény. “Szerettem volna alacsony költségvetésből modernizálni és új köntösbe öltöztetni a konyhát. Ehhez a dizájnt teljes mértékben én álmodtam meg. A célom egy világosabb, letisztultabb környezet volt” – meséli Magdi.

A konyha előtte…

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Ennek egyik eleme volt a konyhabútor felújítása. “A régi konyhabútort hőlégbefúvó segítségével “megnyúztam”, azaz eltávolítottam a fóliát az ajtókról. Majd egy minimális csiszolás után 2in1 krém fehér, selyemfényű zománcfestékkel lefestettem három rétegben. A fogantyúkat pedig antracit zománcfestékbe mártottam, míg a munkapultot dc-fix faresetes fóliával borítottam.”

A csempék és a járólap is teljesen megújult: Harzo T16-tal 2 rétegben alapozót, majd 2 rétegben kevert színű zománcfestéket kaptak, erre 2 rétegben parkettalakk került. A fal színét az otthon lévő maradék színekből keverték ki, a székek ülőfelületét pedig a szomszéd kárpitozta újra. A kiegészítőkhöz okker és szürke árnyalatot használtak. Mivel a terasz beépítés miatt túl hideg volt a padló, egy szigetelt dobogó került kialakításra. Annak a felületét tekercses vinyllel borították.

“Száradási időkkel együtt kb. 2,5 hét alatt készültem el. Sokat dolgoztam vele, de úgy gondolom, megérte. A végeredményben azt szeretjük a legjobban, hogy kaptunk egy új stílusú, világosabb konyhát minimális anyagi ráfordítással. A dobogó praktikussága mellett esztétikus is, nem mellesleg a kis unokám nagyon szeret ott üldögélni.”

… és utána

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

2 év távlátából talán egy dolgot csinálna másképp Magdi: a padló burkolatot – sérülékenysége miatt – nem festené, hanem másféle burkolatot tenne rá (például tekercses vinylt).

Időközben egyébként a WC-t is felújították, ugyanis az már 30 éve nem került modernizálásra. “Ugyanazokat a technikákat alkalmaztam ebben a helyiségben is, mint a konyha felújítás során. Azaz itt is festésre került a csempe a falon, a burkolatra szintén tekercses vinyl került, az oldalfalakat pedig egy dekor falfestési technikával alakítottuk ki. A szellőző ablak eltakarására egy vászonképet festettem.”

A mosdó előtte…

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

…. és utána

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stílus Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában

A fehér szín az elegancia, a tisztaság jelképe, előszeretettel használják a minimalista lakberendezés alapszíneként. Hiába tűnik egyszerűnek, számos árnyalata létezik, így például a bodzafehér, a falfehér, az elefántcsontfehér. Mivel tágítja a teret, ha kicsi alapterületű helyiségekről beszélünk, mindenképpen javasolt fő színnek választani. Mutatjuk, hogyan használd otthonod dekorálásában.

Tipp Szobanövények a penészedés ellen – Így védd meg otthonod a penésztől!

A lakásban a penész legtöbbször télen jelenik meg, amikor nem szellőztetünk sokat, így a párás, meleg levegő nagyon jó táptalajt biztosít számára. Azonban a nyári párás melegben is előjöhet a gombásodás, ami ellen mindenképp tenni kell. Itt jöhetnek szóba a szobanövények a penészedés ellen.

Otthon Feketén-fehéren – Egy lakás Pécs belvárosában lenyűgöző részletekkel

Pécs belvárosában, egy csendes utcában áll egy régi ház, lenyűgöző részletekkel. Itt talált új otthonra és tágas munkatérre Borsos Ágnes építész, aki a polgári értékeket tisztelő, a régit megőrző, mégis ízig-vérig praktikus és modern lakást álmodott.

Tipp Drága tisztítószerek helyett: így varázsold tisztává a kerti bútorokat

A kerti bútorok tisztítása igencsak nagy kihívás elé állít minket, hiszen sok esetben rengeteg kosztól kell megszabadítanunk a székeket, a nyugágyat és az asztalt. Jó hír azonban, hogy ehhez semmi szükség drága vegyszerekre, ugyanis a környezetkímélőbb anyagok is tökéletes választásnak bizonyulnak.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin