Mire elég 2 hét? Egy ilyen gyönyörűen újraálmodott konyhára

Mire elég 2 hét? Egy ilyen gyönyörűen újraálmodott konyhára

Sokszor az tántorít el minket még a felújítás gondolatától is, hogy azt hisszük, hosszú hetekre felforgatná az életünket. Pedig kellő elszántsággal sok időt megspórolhatunk magunknak. No, meg sok felesleges kiadást is. Erre álljon itt szuper példaként Magdiék konyhája, melyet szinte teljes egészében sajátkezűleg varázsoltak széppé, ráadásul mindössze két hét alatt.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A konyha alapterülete eredetileg 4,5×3 nm volt, de a terasz egy része beépítésre került a főzőtér részeként (2,7×2 nm-rel lett így nagyobb). Ez a rész Magdolna és férje számára a mindennapokban ebédlőként funkcionál. A konyha felújítását nem is annyira annak állapota tette szükségessé, sokkal inkább a frissre, a szebbre való igény. “Szerettem volna alacsony költségvetésből modernizálni és új köntösbe öltöztetni a konyhát. Ehhez a dizájnt teljes mértékben én álmodtam meg. A célom egy világosabb, letisztultabb környezet volt” – meséli Magdi.

A konyha előtte…

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Ennek egyik eleme volt a konyhabútor felújítása. “A régi konyhabútort hőlégbefúvó segítségével “megnyúztam”, azaz eltávolítottam a fóliát az ajtókról. Majd egy minimális csiszolás után 2in1 krém fehér, selyemfényű zománcfestékkel lefestettem három rétegben. A fogantyúkat pedig antracit zománcfestékbe mártottam, míg a munkapultot dc-fix faresetes fóliával borítottam.”

A csempék és a járólap is teljesen megújult: Harzo T16-tal 2 rétegben alapozót, majd 2 rétegben kevert színű zománcfestéket kaptak, erre 2 rétegben parkettalakk került. A fal színét az otthon lévő maradék színekből keverték ki, a székek ülőfelületét pedig a szomszéd kárpitozta újra. A kiegészítőkhöz okker és szürke árnyalatot használtak. Mivel a terasz beépítés miatt túl hideg volt a padló, egy szigetelt dobogó került kialakításra. Annak a felületét tekercses vinyllel borították.

“Száradási időkkel együtt kb. 2,5 hét alatt készültem el. Sokat dolgoztam vele, de úgy gondolom, megérte. A végeredményben azt szeretjük a legjobban, hogy kaptunk egy új stílusú, világosabb konyhát minimális anyagi ráfordítással. A dobogó praktikussága mellett esztétikus is, nem mellesleg a kis unokám nagyon szeret ott üldögélni.”

… és utána

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

2 év távlátából talán egy dolgot csinálna másképp Magdi: a padló burkolatot – sérülékenysége miatt – nem festené, hanem másféle burkolatot tenne rá (például tekercses vinylt).

Időközben egyébként a WC-t is felújították, ugyanis az már 30 éve nem került modernizálásra. “Ugyanazokat a technikákat alkalmaztam ebben a helyiségben is, mint a konyha felújítás során. Azaz itt is festésre került a csempe a falon, a burkolatra szintén tekercses vinyl került, az oldalfalakat pedig egy dekor falfestési technikával alakítottuk ki. A szellőző ablak eltakarására egy vászonképet festettem.”

A mosdó előtte…

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

…. és utána

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin