Mire elég 2 hét? Egy ilyen gyönyörűen újraálmodott konyhára

Mire elég 2 hét? Egy ilyen gyönyörűen újraálmodott konyhára

Sokszor az tántorít el minket még a felújítás gondolatától is, hogy azt hisszük, hosszú hetekre felforgatná az életünket. Pedig kellő elszántsággal sok időt megspórolhatunk magunknak. No, meg sok felesleges kiadást is. Erre álljon itt szuper példaként Magdiék konyhája, melyet szinte teljes egészében sajátkezűleg varázsoltak széppé, ráadásul mindössze két hét alatt.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A konyha alapterülete eredetileg 4,5×3 nm volt, de a terasz egy része beépítésre került a főzőtér részeként (2,7×2 nm-rel lett így nagyobb). Ez a rész Magdolna és férje számára a mindennapokban ebédlőként funkcionál. A konyha felújítását nem is annyira annak állapota tette szükségessé, sokkal inkább a frissre, a szebbre való igény. “Szerettem volna alacsony költségvetésből modernizálni és új köntösbe öltöztetni a konyhát. Ehhez a dizájnt teljes mértékben én álmodtam meg. A célom egy világosabb, letisztultabb környezet volt” – meséli Magdi.

A konyha előtte…

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Ennek egyik eleme volt a konyhabútor felújítása. “A régi konyhabútort hőlégbefúvó segítségével “megnyúztam”, azaz eltávolítottam a fóliát az ajtókról. Majd egy minimális csiszolás után 2in1 krém fehér, selyemfényű zománcfestékkel lefestettem három rétegben. A fogantyúkat pedig antracit zománcfestékbe mártottam, míg a munkapultot dc-fix faresetes fóliával borítottam.”

A csempék és a járólap is teljesen megújult: Harzo T16-tal 2 rétegben alapozót, majd 2 rétegben kevert színű zománcfestéket kaptak, erre 2 rétegben parkettalakk került. A fal színét az otthon lévő maradék színekből keverték ki, a székek ülőfelületét pedig a szomszéd kárpitozta újra. A kiegészítőkhöz okker és szürke árnyalatot használtak. Mivel a terasz beépítés miatt túl hideg volt a padló, egy szigetelt dobogó került kialakításra. Annak a felületét tekercses vinyllel borították.

“Száradási időkkel együtt kb. 2,5 hét alatt készültem el. Sokat dolgoztam vele, de úgy gondolom, megérte. A végeredményben azt szeretjük a legjobban, hogy kaptunk egy új stílusú, világosabb konyhát minimális anyagi ráfordítással. A dobogó praktikussága mellett esztétikus is, nem mellesleg a kis unokám nagyon szeret ott üldögélni.”

… és utána

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

2 év távlátából talán egy dolgot csinálna másképp Magdi: a padló burkolatot – sérülékenysége miatt – nem festené, hanem másféle burkolatot tenne rá (például tekercses vinylt).

Időközben egyébként a WC-t is felújították, ugyanis az már 30 éve nem került modernizálásra. “Ugyanazokat a technikákat alkalmaztam ebben a helyiségben is, mint a konyha felújítás során. Azaz itt is festésre került a csempe a falon, a burkolatra szintén tekercses vinyl került, az oldalfalakat pedig egy dekor falfestési technikával alakítottuk ki. A szellőző ablak eltakarására egy vászonképet festettem.”

A mosdó előtte…

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

…. és utána

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Tipp A karácsonyi listák listája – Készülj rendezetten a stresszmentes ünnepek érdekében

Igen, jól olvastad, ebben a cikkben egy listát hoztunk a készítendő karácsonyi listákról. Miért? Mert a karácsonyra sosem lehet eleget készülni. És most nem a hatfogásos menükről és drága ajándékokról beszélünk, hanem mindennek a megtervezéséről. A listák általi tervezés a stresszmentes ünnepek kulcsa, listákkal garantáltan mindennel időben végzünk. Nézzük is, milyen listákat érdemes készíteni karácsonyra készülődve.

Tipp Csodálatosan szép lépcső dekorációs ötletek karácsonyra – Lesd el a profik trükkjeit!

Az amerikai karácsonyi filmekben szebbnél szebb lépcsőket láthatunk, amik óriásit dobnak a feldíszített lakás ünnepi hangulatán. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a mi otthonunkban is van benti lépcső, akkor használjuk ki a lehetőségeit. Legyen mindenhol karácsony!

Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin