Maximális átalakulás, zéró panel hangulat – Egy 10. emeleti panellakás sikertörténete Székesfehérvárról

Maximális átalakulás, zéró panel hangulat – Egy 10. emeleti panellakás sikertörténete Székesfehérvárról

Döntsünk meg egy régi berögződést, amely szerint egy panellakás csak egy panellakás. A most következő felújítás története bizonyítja, hogy ennél sokkal több: szerethető otthon, ízléses élettér és csodás kilátó is egyben.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Ez alkalommal Székesfehérvárra visz az utunk, egy paneltömb 10. emeletének 68 nm-es lakásába. Az ingatlant Norbert és családja még épp a lakáspiaci árak berobbanása előtt tudta megvásárolni, ahogy ők fogalmaznak: az utolsó pillanatban. „A lakáson viszont érződött, hogy rég esett már át bármilyen renováláson, ezért tudtuk, hogy komoly munkák előtt állunk. Bár a bontást mi magunk végeztük, a „visszaépítéshez” már szakemberek segítségét kértük. Nehezítő tényező volt viszont, hogy nem egy brigád végezte a felújítást, hanem egyesével kerestünk meg szakembereket mindig az adott feladatnak megfelelően. Az ő koordinálásuk és a folyamatok összeegyeztetése nem kis kihívás volt. Ezt a feleségemmel együtt menedzseltük.”

ILYEN VOLT A LAKÁS

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

A 10. emeletről lévén szó, az egyik legnagyobb kihívást a fűtéscsövek jelentették Norberték számára. Ezeket mindenhol gipszkarton mögé rejtették. Ahogy álmennyezetet is kapott a lakás egésze, ezek fölött futnak a villanyvezetékek. Lettek új radiátorok, és megtörtént az amperbővítés is. „Nem könnyítette meg a dolgunkat az sem, hogy nagyon pici a lift a házban, így sok mindent a lépcsőn kellett felcipelnünk.”

A felújítás maga 3 hónapig tartott, a család közel fél éve vette birtokba a lakást. Mostanra érzik úgy, hogy mindennek a végére értek. Elmesélve könnyűnek tűnik, de a renoválás kellős közepén egy cseppet sem volt az. Mint mondják, maguk álmodtak meg mindent előzetesen, és nagyon szeretik a végeredményt. „Ezért éri meg a 10. emeletre költözni: a kilátás mindent visz”

ÍME, A PAZAR VÉGEREDMÉNY

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin