Lovak, kandalló és fagerenda mindenhol – Egy kibővített kockaház, ami a legkevésbé sem sablonos

Lovak, kandalló és fagerenda mindenhol – Egy kibővített kockaház, ami a legkevésbé sem sablonos

Nagyon sok felújított kockaházat mutattunk már be nektek itt az oldalon, de ehhez hasonlót talán még egyet sem. Lívia és vőlegénye ugyanis úgy álmodta újra ezt a 60 nm-es házat, hogy az minden “kockahatástól” és divatos megoldástól mentes legyen. Ellenben nagyon is egyedi, nagyon ízléses. Olyan igazi otthon!

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A házat 2 éve vásárolták meg Líviáék, és mivel bővíteni is szerették volna, kellettek hozzá engedélyek és egy új tervrajz is. Ezekre több hónapot kellett várniuk, tehát a tényleges munkálatok körülbelül 1,5 év kezdődtek el. De a köztes idő sem telt haszontalanul. Amíg nem tudtak nekiállni a háznak, a kert végében lévő kis erdőt kezdték el kitisztítani, illetve a hátsó udvart is rendbe tették. Az ingatlanhoz tartozó nagy telek egyébként sokat nyomott a latban, amikor emellett a ház mellett döntöttek.

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

“A ház maga közel 60 nm alapterületű volt, a mostani állapot pedig 90 nm. A nappali rész és a terasz lett hozzáépítve. Két szoba van az utcafronton, a nappalit és a konyhát pedig a kert felé nézve terveztük meg a kilátás miatt. Egyedül  a villany volt bekötve, minden mást be kellett vezetni” – meséli Lívia.

Gyakorlatilag tetőtől talpig mindent át kellett alakítaniuk a házban. Ki kellett szedni az aljzatot, mert nem volt betonalap. A falakról leszedték a régi festést, és ahol rossz volt a vakolás, azt is újravakolták. Természetesen a régi ablakokat is ki kellett cserélni. “Ezeket és az ehhez hasonló munkákat mind magunk oldottuk meg. A vőlegényem  nagyon ügyes az ilyen dolgokban, ezért nagyon sok mindent meg tudott csinálni, én pedig segítettem neki abban, amiben csak tudtam. A barátoktól és a családtól is rengeteg segítséget kaptunk. Így egyébként nagyon sok pénzt meg tudtunk spórolni.” 

A ház mögött volt egy nagy pajta, ezt lebontották, hogy a helyére épülő teraszról szép kilátás nyíljon az erdőre. A pajtából megmaradt téglákat megpucolták, és például  a kandalló egy része ebből lett építve, a többit pedig a későbbiekben szeretnék majd felhasználni. A pajta régi gerendáit is újrahasznosították. A kandalló, a dohányzóasztal, az előszobában a kis pad és a fali keret, a fürdőszobai  “mosdószekrény”, a tükör kerete és a fogas is ezekből készült.

“A lakásbelsőt  nagyrészt én álmodtam meg, de mindkettőnknek voltak ötletei. Hasonló ízlésünk van, tehát vita soha nem volt köztünk szerencsére. Ez azért is volt nagyon jó, mert idegeskedésből azért kijutott nekünk a másfél év alatt – leginkább a szakemberek állandó késése és az árak növekedése miatt. Az állandó csúszások miatt sokszor voltunk csalódottak, de annak a tudata, hogy hamarosan beköltözhetünk a saját közös otthonunkba, mindig erőt adott.”  

A 2 év alatt szinte kivétel nélkül minden hétvégén jártak ki a házhoz és dolgoztak, ünnepnapokon, szabadság alatt is, amikor csak tehették, mentek és csinálták. Ahogy Lívia fogalmaz: másképpen még most sem lenne kész. De a sok fárasztó fizikai munka ellenére is azt tudják mondani hogy minden perce megérte, és így a ház szinte minden szegletének van egy kis története, egy dolgos nap, amire örömmel tudnak visszaemlékezni.

“A végeredményben az tetszik a legjobban, hogy a saját kezünk nyoma is benne van, és hogy különleges lett. Nem az a szürke-fehér belső, ami mostanában megszokott. Mindketten szerettünk volna valami mást, valami szépet, egyedit, egy igazi kis meleg barátságos otthont. Úgy gondolom, hogy ezt sikerült megvalósítani.” 

Galéria / 24 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Stílus Rózsaszín fürdőszoba inspirációk: nem mindennapi szín a nem mindennapi eredményért

A fürdőszoba dekorálása kapcsán az különleges színek, mint a rózsaszín, szinte sosem kerülnek képbe. Pedig a rózsaszín árnyalatnak köszönhetően minimális erőfeszítéssel is csodaszép, sikkes eredményt lehet elérni a fürdőben. Lássuk is a legszebbeket!

Stílus Lakó konténer házak – Ez a koncepció lenne a jövő?

Szinte futótűzként terjednek a lakó konténer házak, hiszen rengeteg érv szól mellettük, és egyre könnyebben hozzáférhetők is. Az Instagram is tele van csodaszép, látványos konténer ház enteriőrökkel, ezért nem csoda, hogy napról napra többen kapnak kedvet hozzá. Ismerkedj meg Te is ezzel a (már nem is annyira) új trenddel!

Tipp Tavaszi nagytakarítás: a legfontosabb trükkök, hogy gyorsan haladj a feladatokkal

A tavaszi nagytakarítás egy nehéz és fárasztó feladat, főleg akkor, ha nem tudod, hogyan is lenne érdemes belekezdeni. Van azonban néhány praktika, ami sokat segít a szervezésben, és időt, valamint energiát spórol nekik. Nézzük, mik ezek.

Stílus Fehér bejárati ajtó – Stílusos megoldások, amikből te is inspirálódhatsz

A fehér bejárati ajtó a minimalizmusnak köszönhetően egyre népszerűbb, így nem csoda, hogy a profi lakberendezők is egyre több gyönyörű megoldással rukkolnak elő. Hoztunk néhány inspirációt a fehér ajtókhoz, és néhány dekorációs tippet is.

Gyerek Last minute húsvéti tojáskereső DIY ötletek – Ilyen tasakokba rejtheted a finomságokat!

Nyakunkon a húsvéti, így a húsvéti nyuszinak fogy az ideje, hogy mindent előkészítsen a tojáskereséshez. Miután beszerezte az összes finomságot, már csak ötletesen el kell rejtenie azokat. A következő DIY tippeknek hála gyorsan és egyszerűen be tudsz segíteni majd a nyuszinak, hogy a tojáskeresés valódi élmény legyen a kicsik számára.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin