Lovak, kandalló és fagerenda mindenhol – Egy kibővített kockaház, ami a legkevésbé sem sablonos

Lovak, kandalló és fagerenda mindenhol – Egy kibővített kockaház, ami a legkevésbé sem sablonos

Nagyon sok felújított kockaházat mutattunk már be nektek itt az oldalon, de ehhez hasonlót talán még egyet sem. Lívia és vőlegénye ugyanis úgy álmodta újra ezt a 60 nm-es házat, hogy az minden “kockahatástól” és divatos megoldástól mentes legyen. Ellenben nagyon is egyedi, nagyon ízléses. Olyan igazi otthon!

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A házat 2 éve vásárolták meg Líviáék, és mivel bővíteni is szerették volna, kellettek hozzá engedélyek és egy új tervrajz is. Ezekre több hónapot kellett várniuk, tehát a tényleges munkálatok körülbelül 1,5 év kezdődtek el. De a köztes idő sem telt haszontalanul. Amíg nem tudtak nekiállni a háznak, a kert végében lévő kis erdőt kezdték el kitisztítani, illetve a hátsó udvart is rendbe tették. Az ingatlanhoz tartozó nagy telek egyébként sokat nyomott a latban, amikor emellett a ház mellett döntöttek.

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

“A ház maga közel 60 nm alapterületű volt, a mostani állapot pedig 90 nm. A nappali rész és a terasz lett hozzáépítve. Két szoba van az utcafronton, a nappalit és a konyhát pedig a kert felé nézve terveztük meg a kilátás miatt. Egyedül  a villany volt bekötve, minden mást be kellett vezetni” – meséli Lívia.

Gyakorlatilag tetőtől talpig mindent át kellett alakítaniuk a házban. Ki kellett szedni az aljzatot, mert nem volt betonalap. A falakról leszedték a régi festést, és ahol rossz volt a vakolás, azt is újravakolták. Természetesen a régi ablakokat is ki kellett cserélni. “Ezeket és az ehhez hasonló munkákat mind magunk oldottuk meg. A vőlegényem  nagyon ügyes az ilyen dolgokban, ezért nagyon sok mindent meg tudott csinálni, én pedig segítettem neki abban, amiben csak tudtam. A barátoktól és a családtól is rengeteg segítséget kaptunk. Így egyébként nagyon sok pénzt meg tudtunk spórolni.” 

A ház mögött volt egy nagy pajta, ezt lebontották, hogy a helyére épülő teraszról szép kilátás nyíljon az erdőre. A pajtából megmaradt téglákat megpucolták, és például  a kandalló egy része ebből lett építve, a többit pedig a későbbiekben szeretnék majd felhasználni. A pajta régi gerendáit is újrahasznosították. A kandalló, a dohányzóasztal, az előszobában a kis pad és a fali keret, a fürdőszobai  “mosdószekrény”, a tükör kerete és a fogas is ezekből készült.

“A lakásbelsőt  nagyrészt én álmodtam meg, de mindkettőnknek voltak ötletei. Hasonló ízlésünk van, tehát vita soha nem volt köztünk szerencsére. Ez azért is volt nagyon jó, mert idegeskedésből azért kijutott nekünk a másfél év alatt – leginkább a szakemberek állandó késése és az árak növekedése miatt. Az állandó csúszások miatt sokszor voltunk csalódottak, de annak a tudata, hogy hamarosan beköltözhetünk a saját közös otthonunkba, mindig erőt adott.”  

A 2 év alatt szinte kivétel nélkül minden hétvégén jártak ki a házhoz és dolgoztak, ünnepnapokon, szabadság alatt is, amikor csak tehették, mentek és csinálták. Ahogy Lívia fogalmaz: másképpen még most sem lenne kész. De a sok fárasztó fizikai munka ellenére is azt tudják mondani hogy minden perce megérte, és így a ház szinte minden szegletének van egy kis története, egy dolgos nap, amire örömmel tudnak visszaemlékezni.

“A végeredményben az tetszik a legjobban, hogy a saját kezünk nyoma is benne van, és hogy különleges lett. Nem az a szürke-fehér belső, ami mostanában megszokott. Mindketten szerettünk volna valami mást, valami szépet, egyedit, egy igazi kis meleg barátságos otthont. Úgy gondolom, hogy ezt sikerült megvalósítani.” 

Galéria / 24 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin