Forrás: Getty

Konyhaszekrény festése ötletek – A legjobb inspirációk egy helyen a DIY konyhafelújításhoz

Konyhaszekrény festése ötletek – 5 szuper megoldás

1. Ódivatúból modern vintage

Nem gondolod, hogy érdemes belefogni a konyhaszekrény festésébe, mert túl régimódik a bútoraid? A képen látható konyha tökéletes példája annak, hogy mennyit jelent a modern színválasztás. Ne gondold túl, törekedj szándékosan a modern vintage hatásra, és az eredmény tökéletes lesz.

2. Kontraszt

Ha valami különlegesre vágysz, de mindenképp visszafogott konyhát szeretnél, akkor választhatsz kontrasztos festést is. Sőt, ezzel a megoldással elegendő csak az alsó vagy a felső konyhaszekrényt átkenned, hiszen a régi szín kontrasztját is használhatjuk az újításhoz.

3. Más, de mégis hasonló

Bár egyre nagyobb trend az eltérő felső és alsó konyhaszekrény, a lakberendezők előrukkoltak egy visszafogott megoldással a kevésbé bevállalósak számára: nagyon halvány, enyhén eltérő árnyalatot választanak a főszín mellé.

4. Festés helyett

Nem szeretnél festésbe fogni, és valami egyszerűbb megoldást keresel a főzőtered frissítéséhez? A matricázás vagy tapétázás mára teljesen bevett gyakorlat a konyhaszekrény felújításakor, hiszen kisebb munka, mint a festés. Ráadásul a most kapható darabok már megbízhatók és tartósak, ezért valós alternatíva a festéknek.

5. Fókusz a háttéren

Lehet, hogy nem is a konyhabútor színével és állapotával van a baj, hanem egyszerűen csak a „körítés” unalmas. Válassz színes vagy mintás csempét vagy csempematricát a konyhaszekrény köré, hogy kiemeld annak régi vagy éppen új színét.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.