Forrás: Getty

Inspirációk csempefelújításhoz – Az Instagram trendi csempe megoldásai, amelyeket megéri követni

A csempefelújításnak sok módja van – így például festés, fóliázás vagy fugafelújítás. A felújítás azonban nem tud sikeres lenni tökéletes terv nélkül. A tervezés első lépése pedig az inspirációgyűjtés, ebben segítünk cikkünkkel. Mutatjuk a legtrendibb csempéket, melyek garantáltan jól mutatnának a Te otthonodban is.

1. Piszkos rózsaszín

A rózsaszín pasztell árnyalatai napról napra trendibbek a lakberendezés minden területén. A piszkos rózsaszín kitűnően passzol a rusztikus megoldásokhoz, ráadásul szerencsére ecsettel is megvalósítható. A csempefestés tökéletes kivitelezése nem könnyű, éppen ezért jó ötlet olyan célt kitűzni, ami kisebb hibákkal és egyenetlenségekkel is jól mutat.

2. Geometriai minták

Néhány ragasztószalag segítségével csodálatosan látványos mintákat tudunk festeni akár a falra, akár a csempére. Két vagy több színt is használhatunk, dönthetünk a klasszikus fekete-fehér kombináció mellett is, de az igazán vidám végeredmény érdekében random színpárokat is festhetünk.

3. Apró mintás csempefólia

Az egyszerű, unalmas csempék felújítása fóliával a legegyszerűbb. Ezzel a módszerrel akár egy délután alatt trendi mintás csempéket kaphatunk. A színes bútorok mellé fekete-fehér mintájú fóliát válasszunk, a semleges színű környezetbe bátran nyúlhatunk színesebb megoldások felé.

4. Csempeszegély

Egyszínű csempe fedi az egész falfelületet? Meguntad, de nem szeretnél túl nagy felületet felújítani? Fess szegélyt! Az alsó két-három sort fesd át a többitől kontrasztos színűre, vagy vond be csempefóliával.

5. Márványminta

Az igazi márványmintás csempéért mélyen a zsebbe kell nyúlni, ezért nem csoda, hogy sok cég kínál márványmintás csempefóliát alternatívaként. A márvány valószínűleg sosem megy ki a divatból, ezért egy időtálló csempefelújításnál jó ötlet ezt a mintát választani.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.