Így újult meg ez a zalaegerszegi 42 nm-es lakás mindössze néhány színnek hála

“Főiskolás lányom számára kerestem egy lakhatási opciót Zalaegerszegen, hiszen a következő 4-5 évét abban a városban fogja tölteni. Így akadtunk rá a 42 m2-es téglaépítésű, gázfűtéses lakásra, amelynek a legvonzóbb tulajdonsága első ránézésre ez elrendezése volt.

A következő, ami nagyon szimpatikus volt a lakásban – a kedvező árazás mellett –, a belső kialakítása. Az előző lakó szerencsére kivette a konyha és az eredetileg egészen aprócska szoba közötti válaszfalat, ezzel egy kb. 12-14 nm-es konyhát sikerült kialakítani. A tulaj nem használta ki ezt az adottságot, de én az első megtekintésnél tudtam, hogy ott remek amerikai konyhás nappalit lehet kialakítani, ami találkozóknak és baráti beszélgetéseknek lesz kiváló színtere. A lakás egy folyosóból, egy fürdőből (benne a WC-vel), egy kamrából és egy aránylag nagy, 6×3,5 nm-es hosszúkás szobából áll.

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Ahogyan a képeken is látszik, a lakás tisztasági festésre szoruló állapotban volt. Bár igyekeztek meleg színeket használni (bézs, rózsaszín, lila, mályva), az egész lakásnak nyomott hangulata volt. Azt éreztem, hogy a terek rám- ülnek. Közben persze láttam benne fantáziát, tudtam, hogy festéssel teljesen más hangulatot tudunk majd kialakítani.

A belső berendezés kialakításánál a vezérelv az volt, hogy egy főiskolás lány igényeit kielégítse. A lányom ízlése formálta a lakást, aki inkább a hidegebb, letisztultabb vonalakat kedveli. A konyha kapott egy sárga (New York-i taxis mintás) kihúzható kanapét (baráti beszélgetésre és “ott alvásra” is tökéletes) egy hozzá illő, ugyancsak sárga taxis faliképpel. Emellett egy bárasztal és két bárszék kapott még helyett benne, és a sárga kiegészítők dominálnak. A konyhaszekrény még használható állapotban volt, ennek díszéül PVC falpanelből készítettünk védőréteget a mosogató és a munkapult mellé. A konyha különlegessége még az átadó ablak (ami a régi ajtó helyén lett kialakítva), ide idényjellegű dekorációk kerülhetnek. Nem mellesleg növeli a teret, és fényt is enged a konyhába. A konyha egyszerű fehér festést kapott (Héra prémium, 2 rétegben).

A KONYHA

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

A nagyszoba egyik fala erős mályvaszínnel volt lefestve, ami rettenetesen összenyomta, sötétítette a szobát. Arra a falra egy kékes-szürke, de ugyancsak erős tónusú festéket választottunk, tudva, hogy a többi fal és a plafon hófehér lesz. Ezzel szerettük volna nyitni a teret. A szoba egyik falára pedig maszkolószalag segítségével geometriai mintákat festettünk. Itt az adott szürke festéket, illetve a szürkéből és a fehérből keverve egy világosabb szürkét használtunk. Nem töltöttük meg mintával a teljes falfelületet, így még inkább nyitni tudtuk a teret. Ezzel a technikával több négyzetméter látványával lett nagyobb a szoba. A mintás fal egy olvasósarokká alakult egy szürke lábtartós fotel segítségével. A falra ugyancsak került egy geometriai mintás kép, rajta a Brooklyn híddal. Mivel a konyhába került egy kanapé, úgy döntöttünk, ebben a szobában egy franciaágy kap majd helyet.

A NAGYSZOBA

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Utoljára hagytuk az előszobát, ami eredetileg egy nagyon furcsa lila színnel volt kifestve, tele gázcsövekkel és nehezen hozzáférhető felülettel. Itt a fal alja 80 cm magasan a szobában használt kékes szürke színt kapta meg, míg felül a tér nyitására ugyancsak hófehéret használtunk. Magunk is meglepődtünk azon, milyen elegáns és nagy lett. A bejárati ajtó csere most nem fért bele a keretbe, így azt egy öntapadó tapétával a szürke falhoz illő famintázattal vontuk be. Nagyon jó lett az összhatás.

AZ ELŐSZOBA

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

Emellett néhány ajtókeret és a beépített szekrény, valamint az erkélykorlát átfestése zajlott fehér zománccal, ezek is mind csak világosítottak a lakáson.

A nyílászárok szerencsére nagyon jó állapotban vannak, pár éve lettek cserélve, ahogy a szoba, a konyha és az előszoba laminált padló burkolata is, és a fürdőszoba is pár éve lett teljesen felújítva.

Ahogy tehát látszik, szinte csak festéssel varázsoltunk egy teljesen más hangulatot a lakásba. Az egész felújítást két hétvégén csináltuk meg, teljesen önerőből.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.