Igazi tündérmese: így lett egy romos istállóból autentikus alkotóműhely

“Adott volt egy régi, közel 100 éves romos istálló Szalántán, Pécstől nem messze, amibe beleálmodtam egy kreatív műhelyet, illetve egy olyan helyiséget, ahol az egész család elfér. 2021 tavaszán neki is láttunk a megvalósításnak. Ahogy azt a képek is mutatják, munka volt vele bőven.

Maga a helyiség kb. 40 m2. Először a plafont bontottuk le, ami gyakorlatilag egy szalmapadlás volt. Amit csak tudtunk, megmentettünk. A régi deszkákat például a férjem lecsiszolta. Aztán jött a falak javítása és újra vakolása. Az egyik falat dekor technikákkal díszítettem. A férjem régen egy konténeres cégnél dolgozott, ahonnan nagyon sok hulladéknak gondolt burkolatot mentett meg. A padlót ilyen maradék lapokkal burkoltuk le.

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

Kialakításra került egy mosókonyha is WC-vel, valamint egy kis konyhasarok, mosogatóval, mosogatógéppel és hűtővel. Ez utóbbiakat ismerősöktől kaptuk, csak lefestettem őket. De a többi bútor is régi, használt. Az összes fa anyag szintén bontott vagy hulladék volt.

A régi ablakokat is meghagytuk, csak új üveg került a táblákba.

A célom egy olyan helyiség kialakítása volt, amit vendéglátásra és kreatív foglalkozásokra is használhatunk. 2021 júliusára készült el. 2021 októberében megnyílt, mint Viki Vintage műhelye, ahol mindenki megismerkedhet a bútorfestéssel, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, próbáljuk megmenteni a régi dolgokat. 100%-ban természetes bababarát krétafestékekkel dolgozom, illetve ezeket forgalmazom is.”

Galéria / 21 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.