Csupa-csupa szépség! Egy újabb ízlésesen felújított kádár-kocka Budapest szomszédságából

Csupa-csupa szépség! Egy újabb ízlésesen felújított kádár-kocka Budapest szomszédságából

Ezúttal Csilla és Márk kádár-kockájában teszünk egy virtuális sétát. Egy olyan otthonban, ahol nyoma sincs annak, hogy a falak 40 évesek. Helyette viszont van sok szép és okos megoldás, jó ízlés formálta belső tér és az az igazi OTTHON érzés – mindenütt.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“A házban két 18 nm-es és egy 13 nm-es szoba található, utóbbiból egy 2,5 nm-es olvasószoba nyílik. A két nagyobb szoba még berendezetlen, ezek  leendő lakóikra várnak. Külön helyiséget képez a 2 nm-es WC és a 8 nm-es fürdőszoba, amiben épített zuhanyzó és fürdőkád is helyet kapott. A konyha-ebédlő-nappali összesen kb. 35 nm.  A helyiségek (szobák, fürdőszoba, WC) a ház központi részén lévő nappaliból nyílnak. A felújítást megelőzően a ház állapota jó volt, viszont a 80-as éveknek megfelelő stílusú és elrendezésű.

A felújítás

Teljes körű volt a felújítás, beleértve néhány fal kibontását, újak építését, villanyvezetékek cseréjét, a víz- és fűtésrendszer korszerűsítését, álmennyezet készítését stb. A régi konvektoros fűtés helyett mindenhova padlófűtés került gázkazánnal. Ehhez az épület bizonyos részén meglévő aljzatbetont fel kellett törnünk, újrabetonoznunk, illetve a szobákban a hajópadló alatt lévő homokot is felváltotta az aljzatbetonozás. Szintén teljes cserét igényelt a villamoshálózat. Igyekeztünk minél több konnektort elhelyezni, és a lámpák is több helyről kapcsolhatók a kényelem érdekében. Mivel álmennyezet készült, LED panelek kerültek mindenhová. A szobák laminált padlót kaptak (mint utóbb kiderült, a padlófűtés miatt talán nem ez volt a legjobb választás), míg a többi helyiség kő burkolatot.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Letisztult stílus

A lakásbelső a férjemmel közös ötletelés eredménye. Mivel a fehér, fekete és a szürke szín dominál, a takarítással kapcsolatos érzések vegyesek. A fekete felületek törődésigényesek, míg a szürkék kevésbé kényesek. Ettől függetlenül nem változtatnánk rajta a letisztult elegancia miatt, amit sugároz. A fürdőszobában ráaádásul tökéletes választás volt a szürke, koptatott hatású burkolat, mivel a Magyarországon szinte mindenhol jellemző kemény víz nyomai nem szembetűnőek rajta.

Okos megoldások

  • A korábban egy helyiségben lévő WC és fürdőszoba már két külön helyiséget képez. 
  • A gyerekszobák viszonylag távol vannak a mi hálószobánktól (ez később lehet majd igazán hasznos).
  • Sikerült találnunk egy bizonyos típusú, teljesen beépíthető mosó- és szárítógépet, ami a konyhaszekrényben lett elhelyezve.
  • Rengeteg tároló került a beépített konyhabútorba, valamint az egyébként kihasználatlan területeket is hasznossá alakítottuk egyedi bútorokkal. Lásd: olvasószoba, ami a feleslegesen nagy méretű terasz egy részének lerekesztéséből született, illetve a padlófűtés osztója, ami a WC és fürdőszoba közt helyezkedik el. Utóbbi köré egy beépített szekrény került polcokkal. 
  • A hálószobánkba cukornád panel került az ágy mögé, ami teljesen 3D hatású. 
  • Mivel nincsen előszobánk, a kabátoknak és cipőknek egy nagy méretű gardróbszekrényt készíttettünk a konyhaszekrénnyel megegyező színben és anyagból.
  • Az összes háztartási gép beépíthető, ahogy a bútorok nagyobb része is a legjobb helykihasználás érdekében. 
  • A zuhanyzóba is padlófűtés került a kellemesebb érzetet elősegítendő.

A konyha a nagy kedvenc

A felújítás 5 hónapig tartott. A nehézséget a szakemberek felkutatása jelentette, ami végül nem is feltétlenül sikerült, így a felújítás oroszlánrészét a család és barátok segítségével mi végeztük. A festés és az asztalosmunkák voltak, amiket szakember készített, a többi (természetesen szakmailag hozzáértő) barátok és családtagok segítségével valósult meg. 
A legjobban a konyhát szeretjük, mivel tágas és kényelmesen használható, míg a házon összességében a letisztultságot imádjuk a leginkább.”

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stílus Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában

A fehér szín az elegancia, a tisztaság jelképe, előszeretettel használják a minimalista lakberendezés alapszíneként. Hiába tűnik egyszerűnek, számos árnyalata létezik, így például a bodzafehér, a falfehér, az elefántcsontfehér. Mivel tágítja a teret, ha kicsi alapterületű helyiségekről beszélünk, mindenképpen javasolt fő színnek választani. Mutatjuk, hogyan használd otthonod dekorálásában.

Tipp Szobanövények a penészedés ellen – Így védd meg otthonod a penésztől!

A lakásban a penész legtöbbször télen jelenik meg, amikor nem szellőztetünk sokat, így a párás, meleg levegő nagyon jó táptalajt biztosít számára. Azonban a nyári párás melegben is előjöhet a gombásodás, ami ellen mindenképp tenni kell. Itt jöhetnek szóba a szobanövények a penészedés ellen.

Otthon Feketén-fehéren – Egy lakás Pécs belvárosában lenyűgöző részletekkel

Pécs belvárosában, egy csendes utcában áll egy régi ház, lenyűgöző részletekkel. Itt talált új otthonra és tágas munkatérre Borsos Ágnes építész, aki a polgári értékeket tisztelő, a régit megőrző, mégis ízig-vérig praktikus és modern lakást álmodott.

Tipp Drága tisztítószerek helyett: így varázsold tisztává a kerti bútorokat

A kerti bútorok tisztítása igencsak nagy kihívás elé állít minket, hiszen sok esetben rengeteg kosztól kell megszabadítanunk a székeket, a nyugágyat és az asztalt. Jó hír azonban, hogy ehhez semmi szükség drága vegyszerekre, ugyanis a környezetkímélőbb anyagok is tökéletes választásnak bizonyulnak.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin