Csupa-csupa szépség! Egy újabb ízlésesen felújított kádár-kocka Budapest szomszédságából

Csupa-csupa szépség! Egy újabb ízlésesen felújított kádár-kocka Budapest szomszédságából

Ezúttal Csilla és Márk kádár-kockájában teszünk egy virtuális sétát. Egy olyan otthonban, ahol nyoma sincs annak, hogy a falak 40 évesek. Helyette viszont van sok szép és okos megoldás, jó ízlés formálta belső tér és az az igazi OTTHON érzés – mindenütt.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“A házban két 18 nm-es és egy 13 nm-es szoba található, utóbbiból egy 2,5 nm-es olvasószoba nyílik. A két nagyobb szoba még berendezetlen, ezek  leendő lakóikra várnak. Külön helyiséget képez a 2 nm-es WC és a 8 nm-es fürdőszoba, amiben épített zuhanyzó és fürdőkád is helyet kapott. A konyha-ebédlő-nappali összesen kb. 35 nm.  A helyiségek (szobák, fürdőszoba, WC) a ház központi részén lévő nappaliból nyílnak. A felújítást megelőzően a ház állapota jó volt, viszont a 80-as éveknek megfelelő stílusú és elrendezésű.

A felújítás

Teljes körű volt a felújítás, beleértve néhány fal kibontását, újak építését, villanyvezetékek cseréjét, a víz- és fűtésrendszer korszerűsítését, álmennyezet készítését stb. A régi konvektoros fűtés helyett mindenhova padlófűtés került gázkazánnal. Ehhez az épület bizonyos részén meglévő aljzatbetont fel kellett törnünk, újrabetonoznunk, illetve a szobákban a hajópadló alatt lévő homokot is felváltotta az aljzatbetonozás. Szintén teljes cserét igényelt a villamoshálózat. Igyekeztünk minél több konnektort elhelyezni, és a lámpák is több helyről kapcsolhatók a kényelem érdekében. Mivel álmennyezet készült, LED panelek kerültek mindenhová. A szobák laminált padlót kaptak (mint utóbb kiderült, a padlófűtés miatt talán nem ez volt a legjobb választás), míg a többi helyiség kő burkolatot.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Letisztult stílus

A lakásbelső a férjemmel közös ötletelés eredménye. Mivel a fehér, fekete és a szürke szín dominál, a takarítással kapcsolatos érzések vegyesek. A fekete felületek törődésigényesek, míg a szürkék kevésbé kényesek. Ettől függetlenül nem változtatnánk rajta a letisztult elegancia miatt, amit sugároz. A fürdőszobában ráaádásul tökéletes választás volt a szürke, koptatott hatású burkolat, mivel a Magyarországon szinte mindenhol jellemző kemény víz nyomai nem szembetűnőek rajta.

Okos megoldások

  • A korábban egy helyiségben lévő WC és fürdőszoba már két külön helyiséget képez. 
  • A gyerekszobák viszonylag távol vannak a mi hálószobánktól (ez később lehet majd igazán hasznos).
  • Sikerült találnunk egy bizonyos típusú, teljesen beépíthető mosó- és szárítógépet, ami a konyhaszekrényben lett elhelyezve.
  • Rengeteg tároló került a beépített konyhabútorba, valamint az egyébként kihasználatlan területeket is hasznossá alakítottuk egyedi bútorokkal. Lásd: olvasószoba, ami a feleslegesen nagy méretű terasz egy részének lerekesztéséből született, illetve a padlófűtés osztója, ami a WC és fürdőszoba közt helyezkedik el. Utóbbi köré egy beépített szekrény került polcokkal. 
  • A hálószobánkba cukornád panel került az ágy mögé, ami teljesen 3D hatású. 
  • Mivel nincsen előszobánk, a kabátoknak és cipőknek egy nagy méretű gardróbszekrényt készíttettünk a konyhaszekrénnyel megegyező színben és anyagból.
  • Az összes háztartási gép beépíthető, ahogy a bútorok nagyobb része is a legjobb helykihasználás érdekében. 
  • A zuhanyzóba is padlófűtés került a kellemesebb érzetet elősegítendő.

A konyha a nagy kedvenc

A felújítás 5 hónapig tartott. A nehézséget a szakemberek felkutatása jelentette, ami végül nem is feltétlenül sikerült, így a felújítás oroszlánrészét a család és barátok segítségével mi végeztük. A festés és az asztalosmunkák voltak, amiket szakember készített, a többi (természetesen szakmailag hozzáértő) barátok és családtagok segítségével valósult meg. 
A legjobban a konyhát szeretjük, mivel tágas és kényelmesen használható, míg a házon összességében a letisztultságot imádjuk a leginkább.”

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin