Csupa-csupa szépség! Egy újabb ízlésesen felújított kádár-kocka Budapest szomszédságából

Csupa-csupa szépség! Egy újabb ízlésesen felújított kádár-kocka Budapest szomszédságából

Ezúttal Csilla és Márk kádár-kockájában teszünk egy virtuális sétát. Egy olyan otthonban, ahol nyoma sincs annak, hogy a falak 40 évesek. Helyette viszont van sok szép és okos megoldás, jó ízlés formálta belső tér és az az igazi OTTHON érzés – mindenütt.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“A házban két 18 nm-es és egy 13 nm-es szoba található, utóbbiból egy 2,5 nm-es olvasószoba nyílik. A két nagyobb szoba még berendezetlen, ezek  leendő lakóikra várnak. Külön helyiséget képez a 2 nm-es WC és a 8 nm-es fürdőszoba, amiben épített zuhanyzó és fürdőkád is helyet kapott. A konyha-ebédlő-nappali összesen kb. 35 nm.  A helyiségek (szobák, fürdőszoba, WC) a ház központi részén lévő nappaliból nyílnak. A felújítást megelőzően a ház állapota jó volt, viszont a 80-as éveknek megfelelő stílusú és elrendezésű.

A felújítás

Teljes körű volt a felújítás, beleértve néhány fal kibontását, újak építését, villanyvezetékek cseréjét, a víz- és fűtésrendszer korszerűsítését, álmennyezet készítését stb. A régi konvektoros fűtés helyett mindenhova padlófűtés került gázkazánnal. Ehhez az épület bizonyos részén meglévő aljzatbetont fel kellett törnünk, újrabetonoznunk, illetve a szobákban a hajópadló alatt lévő homokot is felváltotta az aljzatbetonozás. Szintén teljes cserét igényelt a villamoshálózat. Igyekeztünk minél több konnektort elhelyezni, és a lámpák is több helyről kapcsolhatók a kényelem érdekében. Mivel álmennyezet készült, LED panelek kerültek mindenhová. A szobák laminált padlót kaptak (mint utóbb kiderült, a padlófűtés miatt talán nem ez volt a legjobb választás), míg a többi helyiség kő burkolatot.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Letisztult stílus

A lakásbelső a férjemmel közös ötletelés eredménye. Mivel a fehér, fekete és a szürke szín dominál, a takarítással kapcsolatos érzések vegyesek. A fekete felületek törődésigényesek, míg a szürkék kevésbé kényesek. Ettől függetlenül nem változtatnánk rajta a letisztult elegancia miatt, amit sugároz. A fürdőszobában ráaádásul tökéletes választás volt a szürke, koptatott hatású burkolat, mivel a Magyarországon szinte mindenhol jellemző kemény víz nyomai nem szembetűnőek rajta.

Okos megoldások

  • A korábban egy helyiségben lévő WC és fürdőszoba már két külön helyiséget képez. 
  • A gyerekszobák viszonylag távol vannak a mi hálószobánktól (ez később lehet majd igazán hasznos).
  • Sikerült találnunk egy bizonyos típusú, teljesen beépíthető mosó- és szárítógépet, ami a konyhaszekrényben lett elhelyezve.
  • Rengeteg tároló került a beépített konyhabútorba, valamint az egyébként kihasználatlan területeket is hasznossá alakítottuk egyedi bútorokkal. Lásd: olvasószoba, ami a feleslegesen nagy méretű terasz egy részének lerekesztéséből született, illetve a padlófűtés osztója, ami a WC és fürdőszoba közt helyezkedik el. Utóbbi köré egy beépített szekrény került polcokkal. 
  • A hálószobánkba cukornád panel került az ágy mögé, ami teljesen 3D hatású. 
  • Mivel nincsen előszobánk, a kabátoknak és cipőknek egy nagy méretű gardróbszekrényt készíttettünk a konyhaszekrénnyel megegyező színben és anyagból.
  • Az összes háztartási gép beépíthető, ahogy a bútorok nagyobb része is a legjobb helykihasználás érdekében. 
  • A zuhanyzóba is padlófűtés került a kellemesebb érzetet elősegítendő.

A konyha a nagy kedvenc

A felújítás 5 hónapig tartott. A nehézséget a szakemberek felkutatása jelentette, ami végül nem is feltétlenül sikerült, így a felújítás oroszlánrészét a család és barátok segítségével mi végeztük. A festés és az asztalosmunkák voltak, amiket szakember készített, a többi (természetesen szakmailag hozzáértő) barátok és családtagok segítségével valósult meg. 
A legjobban a konyhát szeretjük, mivel tágas és kényelmesen használható, míg a házon összességében a letisztultságot imádjuk a leginkább.”

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin