Csupa-csupa szépség! Egy újabb ízlésesen felújított kádár-kocka Budapest szomszédságából

“A házban két 18 nm-es és egy 13 nm-es szoba található, utóbbiból egy 2,5 nm-es olvasószoba nyílik. A két nagyobb szoba még berendezetlen, ezek  leendő lakóikra várnak. Külön helyiséget képez a 2 nm-es WC és a 8 nm-es fürdőszoba, amiben épített zuhanyzó és fürdőkád is helyet kapott. A konyha-ebédlő-nappali összesen kb. 35 nm.  A helyiségek (szobák, fürdőszoba, WC) a ház központi részén lévő nappaliból nyílnak. A felújítást megelőzően a ház állapota jó volt, viszont a 80-as éveknek megfelelő stílusú és elrendezésű.

A felújítás

Teljes körű volt a felújítás, beleértve néhány fal kibontását, újak építését, villanyvezetékek cseréjét, a víz- és fűtésrendszer korszerűsítését, álmennyezet készítését stb. A régi konvektoros fűtés helyett mindenhova padlófűtés került gázkazánnal. Ehhez az épület bizonyos részén meglévő aljzatbetont fel kellett törnünk, újrabetonoznunk, illetve a szobákban a hajópadló alatt lévő homokot is felváltotta az aljzatbetonozás. Szintén teljes cserét igényelt a villamoshálózat. Igyekeztünk minél több konnektort elhelyezni, és a lámpák is több helyről kapcsolhatók a kényelem érdekében. Mivel álmennyezet készült, LED panelek kerültek mindenhová. A szobák laminált padlót kaptak (mint utóbb kiderült, a padlófűtés miatt talán nem ez volt a legjobb választás), míg a többi helyiség kő burkolatot.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Letisztult stílus

A lakásbelső a férjemmel közös ötletelés eredménye. Mivel a fehér, fekete és a szürke szín dominál, a takarítással kapcsolatos érzések vegyesek. A fekete felületek törődésigényesek, míg a szürkék kevésbé kényesek. Ettől függetlenül nem változtatnánk rajta a letisztult elegancia miatt, amit sugároz. A fürdőszobában ráaádásul tökéletes választás volt a szürke, koptatott hatású burkolat, mivel a Magyarországon szinte mindenhol jellemző kemény víz nyomai nem szembetűnőek rajta.

Okos megoldások

  • A korábban egy helyiségben lévő WC és fürdőszoba már két külön helyiséget képez. 
  • A gyerekszobák viszonylag távol vannak a mi hálószobánktól (ez később lehet majd igazán hasznos).
  • Sikerült találnunk egy bizonyos típusú, teljesen beépíthető mosó- és szárítógépet, ami a konyhaszekrényben lett elhelyezve.
  • Rengeteg tároló került a beépített konyhabútorba, valamint az egyébként kihasználatlan területeket is hasznossá alakítottuk egyedi bútorokkal. Lásd: olvasószoba, ami a feleslegesen nagy méretű terasz egy részének lerekesztéséből született, illetve a padlófűtés osztója, ami a WC és fürdőszoba közt helyezkedik el. Utóbbi köré egy beépített szekrény került polcokkal. 
  • A hálószobánkba cukornád panel került az ágy mögé, ami teljesen 3D hatású. 
  • Mivel nincsen előszobánk, a kabátoknak és cipőknek egy nagy méretű gardróbszekrényt készíttettünk a konyhaszekrénnyel megegyező színben és anyagból.
  • Az összes háztartási gép beépíthető, ahogy a bútorok nagyobb része is a legjobb helykihasználás érdekében. 
  • A zuhanyzóba is padlófűtés került a kellemesebb érzetet elősegítendő.

A konyha a nagy kedvenc

A felújítás 5 hónapig tartott. A nehézséget a szakemberek felkutatása jelentette, ami végül nem is feltétlenül sikerült, így a felújítás oroszlánrészét a család és barátok segítségével mi végeztük. A festés és az asztalosmunkák voltak, amiket szakember készített, a többi (természetesen szakmailag hozzáértő) barátok és családtagok segítségével valósult meg. 
A legjobban a konyhát szeretjük, mivel tágas és kényelmesen használható, míg a házon összességében a letisztultságot imádjuk a leginkább.”

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.