A postamester háza – Egy káprázatos átalakulás eredménye ez az eklektikus otthon az Alpokaljáról

A postamester háza – Egy káprázatos átalakulás eredménye ez az eklektikus otthon az Alpokaljáról

Nehéz elképzelni, hogy egy egy évtizede lakatlan, régen postaként működő épületből szemrevaló otthon faragható. Pedig bizony: faragható! Judit és férje legalábbis megcsinálták. Egy nagyon elhanyagolt ingatlanból hozták ki a maximumot (vagy még annál is többet), és lenyűgöző otthont építettek belőle maguknak.

Ötletládához ad!

“Még Németországban éltünk, amikor úgy döntöttünk, hogy veszünk egy házat az Alpokalján, közel az osztrák határhoz. Nem sokáig nézegettük az ingatlanhirdetéseket, 2018-ban ráakadtunk erre a kb. 10 éve nem lakott polgári házra, ami egykor a posta és a postamester háza volt. Ketté volt osztva a ház, két külön bejárattal, a posta részében sok kicsi, apró helyiséggel és egy nagy fogadótérrel, míg a másik részben egy kisebb lakás volt kialakítva. Nagyon el volt hanyagolva a ház is és a környéke is, hiszen évek óta nem lakták, de maga az alap, a falazat és a tető jó állapotban voltak.

Tudtuk, hogy nagy felújítás előtt állunk, mert a falakon kívül mindenhez hozzá kell nyúlni. A belső falak bontása, új  falak építése, a tetőcsere, az ablakok, ajtók cseréje,  a vízvezetékek, az áramhálózat modernizálása, a falak belső gipszkartonozása, a külső falak hőszigetelése mind megtörtént. Két év alatt sikerült felújítani, és 2020 nyarán be is költöztünk. 

A belső tereket én álmodtam meg, és a férjem kivitelezte a nagy részét. Nagyon jó csapat vagyunk mi együtt, mert amit én megtervezek, azt ő mindig meg is valósítja. Nagyon sokat spóroltunk a felújítás során azon, hogy saját magunk végeztük a munkák nagy részét, természetesen kivéve azokat, amik szakembert igényeltek – mint például a villanyszerelés.

Kialakítottunk a 130 m2-es házban egy közös légtérrel rendelkező nappali-étkező-konyhát, három kis hálószobát, egy nagy fürdőt, egy mosókonyhát, egy előszobát, egy spájzot és egy hatalmas, fedett teraszt. A teraszunk jó időben egy plusz nappalival ér fel, szeretünk kint lenni. 

Évek óta nagy szenvedélyünk a bolhapiacok és antik piacok látogatása, a ház berendezésén is látszik, hogy sok mindenre ott találtunk rá. Régóta foglalkozom bútorfestéssel, sok bútorunkat festettem át, hogy illeszkedjen az általunk megálmodott környezetbe. Szeretjük keverni a különböző stílusokat, irányzatokat, látszik az otthonunkon az eklektika. Bár nagyon tetszik a farmhouse, a neobarokk, a loft, a vintage, a francia vidéki stílus, nem akartuk a berendezést egyik irányba sem  elvinni. Nálunk jól megfér egymás mellett  az öreg neobarokk fotel a modern stílusú kanapéval, a kristálycsillárokkal, a vintage szőnyegekkel és a beépített modern konyhai gépekkel.

A legpraktikusabb megoldások az étkezőből és a fürdőből a teraszra nyíló üvegajtók, ezeknek egyrészt a kinti étkezésekkor vesszük hasznát, másrészt a gyors bejutást garantálják a fürdőbe egy-egy kertben eltöltött nap után. Kedvenc helyünk az 50 m2-es fedett terasz, valamint nagyon szeretjük a fürdőt és a nappalinkat, mindkettő tökéletes a kikapcsolódásra. Egy kellemes fürdő egy nehéz nap után vagy egy jó könyv olvasása, egy jó film megnézése a kényelmes kanapén biztosítja számunkra a regenerálódást.“

Galéria / 28 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Felújítás Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

Edina és családja 2016-ban vásárolta meg ezt az ingatlant, amelyről már akkor tudták: alapos felújításra szorul. Mire azonban igazán belelendültek, a koronavírus járvány megbénította a világot. Ők azonban nem adták fel, és több részletben ugyan, de megvalósították a terveiket. A képeket látva kétségtelen: megérte kitartónak lenniük.

Tipp 5 érv, ami miatt megéri időben megtervezni az ünnepi menüt

Az ünnepek közeledtével mindenki vásárlási lázban ég, ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni. A karácsonyi étkezések tipikusan azok az események, amikor rengeteg ételmaradék gyűlik össze, ami egyrészt pénzkidobás, másrészt pedig nagy terhet ró a környezetre. A menü alapos megtervezésével rengeteget spórolhatunk az alapanyagok megvásárlásakor, és jóval kevesebb étel vész kárba.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin