A postamester háza – Egy káprázatos átalakulás eredménye ez az eklektikus otthon az Alpokaljáról

A postamester háza – Egy káprázatos átalakulás eredménye ez az eklektikus otthon az Alpokaljáról

Nehéz elképzelni, hogy egy egy évtizede lakatlan, régen postaként működő épületből szemrevaló otthon faragható. Pedig bizony: faragható! Judit és férje legalábbis megcsinálták. Egy nagyon elhanyagolt ingatlanból hozták ki a maximumot (vagy még annál is többet), és lenyűgöző otthont építettek belőle maguknak.

Ötletládához ad!

“Még Németországban éltünk, amikor úgy döntöttünk, hogy veszünk egy házat az Alpokalján, közel az osztrák határhoz. Nem sokáig nézegettük az ingatlanhirdetéseket, 2018-ban ráakadtunk erre a kb. 10 éve nem lakott polgári házra, ami egykor a posta és a postamester háza volt. Ketté volt osztva a ház, két külön bejárattal, a posta részében sok kicsi, apró helyiséggel és egy nagy fogadótérrel, míg a másik részben egy kisebb lakás volt kialakítva. Nagyon el volt hanyagolva a ház is és a környéke is, hiszen évek óta nem lakták, de maga az alap, a falazat és a tető jó állapotban voltak.

Tudtuk, hogy nagy felújítás előtt állunk, mert a falakon kívül mindenhez hozzá kell nyúlni. A belső falak bontása, új  falak építése, a tetőcsere, az ablakok, ajtók cseréje,  a vízvezetékek, az áramhálózat modernizálása, a falak belső gipszkartonozása, a külső falak hőszigetelése mind megtörtént. Két év alatt sikerült felújítani, és 2020 nyarán be is költöztünk. 

A belső tereket én álmodtam meg, és a férjem kivitelezte a nagy részét. Nagyon jó csapat vagyunk mi együtt, mert amit én megtervezek, azt ő mindig meg is valósítja. Nagyon sokat spóroltunk a felújítás során azon, hogy saját magunk végeztük a munkák nagy részét, természetesen kivéve azokat, amik szakembert igényeltek – mint például a villanyszerelés.

Kialakítottunk a 130 m2-es házban egy közös légtérrel rendelkező nappali-étkező-konyhát, három kis hálószobát, egy nagy fürdőt, egy mosókonyhát, egy előszobát, egy spájzot és egy hatalmas, fedett teraszt. A teraszunk jó időben egy plusz nappalival ér fel, szeretünk kint lenni. 

Évek óta nagy szenvedélyünk a bolhapiacok és antik piacok látogatása, a ház berendezésén is látszik, hogy sok mindenre ott találtunk rá. Régóta foglalkozom bútorfestéssel, sok bútorunkat festettem át, hogy illeszkedjen az általunk megálmodott környezetbe. Szeretjük keverni a különböző stílusokat, irányzatokat, látszik az otthonunkon az eklektika. Bár nagyon tetszik a farmhouse, a neobarokk, a loft, a vintage, a francia vidéki stílus, nem akartuk a berendezést egyik irányba sem  elvinni. Nálunk jól megfér egymás mellett  az öreg neobarokk fotel a modern stílusú kanapéval, a kristálycsillárokkal, a vintage szőnyegekkel és a beépített modern konyhai gépekkel.

A legpraktikusabb megoldások az étkezőből és a fürdőből a teraszra nyíló üvegajtók, ezeknek egyrészt a kinti étkezésekkor vesszük hasznát, másrészt a gyors bejutást garantálják a fürdőbe egy-egy kertben eltöltött nap után. Kedvenc helyünk az 50 m2-es fedett terasz, valamint nagyon szeretjük a fürdőt és a nappalinkat, mindkettő tökéletes a kikapcsolódásra. Egy kellemes fürdő egy nehéz nap után vagy egy jó könyv olvasása, egy jó film megnézése a kényelmes kanapén biztosítja számunkra a regenerálódást.“

Galéria / 28 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin