A postamester háza – Egy káprázatos átalakulás eredménye ez az eklektikus otthon az Alpokaljáról

“Még Németországban éltünk, amikor úgy döntöttünk, hogy veszünk egy házat az Alpokalján, közel az osztrák határhoz. Nem sokáig nézegettük az ingatlanhirdetéseket, 2018-ban ráakadtunk erre a kb. 10 éve nem lakott polgári házra, ami egykor a posta és a postamester háza volt. Ketté volt osztva a ház, két külön bejárattal, a posta részében sok kicsi, apró helyiséggel és egy nagy fogadótérrel, míg a másik részben egy kisebb lakás volt kialakítva. Nagyon el volt hanyagolva a ház is és a környéke is, hiszen évek óta nem lakták, de maga az alap, a falazat és a tető jó állapotban voltak.

Tudtuk, hogy nagy felújítás előtt állunk, mert a falakon kívül mindenhez hozzá kell nyúlni. A belső falak bontása, új  falak építése, a tetőcsere, az ablakok, ajtók cseréje,  a vízvezetékek, az áramhálózat modernizálása, a falak belső gipszkartonozása, a külső falak hőszigetelése mind megtörtént. Két év alatt sikerült felújítani, és 2020 nyarán be is költöztünk. 

A belső tereket én álmodtam meg, és a férjem kivitelezte a nagy részét. Nagyon jó csapat vagyunk mi együtt, mert amit én megtervezek, azt ő mindig meg is valósítja. Nagyon sokat spóroltunk a felújítás során azon, hogy saját magunk végeztük a munkák nagy részét, természetesen kivéve azokat, amik szakembert igényeltek – mint például a villanyszerelés.

Kialakítottunk a 130 m2-es házban egy közös légtérrel rendelkező nappali-étkező-konyhát, három kis hálószobát, egy nagy fürdőt, egy mosókonyhát, egy előszobát, egy spájzot és egy hatalmas, fedett teraszt. A teraszunk jó időben egy plusz nappalival ér fel, szeretünk kint lenni. 

Évek óta nagy szenvedélyünk a bolhapiacok és antik piacok látogatása, a ház berendezésén is látszik, hogy sok mindenre ott találtunk rá. Régóta foglalkozom bútorfestéssel, sok bútorunkat festettem át, hogy illeszkedjen az általunk megálmodott környezetbe. Szeretjük keverni a különböző stílusokat, irányzatokat, látszik az otthonunkon az eklektika. Bár nagyon tetszik a farmhouse, a neobarokk, a loft, a vintage, a francia vidéki stílus, nem akartuk a berendezést egyik irányba sem  elvinni. Nálunk jól megfér egymás mellett  az öreg neobarokk fotel a modern stílusú kanapéval, a kristálycsillárokkal, a vintage szőnyegekkel és a beépített modern konyhai gépekkel.

A legpraktikusabb megoldások az étkezőből és a fürdőből a teraszra nyíló üvegajtók, ezeknek egyrészt a kinti étkezésekkor vesszük hasznát, másrészt a gyors bejutást garantálják a fürdőbe egy-egy kertben eltöltött nap után. Kedvenc helyünk az 50 m2-es fedett terasz, valamint nagyon szeretjük a fürdőt és a nappalinkat, mindkettő tökéletes a kikapcsolódásra. Egy kellemes fürdő egy nehéz nap után vagy egy jó könyv olvasása, egy jó film megnézése a kényelmes kanapén biztosítja számunkra a regenerálódást.“

Galéria / 28 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.