A nyeregtetők rengetegében: fachwerk hangulat napelemmel Óbudán

Hangulatos, árnyas fás sétányról nyílnak a régebben kiosztott telkek, melyeket több évtizedes elfeledés után most robbanásszerű fejlődés jellemez. Itt kapta meg soron következő tervezői feladatát a SzeRaKo Csoport Építésziroda, mely már az első pillanattól kezdve igazi szakmai csemegének ígérkezett. A csodálatos természeti környezet, a panoráma és az építészeti program is olyan egyedi volt, hogy nem egy szokványos terv és ház születését várták. „Mintaértékű volt az együttműködés a Megrendelőinkkel, minden építésziroda részére csak ilyet tudunk kívánni” – mondja Rákos Bertalan ügyvezető.

„Elvégeztük a szokásos előkészítő lépéseket (geodéziai mérés, talajvizsgálati szakvélemény, előzetes szakmai egyeztetések), és utána munkához is láttunk. A kreatív tervezési folyamatunk szerint mi még mindig használjuk a kézi eszközöket, a pauszt, a ceruzákat, a filceket, a festőfilceket, mert ezekkel szép, hangulatos képek készülnek az ügyfeleink és a szakmában dolgozók örömére” – idézi fel a kezdeteket a szakember

Az építészeti program egy háromszintes, fióknyergekkel tagolt nyeregtetős fachwerk épület volt, de nem a múltat idéző, hanem a jövőbe mutató építészeti eszközökkel és elemekkel (pl. napelemes tetőcserép rendszer). A pince szint a kétállásos gépkocsi tároló és a gépészet, illetve a tárolás területe. „Kérésre mellőztük a belső lépcsőt, ez utóbbit csak a földszintről indítottuk el. Maga a lépcső a ház egyik dísze, szellős és tagolt, követve a szögben megtört homlokzat vonalát. A földszinten nagy alapterületű nappali-konyha-étkező kapott helyet. Örültünk, hogy egy nagy méretű kamra helyiséget is tervezhettünk. Az előszobához önálló gardróbot adtunk, és egy bejárathoz közeli wc-t is kapcsoltunk” – emeli ki az ügyvezető.

Teljesen elkülönül a szülői háló blokk, és a kis közlekedőből egy háztartási helyiség nyílik. A nappali felülről nyitott, nagy belmagasságú terét egy hangsúlyos, burkolt, működő kandalló és a burkolt kémény pillére díszíti, erre a térre le lehet tekinteni a felső szinten lévő, nagy területű dolgozó-játszó szobából. Igazi térélményt ad ez a terület. Fent a klasszikus helyiségek találhatók, a gyermekszobák, a fürdő, illetve a gardrób. „Igényes belsőépítészet, átgondolt színek és anyagok jellemzők kívül-belül. Jóleső érzés volt, hogy a tervezői művezetés mellett folyamatosan kikérték a szakmai véleményünket, javaslatainkat a kivitelezés során is. Nagyon szép a ház kívülről, a tető épített minősége és a felhasznált napelemes cserép miatt építészeti pályázaton is elindultunk vele. Izgatottan várjuk a végeredményt.”

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

A SzeRaKo Csoport Építésziroda korábbi sikertörténetéről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.