A lehetetlen lehetséges: ez a 130 nm-es újraálmodott vályogház a bizonyíték rá!

„A véletlennek köszönhetjük, hogy megtaláltuk ezt a házikót. Gazdátlanul, elgazosodva, besötétítve állt, „Eladó” felirat nélkül abban az utcában, amiben addig is laktunk. Rögtön megláttuk benne a lehetőséget. Amikor belülről is megnézhettük, akkor már biztos volt, hogy szeretnénk, mert mindenképp egyszintes házban gondolkodtunk, hogy a gyerekek ne legyenek szeparálva az emeleten. A régi falakon, csempéken és bútorokon átlátva megjelentek a gyerekszobák, a műhelyből újjászülető fürdőszoba, a füstölőből átalakuló mosókonyha és WC. Maga a lakóház 130 m2, egy 1400 m2-es telken fekszik, közel a természethez. Egy garázs, alatta a pince, egy eredeti állapotában lévő góré és egy gyümölcsös tartozik hozzá.

A NEM TÚL SZÉP KEZDET

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

A vályog rész, ami a klasszikus magyar parasztház építési tervei alapján készült 1956-ban, később került kibővítésre 1963-ban, plusz 2 nagyszobával. A tulajdonos szülei építették, az édesapa kőműves volt. A házból semmit sem vittek el, így két hétig csak a ház kiürítésével foglalkoztunk. Maga a ház belső felújítása valamivel több mint 1 évet vett igénybe. Nagyon odafigyeltünk a természetes építési anyagokra, hogy a vályog funkciója semmiképp se sérüljön.

Szó szerint mindent kicseréltünk a falakon kívül: új víz- és fűtésrendszer lett, cseréltük a nyílászárókat, a villanyvezetékeket, a burkolatokat, a tetőt, új talaj rétegrend lett, hő- és vízszigetelést kaptak a falak stb.

ÍGY ZAJLOTT A FELÚJÍTÁS

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

Minden a mi elképzelésünk alapján valósult meg, a férjem szabad kezet adott a design kialakításában. Minden anyagot magunk szereztük be, és a szakemberek megválasztása is a mi feladatunk volt. Ami kevésbé kívánt szakértelmet, azt mi magunk csináltuk (bontási munkák, falak előkészítése, festés, szakemberek melletti segédmunka, talajrendezés stb.) Arra törekedtünk, hogy meleg hangulatú, fényes, családias otthont teremtsünk. Szerettük volna, ha megmarad a parasztház jelleg, ezért pár régi ajtót megtartottunk, felújítottunk, valamint bontott gerendákkal és téglákkal próbáltuk megőrizni az autentikus hangulatot.

Úgy érezzük, hogy sikerült olyan otthont teremtenünk, ahol mindhárom gyerekünk, és persze mi is jól érezzük magunkat. Büszkék vagyunk a téglafalba becsempészett só lámpánkra, ami este kellemes hangulatot ad a nappali szobának. Nagyon jó, hogy lett elkülönített mosókonyhánk és gardróbunk. A vízteres cserépkályha több munkával jár, mint egy gázkazán beprogramozása, de a hangulata ezt feledteti. Modernizálásunk részeként a konyha és a folyosó alá infraszőnyeget tettünk. Talán az egyik legkülönlegesebb rész a padláson lévő hatalmas boltíves üvegablak, aminek kézzel festett üvegezését egyedi ötlet alapján készítették el ólomüveges mesterek.” Krutek-Csányi Edit és Krutek László

ÉS A HAPPY END

Galéria / 24 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.