5 érv, ami miatt érdemes belefogni az ablakfelújításba

5 érv, ami miatt érdemes belefogni az ablakfelújításba

Ablakfelújítás előtt állsz? Nem tudod, hogy megéri-e belefogni? Alábbi tippjeink garantáltan meggyőznek róla.

Ötletládához ad!

Az ablakfelújítás egyértelműen jó befektetésnek tűnik, ám mivel költséges folyamatról van szó, hajlamosak vagyunk halogatni. Vigyázzunk, ne halogassuk a végletekig a projektet, hiszen az kellemetlen végeredményhez vezet, míg megvalósítása számos előnnyel jár. Íme az 5 legjobb érv amellett, amiért megéri belefogni az ablakfelújításba.

1. Jobb energiahatékonyság

Ha szeretnénk, hogy a házunk energiahatékonysága javuljon, első lépésként jó opció az ablakfelújítás. Ha rászánjuk magunkat a folyamatra, már pár hónap alatt érezzük majd a rezsiszámlákon. A jobb energiahatékonyság nem csak a pénztárcánknak tesz jót, de a környezetnek is, ezért sosem nyúlhatunk mellé ezzel a projekttel.

2. Biztonság és védelem

A kopott, régi és gyenge ablakok könnyen betörhetőek, ezért akár kecsegtetőek is lehetnek rosszindulatú emberek számára. Bár önmagában egy felújított ablak nem fogja megakadályozni a birtokháborítókat, mégis eltántorító lehet egy erősnek és újnak tűnő nyílászáró.

3. Növeli az ingatlan értékét

Ingatlanvásárláskor az egyik legfontosabb szempont a nyílászárók állapota. Gondoljunk csak bele, hirdetéseknél nem véletlenül emelik ki mindig, ha felújított ablakok és ajtók vannak az épületen. Még ha nem is tervezzük eladni az otthonunkat, akkor is jól esik minél nagyobb értékű ingatlant a magunkénak tudni.

4. Szebb összhatás

Az ablak az a része a háznak, ahonnan ki tudunk nézni az udvarra vagy az utcára, ezért sokszor van szem előtt. Amit pedig sokat látunk, azt mindig érdemes jó állapotban tartani, hiszen az egész tér összhatását javítja. Nem csak a szobákat teszi szebbé, de kívülről is mutatósabb lesz a házunk.

5. Hosszabb életűvé teszi az ablakot

Ha mindig felújítjuk az ablakot, amikor szükséges, akkor jelentősen megnövelhetjük annak élettartamát. Ez egy nagyon lényeges szempont, hiszen pár évente még mindig olcsóbb felújítani az ablakokat, mint kompletten kicserélni tízévente.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert A legszebb növények egy színes és gyönyörű őszi kerthez

Az esős őszies napokon minden porcikánkkal arra vágyunk, hogy valami színt csempésszen a szürke hétköznapokba. Ennek a kívánságunknak pedig tökéletesen eleget tesznek az alábbi gyönyörű virágok.

Tipp 5 szuper trükk, hogy gyorsabban száradjon a frissen mosott ruha

Már biztosan mindenkivel megesett, hogy az aznapra kiszemelt ruhadarabja még mindig a teregetőn lógott vizesen, így nem tudta felvenni. Ennek azonban vége! Az alábbi 5 tippnek hála érdemben gyorsíthatunk a száradási folyamaton.

Tipp Ez az 5 népszerű szobanövény mérgező a kutyák számára

A növényrajongók számára nem ismeretlen az a bosszantó helyzet, amikor egyik kedvenc cserepe leveleit megcsócsálja a család kutyája. Sajnos ezt nem tudjuk teljesen kiküszöbölni, ha kisállatunk van – és nem is ez a legnagyobb ezzel, hiszen cserepeseink viszonylag könnyen pótolhatók. Az igazi veszély kiskedvencünket fenyegeti, hiszen ha számára mérgező növényt harapdál meg, könnyen baj történhet.

Tipp Egy csodaösszetevő, három természetes keverék – Így varázsolj a levendulával

Szereted a friss, nyugtató illatokat otthonodban? Inkább a természetes, saját készítményeket választod a bolti szerek helyett? Az alábbi csodaösszetevővel környezetbarát légfrissítőt, szőnyegillatosítót és öblítőt készíthetsz. Ráadásul fillérekből, pillanatok alatt!

Tipp Ízléstelen vagy trendi? Visszatérnek a 2000-es évek lakberendezési trendjei

Ahogy a divatban, úgy a lakberendezésben is rendre visszatérnek a korábbi évek trendjei. Jelen esetben a 2000-es évek vannak a terítéken – már csak azt kell eldöntenünk, hogy mi a véleményünk ezekről.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin