5 érv, ami miatt érdemes belefogni az ablakfelújításba

5 érv, ami miatt érdemes belefogni az ablakfelújításba

Ablakfelújítás előtt állsz? Nem tudod, hogy megéri-e belefogni? Alábbi tippjeink garantáltan meggyőznek róla.

Ötletládához ad!

Az ablakfelújítás egyértelműen jó befektetésnek tűnik, ám mivel költséges folyamatról van szó, hajlamosak vagyunk halogatni. Vigyázzunk, ne halogassuk a végletekig a projektet, hiszen az kellemetlen végeredményhez vezet, míg megvalósítása számos előnnyel jár. Íme az 5 legjobb érv amellett, amiért megéri belefogni az ablakfelújításba.

1. Jobb energiahatékonyság

Ha szeretnénk, hogy a házunk energiahatékonysága javuljon, első lépésként jó opció az ablakfelújítás. Ha rászánjuk magunkat a folyamatra, már pár hónap alatt érezzük majd a rezsiszámlákon. A jobb energiahatékonyság nem csak a pénztárcánknak tesz jót, de a környezetnek is, ezért sosem nyúlhatunk mellé ezzel a projekttel.

2. Biztonság és védelem

A kopott, régi és gyenge ablakok könnyen betörhetőek, ezért akár kecsegtetőek is lehetnek rosszindulatú emberek számára. Bár önmagában egy felújított ablak nem fogja megakadályozni a birtokháborítókat, mégis eltántorító lehet egy erősnek és újnak tűnő nyílászáró.

3. Növeli az ingatlan értékét

Ingatlanvásárláskor az egyik legfontosabb szempont a nyílászárók állapota. Gondoljunk csak bele, hirdetéseknél nem véletlenül emelik ki mindig, ha felújított ablakok és ajtók vannak az épületen. Még ha nem is tervezzük eladni az otthonunkat, akkor is jól esik minél nagyobb értékű ingatlant a magunkénak tudni.

4. Szebb összhatás

Az ablak az a része a háznak, ahonnan ki tudunk nézni az udvarra vagy az utcára, ezért sokszor van szem előtt. Amit pedig sokat látunk, azt mindig érdemes jó állapotban tartani, hiszen az egész tér összhatását javítja. Nem csak a szobákat teszi szebbé, de kívülről is mutatósabb lesz a házunk.

5. Hosszabb életűvé teszi az ablakot

Ha mindig felújítjuk az ablakot, amikor szükséges, akkor jelentősen megnövelhetjük annak élettartamát. Ez egy nagyon lényeges szempont, hiszen pár évente még mindig olcsóbb felújítani az ablakokat, mint kompletten kicserélni tízévente.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Mosókonyha kialakításán gondolkozol? 6 eset, amikor NEM éri meg rászánnod a helyet és a pénzt

Egyre többen döntenek a mosókonyha kialakítása mellett, mert számos előnye van. Például a mosó- és szárítógép nem foglalja a helyet a fürdőszobában, vagy egy helyen tárolhatjuk az összes takarítóeszközt és tisztítószert. Néhány esetben azonban kifejezetten nem éri meg a kialakítása. Mutatjuk is, mikor érdemes elengedni a mosókonyha gondolatát:

Stílus 5 őszi dekoráció a természetből – Ezekkel dekoráld az otthonod most fenntartható módon

A természet ősszel mutatja meg a legszebb arcát, ennek az évszaknak a színkavalkádját semmi nem múlja felül. A forró nyár után jól esik végre bekuckózni, és meghitt hangulatot teremteni a lakásban gyertyák és a természet segítségével. Összeszedtünk 5 természet adta dekorációt, amit kár lenne kihagyni az őszi díszítésből.

Stílus Így készítsd fel a teraszt a hidegebb időre, hogy az utolsó őszi napsugarakat is kint élvezhesd

Az igazán meleg napok ugyan véget értek, ám ez nem azt jelenti, hogy vége lenne a kint töltött időnek is. Ősszel is akadnak délutánok, amikor a napsugarak barátságosan hívogatnak minket, és pár órát még kényelmesen el lehet tölteni a teraszon. Sőt, akár még a szezon utolsó kerti partijaira is sor kerülhet, ha kicsit felkészítjük rá a teraszt. Mutatjuk, hogyan láss neki.

Otthon Háromszög alakú házak – A romantika és az elvonulás szimbólumai

Az erdei kabinok varázsa egyre több építészt ihlet meg, így terjedtek el a háromszög alakú házak. De vajon alkalmasak ezek az épületek a mindennapi életre? Hogyan néznek ki belülről? Milyen nehézségek akadnak az építése során? Most mindent kitárgyalunk.

Stílus Őszi terasz dekorációs ötletek – Mutatjuk a legszebb megoldásokat

Az ősz a leghangulatosabb évszak: ikonikus színek és termések tömkelegét használhatjuk otthonunk csinosítására. Ráadásul egy őszi erdei séta alkalmával begyűjthetünk egy halom alapanyagot a dekorációhoz. Nézzük, hogyan dekorálják a teraszaikat a legkreatívabbak!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin