5 érv, ami miatt érdemes belefogni az ablakfelújításba

5 érv, ami miatt érdemes belefogni az ablakfelújításba

Ablakfelújítás előtt állsz? Nem tudod, hogy megéri-e belefogni? Alábbi tippjeink garantáltan meggyőznek róla.

Ötletládához ad!

Az ablakfelújítás egyértelműen jó befektetésnek tűnik, ám mivel költséges folyamatról van szó, hajlamosak vagyunk halogatni. Vigyázzunk, ne halogassuk a végletekig a projektet, hiszen az kellemetlen végeredményhez vezet, míg megvalósítása számos előnnyel jár. Íme az 5 legjobb érv amellett, amiért megéri belefogni az ablakfelújításba.

1. Jobb energiahatékonyság

Ha szeretnénk, hogy a házunk energiahatékonysága javuljon, első lépésként jó opció az ablakfelújítás. Ha rászánjuk magunkat a folyamatra, már pár hónap alatt érezzük majd a rezsiszámlákon. A jobb energiahatékonyság nem csak a pénztárcánknak tesz jót, de a környezetnek is, ezért sosem nyúlhatunk mellé ezzel a projekttel.

2. Biztonság és védelem

A kopott, régi és gyenge ablakok könnyen betörhetőek, ezért akár kecsegtetőek is lehetnek rosszindulatú emberek számára. Bár önmagában egy felújított ablak nem fogja megakadályozni a birtokháborítókat, mégis eltántorító lehet egy erősnek és újnak tűnő nyílászáró.

3. Növeli az ingatlan értékét

Ingatlanvásárláskor az egyik legfontosabb szempont a nyílászárók állapota. Gondoljunk csak bele, hirdetéseknél nem véletlenül emelik ki mindig, ha felújított ablakok és ajtók vannak az épületen. Még ha nem is tervezzük eladni az otthonunkat, akkor is jól esik minél nagyobb értékű ingatlant a magunkénak tudni.

4. Szebb összhatás

Az ablak az a része a háznak, ahonnan ki tudunk nézni az udvarra vagy az utcára, ezért sokszor van szem előtt. Amit pedig sokat látunk, azt mindig érdemes jó állapotban tartani, hiszen az egész tér összhatását javítja. Nem csak a szobákat teszi szebbé, de kívülről is mutatósabb lesz a házunk.

5. Hosszabb életűvé teszi az ablakot

Ha mindig felújítjuk az ablakot, amikor szükséges, akkor jelentősen megnövelhetjük annak élettartamát. Ez egy nagyon lényeges szempont, hiszen pár évente még mindig olcsóbb felújítani az ablakokat, mint kompletten kicserélni tízévente.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Gyerek Kamasz lányszoba ötletek – A legnépszerűbb stílusok és megoldások a fiatalok körében

A gyerekek villámgyorsan felnőnek, és a babaszobából pillanatok alatt tini szoba lesz. Az általunk összeszedett kamasz lányszoba ötletek segítenek neked megérteni a mostani trendeket, és okos és praktikus megoldásokat kialakítani lányod szobájába. Az eredmény garantáltan tetszeni fog neki is!

Tipp A hosszan tartóan friss és profin kötött virágcsokor 5 titka

A hotelekben és elegáns éttermekben a legegyszerűbb virágokból álló csokrok is lélegzetelállítóan néznek ki, pedig nincs bennük semmi különleges. A szépségük mögött a profin elrendezett és szakszerűen ápolt virágszálak állnak. Eláruljuk a mindig friss és rendezett csokor titkait.

Gyerek Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon

Foci és autók – a két téma, ami nagy eséllyel betalál egy kisfiúnál. Azonban ennél sokkal kreatívabb is lehetsz, ha gyermeked szobájának dekorációjáról van szó. Ezek a fiú gyerekszoba tapéta ötletek például megmutatják, hogyan.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin