Forrás: Getty

Wellness otthon – Így változtasd az otthonodat a nyugalom és a feltöltődés szigetévél

Wellness otthon kisebb kiegészítőkkel:

  • Légtisztító: Valószínűleg egyikünknek sem a légtisztító az első dolog, ami eszébe jut a wellness szó hallatán. Pedig az igazi nyugalom és feltöltődés csak úgy jöhet létre, ha tiszta, enyhén párás a levegő a lakásban.
  • Növények: Már számos kutatás bizonyította, hogy a növények segítenek kellemesebbé tenni a hangulatot, tisztítják a levegőt, ezáltal a stresszt is csökkentik.
  • Illatos gyertyák: A gyertyák lángjában van valami megnyugtató, ezért kötelező mindig párat otthon tartani, ha stresszes életet élünk. Az illatgyertyáknál keresd meg a neked legjobban tetsző odort, hiszen mindenkinek más illatok kedvesek.
  • Aromaterápia: Míg a gyertyáknál szinte mindegy, milyen illatút választunk, addig az olajoknál vannak kifejezetten wellness aromák. Az eukaliptusz, a levendula vagy a rozmaring széles körökben ismert nyugtató hatásáról.
  • Puha, kellemes anyagok: A puha anyagok használata szintén pozitívan befolyásolja a jóllétünket. Például sokkal kellemesebb egy puha, textil kanapéra lehuppanni, mint a műbőrre. A hálószobában az ágynál is törekedjünk a kellemes tapintású, puha anyagok beszerzésére, ne csak a külsőre koncentráljunk.

Wellness otthon nagyobb beruházásból:

  • Zajszűrő függönyök: A zajszűrő függönyök rengeteget segíthetnek az otthoni kikapcsolódásban, pláne, ha forgalmas helyen élünk. Bőven elég a szomszédokat hallgatni. Miért hagynánk, hogy még az utca is megzavarja a pihenésünket?
  • Masszázskád: A wellness otthon nem lehet az igazi kényeztető fürdés nélkül. Persze egy kádba beruházni nem kis dolog, azonban egy masszázskád beszerzését biztosan nem fogjuk megbánni. Segítségével az igazi, szállodai hangulatú wellness otthon is megteremthető. Használatával akár minden fürdés masszázsterápiának érződhet, miközben a kellemes meleg vízben pihenünk.
  • Jógasarok: Nem feltétlenül kell, hogy jógázzunk benne, a fő cél, hogy olyan teret alakítsuk ki a lakásban, ahová elvonulhatunk táncolni, tornázni, jógázni vagy meditálni. A jóga sarokban nem férhet meg a telefon, a tévé vagy bármi zavaró dolog, ezért minimalista módon rendezzük be.
  • Vízálló hangszóró: A fürdőkádban pihenés úgy az igazi, ha kapcsolunk hozzá relaxációs zenét. Ehhez pedig elengedhetetlen egy vízálló hangszóró, ami jó sokáig bírni fogja a strapát a fürdőszobai párában.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.