Forrás: Getty

Viszlát, ruhás szék! Profi tárolási tippek a hálószobába

Búcsúzz el a ruhás széktől!

A ruhás szék pszichológiai hátteréről érdemes tudni, hogy bármilyen ülőalkalmatosság legegyszerűbb átmeneti ruhatárolási megoldásként kacsint rád. Csak akkor tudsz megszabadulni tőle, ha egyáltalán nem marad olyan szék vagy kanapé a hálószobában, amire csak úgy ruhákat dobálhatsz. Ennél sokkal letisztultabb megoldás, ha külön helyet biztosítasz azoknak a ruhadaraboknak, amik már nem teljesen tiszták, de még nem is értek meg a mosásra: ez lehet például egy szobainas vagy kijelölt hely a gardróbban.

Legyen egy jó tárolód!

A tárolásra alkalmas bútordarabok elképesztően jó befektetést jelentenek. Ugyanakkor a bútorvásárlás aranyszabálya, hogy mielőtt megvásárolsz valamit, tedd fel magadnak a kérdést: lesz-e egynél több funkciója a lakásban? Ha igen, akkor jöhet! Egy eszményi hálószobai tároló például fiókos komód és éjjeliszekrény is egyben, aminek a tetejét asztalkaként tudod használni, akár dekorelemekkel kiegészítve. Az ágy lábánál elhelyezett ülőpad pedig egyszerre lehet ágynemű- és ruhatároló is.

Viszlát, ruhás szék! Profi tárolási tippek a hálószobába
Forrás: Getty

Csoportosítsd a hasonló tárgyakat!

Az egyik legegyszerűbb optikai trükk arra, hogy rendezettebbnek mutass egy helyiséget, ha a térben elkülönítve csoportosítod az összeillő elemeket. A töltők, a takarók, a ruhák és a dekorelemek például mind külön helyet kaphatnak – arról nem is beszélve, hogy ezáltal rengeteg matatástól és bosszúságtól kímélheted meg magad, amikor éppen szükséged van valamire.

Tegyél rendet hetente!

A lom vonzza a lomot, a rendetlenség pedig még több rendetlenséget szül, így a legjobb, amit megtehetsz, hogy heti rendszerességű rendrakással megakadályozod a helyzet elfajulását. Ezzel elkerülheted, hogy bosszantó mennyiségű lom gyűljön össze, és ne csak néhány percet, hanem sokkal hosszabb időt kelljen rászánnod a rendrakásra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.