Forrás: Getty

Viszlát, ételszag és bűzös kuka! 8 módszer, aminek hála mindig jó illat lesz a lakásban

Természetes illatok, szagtalanítók:

Ha az állandó jó illat az alapvető célunk, csupán szeretnénk megszabadulni a kellemetlen szagoktól, ezek a természetes megoldások segítenek:

  1. Ecet: Bár az ecet szagától sokan irtóznak, hasznos bevetni otthonunk szagtalanításában. Az ecet ugyanis egy tálkába kiöntve képes elnyomni a cigaretta-, étel- vagy kisállatszagot.
  2. Szódabikarbóna: A szódabikarbóna kiválóan semlegesíti a kellemetlen szagokat a hűtőben, a kukában vagy bármilyen szagtalanítást igénylő helyen.
  3. Citromlé: Keverjünk vizet és citromlevet szórófejes üvegbe, majd fújjuk vele körbe a lakást. A levegő sokkal frissebb és kellemesebb lesz tőle.
  4. Illatos alapanyagok: Odaégett az ebéd, és nem tudsz megszabadulni a kellemetlen szagtól? Fogj egy lábast, forralj benne vizet, és dobálj bele mindenféle kellemes illatú dolgot. Kellemes hatást lehet elérni almával, fahéjjal, forralt bor fűszerrel vagy egy egyszerű gyümölcs mix-szel.
  5. Friss virág: A vágott virágok illata képes bejárni az egész lakást, ráadásul látványra sem utolsók. Vendégek fogadásakor jó ötlet beszerezni egy friss csokrot, hogy kellemes virágillattal fogadjuk őket.

Mesterséges illatosítok:

6. Automata aroma diffúzor: A boltokban rengeteg méretben, színben és stílusban vásárolhatunk automata aroma diffúzort, így mindenki garantáltan talál az otthonába illőt. Előnye, hogy a beállított időközönként magától vagy akár a távolból mobilról vezérelve illatanyagot fúj a levegőbe, garantálva ezzel a frissesség élményét.

7. Pálcás diffúzor: A pálcás diffúzor hasonló az automatához, azonban jóval olcsóbb és egyszerűbb megoldás. Ennek lényege, hogy egy tégelybe öntjük az illatos folyadékot, amibe fapálcikákat állítunk – ezek vezetik ki, és párologtatják el az aromákat.

Viszlát, ételszag és bűzös kuka! 8 módszer, aminek hála mindig jó illat lesz a lakásban
Forrás: Getty

8. Illatgyertya: Egyszerű, de nagyszerű illatosító, ami a lobogó tűz hangulatával is feldobja otthonunk. Dekorációként sem utolsók, és még a pénztárcánkba se kell mélyen belenyúlni miattuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.